Какво мислите за увеличението на цената на PS5?

Съдържание:

Какво мислите за увеличението на цената на PS5?
Какво мислите за увеличението на цената на PS5?
Anonim

Luuc

Фактът, че PlayStation 5 поскъпва, разбира се, не е хубаво нещо. Трябва да призная, че донякъде го видях. Имаше някои слухове, след като Meta даде увеличение на цената на Oculus Quest 2, но смяташе, че Sony няма да го направи за PlayStation 5. От друга страна, има смисъл, като се има предвид, че производствените разходи за Sony просто стават по-скъпи, но остава малко странно, че сега потребителят трябва да страда още повече. Вече всичко е супер скъпо и че богата компания като Сони също вдига цените е странно. Особено защото Съединените щати, където валутният курс е приблизително равен на този в Европа, няма да получат увеличение на цената.

Rox

Боже, доста ми харесва. За мен някак ми се струва, че геймърите вече са прецакани. Първоначално PS5 почти не беше на склад. Аз самият успях да се сдобия с такъв, но знайте, че за много други това беше „драма“(има и по-лоши неща в живота). И тогава точно след като са били в магазина известно време, цената се вдига. Не забравяйте, че тази цена идва върху вече висока цена. Не че казвате, че е било 250 евро, а сега плащате 300 евро. Разбира се, игрите са и доста скъпи. Виж, някак разбирам. Всичко става по-скъпо, целият живот. Но мисля, че сега става непосилно за някои хора и това не помага. Така че, независимо дали мисля, че е нещо добро, не, всъщност не.

Рой

Наистина не знам какво да правя с това. Sony посочва инфлацията като причина, докато Microsoft посочва, че ще запази цените същите. Необичайно е, но живеем в луди времена. Виждам го като поредния знак, че нещата не вървят вътрешно в Sony толкова добре, колкото биха могли да бъдат. Освен това смятам, че е по-малко вероятно Microsoft да увеличи цените поради фокуса върху Game Pass, наред с други неща. Sony едва сега започва внимателно да работи по това. Все пак не очаквам увеличението на цената да навреди на продажбите на PS5. Недостиг + голямо търсене=много пари. Хората, които вече притежават PlayStation 5, включително и аз, поне могат да се смятат за късметлии. За тези, които все още търсят такъв, е кисело. Особено защото вече забелязваме толкова добре инфлацията.

Маркъс

Обикновено не съм фен на нещата, които са на пазара от известно време, стават по-скъпи, но инфлацията е изключителна, така че се случват изключителни неща. Така че не съм много ядосан от покачването на цената на PS5. Това, което намирам за специално, е, че в Съединените щати няма увеличение на цените. Те обясняват, че вярвам със силната позиция на долара, но САЩ също са най-големият пазар на конзоли. Когато се замисля за това, все още имам чувството, че останалият свят трябва да поеме удара, така че да има възможно най-малко допълнително колебание в САЩ за закупуване на PS5.

Също така се чудя колко ще забележим увеличението на цената. Не защото мисля, че увеличението е толкова малко, напротив, мисля, че 10 процента са много. Още повече, че почти никъде не виждате PS5 за исканата цена. Винаги има пакет или безумно повишена цена. Ако исканата цена се предлага някъде, тя е в онлайн магазин, където всички наличности се изчерпват в рамките на пет минути. Мисля, че повечето клиенти са свикнали с факта, че 500 евро не са достатъчни за PS5.

Roland

Разбира се, това е много кисело за хората, които все още не са спечелили PS5, но някъде можеше да се очаква увеличение на цената. Производствените разходи нарастват неимоверно поради текущата инфлация и компании като Sony трябва някъде да компенсират тези разходи. Най-лесният вариант е да увеличите цената на продукта. Преди всичко се надяваме, че това е единственото увеличение на цените и че вече няма да е необходимо в бъдеще.

Стефан

Много съжалявам, че трябва да се стигне дотук, но разбирам, че Sony предприема тази стъпка. Световната икономика всъщност е била в лошо състояние през цялата година и при сегашните цени е неизбежно цената да се повиши. Конзолите често се продават с минимална печалба или загуба и след това печелят от игрите. Публично търгувана компания като Sony просто трябва да следи парите, особено за акционерите. Разбира се, тяхна заслуга ще бъде да върнат цената обратно към първоначалната ценова точка в дългосрочен план, ако пазарът отново се стабилизира. Но, разбира се, това са само спекулации.

Популярна тема