Топ 5 на най-добрите RPG игри за 2021 г

Съдържание:

Топ 5 на най-добрите RPG игри за 2021 г
Топ 5 на най-добрите RPG игри за 2021 г
Anonim

5. Scarlet Nexus

Започваме списъка с най-добрите RPG игри за 2021 г. със Scarlet Nexus. Тази игра от Bandai Namco е чисто нов IP и веднага успя да изненада. Играчите имат избор между два различни героя, с които да играят, а именно Юито Сумераги или Касане Рандал.

И двамата главни герои са членове на Другите сили за потискане (OSF). В света на Scarlet Nexus човечеството е постоянно атакувано от Други, които могат да бъдат елиминирани само от специални единици с телекинетични сили, OSF. Изборът между двамата главни герои оказва значително влияние върху играта, тъй като и двата героя имат различни специалитети в битката.

Освен битките, голяма част от Scarlet Nexus ще се състои от самата история. Bandai Namco направи почти пълна аниме поредица за играта, пълна със сюжетни обрати и изненади. За съжаление страничните куестове не са толкова силни, но иначе разработчикът е предоставил впечатляваща ролева игра, чието продължение бихме искали да видим.

Image
Image

4. Mass Effect Legendary Edition

BioWare в момента работи върху нова част от франчайза Mass Effect. Не всички фенове на поредицата имат голямо доверие в това, защото последната част, Mass Effect Andromeda, беше голямо разочарование за мнозина. Според феновете оригиналната трилогия е била много по-добра, поради което BioWare реши да преобрази трите игри през 2021 г. под формата на Mass Effect Legendary Edition.

Не е нужно да казваме много за историята на Mass Effect Legendary Edition, защото приключението на трите игри все още е солидно и непроменено. Въпреки това, BioWare са се побъркали с геймплея. За да се почувства малко повече като една игра, разработчикът е коригирал редица елементи на играта, особено когато става въпрос за първия Mass Effect. Това изобщо не означава, че играта играе като Mass Effect 3, но има някои удобни и хубави настройки.

BioWare също свърши добра работа в областта на графиката. Визуалните елементи са издигнати на по-високо ниво и могат да се запазят добре през 2021 г. Това прави Mass Effect Legendary Edition най-доброто изживяване за игра на оригиналната трилогия и с право си спечели място в този списък.

Image
Image

3. Tales of Arise

Франчайзът Tales of съществува от дълго време, като първата част излезе през 1985 г. Поредицата все още се развива силно след всички тези години, с излизането на Tales of Arise през септември. В новата част съществуват два свята, технологичният свят на Rena и средновековният свят на Dahna.

Преди векове Ренаните превзеха света от Дахна и намалиха населението до роби. Въпреки опитите за бунт, ситуацията за хората от Дахна изглежда постоянна, докато двама неочаквани герои не решат да предприемат действия и да поставят петимата лордове на Рена на колене.

Историята на Tales of Arise не звучи много оригинално, но е изненадващо дълбока и предлага перфектно извинение да се биете срещу легиони от войници и други врагове. Битката в Tales of Arise по-специално е да се насладите, което няма да се насити бързо. Плюс това, това е идеалното време да се намесите за нови играчи във франчайза, което прави Tales of Arise задължителна в списъка с най-добрите RPG игри през 2021 г.

Image
Image

2. Shin Megami Tensei V

Поредицата Persona стана изключително популярна на Запад през последните години. Забележително е, че този франчайз е само разклонение на игрите Shin Megami Tensei, които са много по-малко популярни в този ъгъл на света. Но това може да се промени с Shin Megami Tensei V, който предоставя перфектна телефонна картичка за поредицата.

В SMTV боговете и демоните се сблъскаха, което засегна главно хората в Токио, включително главния герой. Когато вижда свръхестествената битка със собствените си очи, той се слива с мистериозния Аогами в едно същество: избраният, който в крайна сметка ще определи съдбата на света.

В походови битки трябва да се биете срещу демони, както често сме виждали в JRPG. Освен това имате само възможността да убедите демоните да дойдат и да се бият на ваша страна, което можете да използвате, за да разширите собствената си група бойци. Това не означава, че битката в Shin Megami Tensei V е лесна, защото точно както в предишните части, трудността е доста висока.

Новата RPG със сигурност не е игра, която е за всеки. Но ако искате да се потопите в обширен свят, пълен с ерудиция, много интересна история и пристрастяваща бойна система, тогава не можете да пропуснете Shin Megami Tensei V.

Image
Image

1. Monster Hunter Rise

След пускането на Monster Hunter World за конзоли и компютри през 2018 г. франчайзът внезапно стана изключително популярен. Собствениците на Nintendo Switch просто трябваше да изчакат игра, която наистина е създадена за тяхната платформа, но с Monster Hunter Rise те също вече могат да ловуват огромни чудовища в най-голяма степен.

Подобно на други игри на Monster Hunter, историята е тънка и служи само като извинение да се изправите срещу разнообразните и предизвикателни създания в играта. С всеки успешно завършен лов, който до голяма степен е битка с босове всеки път, ще събирате части, които можете да използвате, за да изработите нови оръжия и брони - като избирате от цели четиринадесет различни вида оръжия. Нищо не е по-забавно от това да победиш чудовище с оръжие, направено от костите и кожите на него или нея.

Обичайният геймплей цикъл на Monster Hunter Rise е стабилен, но Capcom също въведе някои промени в геймплея от предишни игри. Например, можете да изберете да не вземете подобен на котка Palico в битка, а да пътувате на гърба на Palamute, вид голямо куче. Можете също така да пътувате вертикално през светове по-лесно благодарение на Wirebug, който също е полезен в битка. И за капак, Capcom представи и нов режим на оцеляване, наречен Rampage. Следователно Monster Hunter Rise с право е номер едно в списъка с най-добрите RPG игри за 2021 г.!

Популярна тема