Sony и Tencent инвестират в производителя на Elden Ring FromSoftware

Съдържание:

Sony и Tencent инвестират в производителя на Elden Ring FromSoftware
Sony и Tencent инвестират в производителя на Elden Ring FromSoftware
Anonim

Kadokawa, компанията-майка на FromSoftware обяви, че Sony и Tencent купуват повече акции от разработчика. Kadokawa остава най-големият акционер с повече от 69 процента, но Sony и Tencent вече притежават съвместно повече от 30 процента от FromSoftware. Sony притежава 14,06 процента, докато Tencent притежава 16,25 процента.

Kadokawa показва, че тази сделка е сключена, за да увеличи възможностите на FromSoftware за разработка на игри. Обсъжда се и експертният опит на Tencent в мобилните игри. Няма известни планове за мобилни игри от FromSoftware, но изглежда възможно това да се обмисля.

Image
Image

Какви планове има FromSoftware с тази инвестиция?

Kadokawa, Sony и Tencent не са разкрили никакви конкретни планове, които да последват от тази сделка. Изглежда вероятно, че има много залози на Elden Ring. Това е най-популярната и най-продаваната игра на FromSoftware досега.

Фактът, че Sony специално инвестира в разработчика, също повишава надеждата за продължение на Bloodborne сред много фенове. Много фенове се надяват на компютърен порт или продължение от години. Последните слухове са, че нищо не се разработва около този IP, но това може да се промени с нов интерес от Sony.

Популярна тема