PlayStation губи своя емблематичен дизайнер на хардуер

Съдържание:

PlayStation губи своя емблематичен дизайнер на хардуер
PlayStation губи своя емблематичен дизайнер на хардуер
Anonim

От 1986 г. дизайнерът Масаясу Ито работи в Sony, където сме работили върху много разпознаваеми продукти за клона на PlayStation. Сега Ito се сбогува с компанията, се казва в изявление на Sony. 30 септември ще бъде последният работен ден на дизайнера, след което той ще се пенсионира.

Настоящата роля на Ито като представителен директор и изпълнителен вицепрезидент ще бъде поета от Лин Тао. В момента Тао вече е директор. Kiichiro Urata, настоящият ръководител на Japan Asia Partner Development & Relations, също ще бъде назначен за директор на Sony Interactive Entertainment, за да разпредели задълженията.

Емблематичните дизайни на Ito

По време на дългата си кариера в Sony, Масаясу Ито е пионер в много известни дизайни. Например, през 2000 г. той се присъедини към клона на PlayStation, за да проектира аксесоари за PlayStation 2, но когато започна разработката на PSP, на Ито беше позволено да проектира джобното устройство.

След това Ito отговаря и за хардуерния дизайн на PlayStation 3 и хардуерния и софтуерния дизайн за PlayStation 4. Екипът на Ito работи и върху новия контролер DualSense, който е близък до оригиналния дизайн в форма на контролера PS1. Според дизайнера има проста причина за това: „Опитахме няколко неща, но всеки път се връщахме към този дизайн.“

Препоръчано: