Най-добрите смарт часовници за 2021 г. досега

Съдържание:

Най-добрите смарт часовници за 2021 г. досега
Най-добрите смарт часовници за 2021 г. досега
Anonim

Samsung Galaxy Watch 4

Почти всяка година, когато се обсъждат най-добрите смарт часовници, има часовник от Samsung. Това не е толкова странно. Южнокорейската компания не само е иновативен производител, когато става въпрос за смартфони, но и за смарт часовници. Samsung присъства от самото начало на пазара.

Технологичният гигант с радост ще продължи със Samsung Galaxy Watch 4 през 2021 г. Но въпреки че смарт часовникът изглежда като „прост“наследник на Galaxy Watch 3, много неща са се променили зад кулисите. Galaxy Watch 4 вече не работи само на Tizen OS на Samsung, а на WearOS на Google. Това означава, че много приложения от предишните смарт часовници вече не работят, но Galaxy Watch 4 изведнъж има много по-добра интеграция с Google и неговите приложения.

Въпреки факта, че линията Galaxy направи промяна в областта на софтуера, хардуерът остава все така привлекателен и функционален. Например, Samsung Galaxy Watch 4 има виртуална въртяща се рамка като Active 2, така че можете лесно да превъртате през всички приложения. AMOLED екранът също е много цветен и не консумира твърде много енергия, защото с батерия можете лесно да издържите два дни и дори три, ако не използвате GPS.

По отношение на функциите за фитнес, Galaxy Watch 4 все още е добър вариант, въпреки че името „Активен“е премахнато. Например, можете да използвате точен пулсомер, GPS и - ако имате смартфон Samsung - монитор за кръвно налягане и ЕКГ сканиране. Силиконовата каишка също така означава, че не е необходимо да сменяте каишките преди тренировка, което не може да се каже за Galaxy Watch 3. Накратко, с Galaxy Watch 4, Samsung отново представи силен умен часовник през 2021 г.

Image
Image

Huawei Watch 3

Подобно на Samsung, Huawei също е един от основателите на умните часовници, каквито ги познаваме днес. Китайската компания имаше проблеми само с правителството на САЩ през последните години, което означава, че вече не може да прави бизнес с американски компании като Google. Това означава, че няма WearOS за Huawei Watch 3, но за щастие технологичният гигант може да създава и силни операционни системи.

Huawei доказва това още веднъж с новия си смарт часовник. Huawei Watch 3 е първото устройство, което работи с Harmony OS. За разлика от предишните издания на Huawei Watch, тази операционна система гарантира, че наистина имате отново смарт часовник на китката си, с широка гама от приложения и много опции за настройване на часовника според собствения ви вкус. И в допълнение, смарт часовниците ще запазят всички усъвършенствани здравни функции, като измерване на сърдечната честота, температурата на кожата и нивото на кислород в кръвта.

Това означава само батерия, която издържа много по-малко. Докато можете да използвате Huawei Watch GT 2 Pro в продължение на две седмици с едно зареждане, Huawei Watch 3 има живот на батерията „само“три дни. Това, разбира се, е много по-добро от повечето смарт часовници и със сигурност не е нужно да се притеснявате, че часовникът ви ще потъмнее по средата на деня.

Huawei Watch 3 също получи нов облик. В допълнение към 1,43-инчовия AMOLED екран, сега има и нов бутон с въртяща се корона. Това ви позволява лесно да превъртате през менютата - точно като рамката на Samsung Galaxy Watch - но също така да регулирате силата на звука. Следователно новият смарт часовник от Huawei е подобрен не само по отношение на софтуера, но и по отношение на хардуера.

Image
Image

Garmin Venu 2

Garmin е добре известно име сред спортистите. Американската компания е специализирана в GPS технология, включително проследяване на активност. През последните години Garmin се насочва все повече и повече към смарт часовници с тракерите и Venu е линията, която наистина направи първата стъпка в територията на смарт часовниците.

С Garmin Venu 2, компанията се успокоява. Но въпреки че получавате известия на смартфон със смарт часовника, можете да пускате музика и да плащате, фокусът все още е върху спортистите. Venu 2 разполага с цяла гама от опции за следене на вашето здраве и дейности.

Например, можете да направите „Моментна снимка на здравето“със смарт часовника. За две минути се тестват няколко важни данни, като пулс, дишане и стрес, така че да имате бърз преглед на общото си здраве. Така че Venu 2 има всички видове сензори за тестване на тези части, включително измервателни уреди за стрес и поглъщане на кислород. Освен това можете да следите тренировките си чрез часовника си, да съставяте свои собствени тренировки и да се вдъхновявате от нови начини да тренирате тялото си. Така че, ако искате да получите тялото на гръцки бог, Garmin Venu 2 е добра отправна точка.

Image
Image

Amazfit GTS 2 Mini

Както може да се види от опциите по-горе, много е възможно със смарт часовник на китката ви, но трябва да копаете дълбоко за това. Ресурсите не са достъпни за всички. За щастие има и производители, които правят по-евтини смарт часовници, които не са по-ниски от конкуренцията.

Добър пример за това е Amazfit GTS 2 Mini. На пръв поглед смарт часовникът изглежда като Apple Watch с правоъгълен дизайн, но GTS 2 Mini е доста по-евтин. Въпреки препоръчителната цена на дребно под 80 евро, Amazfit със сигурност не трябва да се срамува от функциите и спецификациите.

1,55-инчовият AMOLED екран кара цветовете да оживяват, а под екрана има множество сензори и измервателни уреди. Можете да следите пулса си, да следите съня си, да проследявате ежедневните си стъпки и можете да проследявате точно спортните маршрути чрез вградения GPS. Освен това получавате всички известия на смартфона си и никога не трябва да се тревожите за батерията. Amazfit GTS 2 Mini има живот на батерията не по-малко от 14 дни.

Предстоящи смарт часовници

Тези умни часовници досега са ни впечатлили най-много през 2021 г., но все още има други кандидати, които да претендират за титлата най-добрия умен часовник на годината. Apple, разбира се, ще излезе с Apple Watch Series 7, но други производители също са готови да пуснат или представят новия си смарт часовник. Има дори слухове, че Google най-накрая ще излезе със свой собствен умен часовник през 2021 г. Любопитни сме какво има да ни предложи тази година!

Популярна тема