Ще поскъпнат ли игрите от следващо поколение?

Съдържание:

Ще поскъпнат ли игрите от следващо поколение?
Ще поскъпнат ли игрите от следващо поколение?
Anonim

2K Games е един от първите издатели, които изрично правят разлика между конзоли от текущо поколение и конзоли от следващо поколение, когато обявяват нова игра. Докато стандартната версия на NBA 2K21 за Xbox One и PlayStation 4 все още има препоръчителна цена на дребно от 69,99 евро, версията за PlayStation 5 и Xbox Series X ще бъде с пет евро по-скъпа и ще струва 74,99 евро.

NBA 2K21 Mamba Forever Edition е на същата цена

Още по-впечатляващото е, че по-скъпата версия на играта, наречена Mamba Forever Edition, е на една и съща цена за двете поколения. И двете версии ще получат препоръчителна цена на дребно от 99,99 евро. Това включва версия на стандартното издание за платформата, която не сте избрали първо. И така: ако купите Mamba Forever Edition на Xbox One, ще получите стандартно издание на Xbox Series X след стартирането.

Следователно 2K избира да не използва Smart Delivery или друга форма на поддръжка за различни поколения, а избира своя собствена форма на поддръжка, за да ви предостави играта на предстоящите конзоли.

Image
Image

bol.com също повишава цените

2K Games е първият издател, който изрично прилага увеличение на цените за игри от следващо поколение, но bol.com също взема това предвид. След разкриващия поток на PlayStation 5, няколко игри бяха достъпни като предварителна поръчка на сайта. Почти всички игри бяха обявени за 74,99 евро, както може да се види със Spider-Man: Miles Morales, наред с други. Тогава все още не бяха известни окончателните цени и изглеждаше, че bol.com греши. Сега изглежда има движение за структурно повишаване на цените на игрите. Само по себе си по-високата цена за игрите от следващо поколение не е изненадваща. По-рано беше съобщено, че правенето на игри става все по-скъпо. Логично е това в крайна сметка да доведе до по-скъпа игра. Ако по-висока цена означава, че скоро ще можем да се наслаждаваме на все по-красиви игри, тогава това увеличение от пет евро си заслужава повече от това.

Популярна тема