Рецензия на JBL Quantum One - Най-добрата кабелна слушалка за игри и много повече?

Съдържание:

Рецензия на JBL Quantum One - Най-добрата кабелна слушалка за игри и много повече?
Рецензия на JBL Quantum One - Най-добрата кабелна слушалка за игри и много повече?
Anonim

Разопаковайте

JBO Quantum One се предлага в твърда картонена кутия, пълна с красиви снимки, текстове и символи. Веднага щом отворим кутията, виждаме повече информация за свързания софтуер, наречен софтуер на Quantum Engine. Освен това виждаме и самите слушалки спретнато опаковани. Първото впечатление е добро: опаковката е здрава и излъчва качество. Това е мястото, където можете да съхранявате слушалките си, когато не ги използвате. За съжаление не е включен отделен калъф за носене на път.

Ако извадим слушалките и другите части от опаковката, ще се натъкнем на следното в допълнение към самите слушалки:

 • wen отделен микрофон, който можете лесно да включите в слушалките си,
 • малък кабел с тапа за уши. Това може да се използва за калибриране на микрофона,
 • дълъг черно-оранжев 2x 3,5 mm жак кабел за редовно използване на слушалките,
 • по-дълъг черно-оранжев USB-C кабел за връзка с вашия компютър.
 • Кратко ръководство и ръководство за бърз старт.

След като разопаковаме всичко, искаме да започнем бързо. Ръководството за бърз старт показва в няколко снимки как можете да свържете нещата, но не е много ясно. Изглежда като план стъпка по стъпка, но ако сте го следвали, сте се свързали твърде много.

Отнася се за различни начини за свързване на вашите слушалки и не ви казва кога да използвате. Освен това никъде няма препратка към софтуера JBL Quantum Engine. Посещението на сайта на JBL прави чудеса, но това можеше да бъде по-рационализирано и по-ясно. Между другото, можете също така просто да пропуснете всичко това и да свържете слушалките незабавно с 3,5 mm жак кабел, след което слушалките работят направо след изваждане от кутията.

Първо впечатление

След изваждане от кутията, слушалките JBL са черни, но след като бъдат свързани, цял орган от син/червен цвят преминава върху чашките за уши. Красиво, ако ви харесва, но за щастие това също може да бъде изключено. Слушалката изглежда прилична. Чашките за уши могат да се въртят и имат ефектни букви L и R от вътрешната страна, така че никога да не можете да ги поставите по грешен начин.

Наушниците са свързани към скобата, която може да се увеличи в 12 стъпки от двете страни. Така че пасва на почти всяка глава. Самата скоба е снабдена с мека пяна с кожено покритие и веднага е удобна. Чашите за уши прилягат добре около ушите ви и изолират добре външния свят, дори без активно шумопотискане. Прави впечатление, че слушалките са почти ограничени по обем. Следователно при продължителна употреба ще трябва да внимавате да не си причините увреждане на слуха.

Трябва да се отбележи, че слушалките са предназначени за използване на компютър. Важни функции като шумопотискане, проследяване на главата и Quantum Sphere 360 работят само когато слушалките са свързани чрез USB кабел. Причината за това е, че всички тези функции изискват мощност. Можете също да се свържете чрез 3,5 мм жак, но тогава трябва да пропуснете тези функции. Имате нужда и от USB кабел, за да използвате Quantum Engine.

Image
Image

Тест за издръжливост

За да тестваме правилно Quantum One, ние го използвахме широко. Разбира се, играехме с него, но го използвахме и по време на обикновен работен ден. В днешно време работният ден у дома често е изпълнен с виртуални срещи чрез Teams, а между тях слушането на музика през Spotify или друг източник е приятен съпровод. Слушалките все още са удобни след дълъг работен ден, дори при топло време. Качеството на звука по време на разговори също е отлично благодарение на подвижния микрофон. Освен това животът на батерията е наред, след еднодневен тест за издръжливост и вечер на игри, слушалките все още не са били празни.

Игри

Разбира се, тествахме и Quantum One по време на различни игрови сесии. За игри с един играч можете да се справите добре с 3,5 мм жак, който можете да свържете към почти всички устройства чрез контролера в ръката си. Игри като ghost of Tsushima и Halo звучат отлично през слушалките, но и тук шумопотискането изисква USB кабел. Това означава да пълзиш към конзолата си, защото кабелът не е много дълъг.

Кабелът има диск, който можете да използвате, за да превключвате между чат с вашия екип и звука на играта. Досадно, този диск е доста тежък. Ако го оставите да виси свободно, е доста трудно. Компютърните геймъри изобщо не се притесняват от това, те винаги са доста близо до своя лаптоп/компютър. Единственото нещо, което може да ги притеснява е, че е необходим USB порт, а те често са оскъдни, особено на лаптопи.

Image
Image

JBL Quantum One Review – мощност с много опции, но особено на компютър

JBL Quantum One е отлична слушалка, която е добре проектирана и се опитва да бъде изключително гъвкава. От една страна, слушалките предлагат активно шумопотискане, пространствен звук, проследяване на главата и други, от друга страна, слушалките искат да работят на всички устройства. Точно там се обърква. Основната функция, шумопотискане, е налична само когато слушалките са свързани чрез USB кабел. Веднага щом е необходимо да се превключи към 3,5 мм жак, цялото управление на слушалките се изключва, а с него и онези хубави екстри.

Това, което остава, са страхотни слушалки с отличен звук, които издържат дълго време и също остават на мястото си за дълго време, но все пак са с леки дефекти. След това силата на звука трябва да се контролира чрез малък ключ в кабела. Специален избор на дизайн. Това прави JBL Quantum One страхотен продукт, особено ако е свързан чрез USB към вашия компютър. Ръководството е кратко, но софтуерът QuantumEngine го компенсира отново. Тази слушалка е отличен избор за компютърни геймъри, които често играят онлайн. Геймърите на конзолата трябва да помислят два пъти дали смятат, че слушалките без шумопотискане си заслужават покупната цена.

Плюсовете и минусите

 • Много опции за свързване
 • Отличен звук
 • Седнете удобно за по-дълъг период от време
 • Изключително дълъг живот на батерията
 • Потискане на шума само през USB
 • USB кабелът за конзоли е твърде къс
 • Много функции, налични само на компютър
 • Ръководството може да е по-ясно

Популярна тема