PlayStation придобива друг разработчик

Съдържание:

PlayStation придобива друг разработчик
PlayStation придобива друг разработчик
Anonim

Войната за придобиване между Sony и Microsoft все още продължава. След като Microsoft първо пое Bethesda и Zenimax и след това направи опит да поеме Activision Blizzard – което изглежда се получава – Sony напоследък отвръща на удара. Например Housemargue, Bluepoint Games и дори Bungie бяха добавени към семейството на PlayStation Studios през последните месеци.

И сега е добавено ново студио. PlayStation обяви чрез публикация в блог, че е придобила Savage Game Studios. Това младо студио е основано едва през 2020 г. и оттогава се фокусира основно върху мобилни игри. Savage Game Studios също се добавя към нов клон на компанията, наречен PlayStation Studios Mobile Division.

Повече внимание върху мобилните игри за PlayStation

Hermen Hulst, бившият шеф на Guerrilla и настоящ ръководител на PlayStation Studios, посочва в публикацията в блога, че има големи планове за мобилни игри. В момента компанията не е много ангажирана с това, но това ще се промени в бъдеще.

Hulst взема за пример новия фокус върху компютърните игри. С пристигането на Horizon Zero Dawn за компютър през 2020 г. PlayStation внезапно започна със серия от портове за платформата. Оттогава се появиха редица много успешни портове, като Marvel's Spider-Man Remastered е най-пресният пример. Следователно през следващите години можем да очакваме подобен фокус върху мобилните игри от PlayStation.

Популярна тема