Топ 5 на най-добрите ексклузивни конзоли за PS5 за 2021 г

Съдържание:

Топ 5 на най-добрите ексклузивни конзоли за PS5 за 2021 г
Топ 5 на най-добрите ексклузивни конзоли за PS5 за 2021 г
Anonim

Поради значителния недостиг около PlayStation 5, бяха пуснати малко заглавия, които идват ексклузивно за конзолите от следващо поколение. Ето защо в този списък разгледахме игри, които са пуснати само на конзолите за PS5 и PS4, с акцент върху PlayStation 5.

5. Ghost of Tsushima Режисьорска версия

Миналата година разработчикът Sucker Punch Productions успя да впечатли с Ghost of Tsushima. Играта Dark Samurai е далеч от зоната на комфорт на студиото, която познаваме най-вече от серията Infamous, но приключението на Jin Sakai беше толкова естествено, сякаш разработчикът е правил този тип игри от десетилетия.

Беше малко жалко, че играта няма да излезе за PlayStation 5, въпреки че пускането на играта беше точно преди пускането на конзолата от следващо поколение на Sony. За щастие, това се промени тази година с Ghost of Tsushima Director's Cut. Играта не само получи графичен ъпгрейд за PS5, но Sucker Punch веднага добави цяло разширение към нея.

Режисьорската версия на Ghost of Tsushima има напълно нова зона, наречена остров Ики, където Джин Сакай може отново да остави много кръв да тече. В допълнение, играта получи поддръжка за пълна японска синхронизация на устните, поддръжка за функциите на PS5 DualSense контролера и времето за зареждане е значително намалено. С всички тези красиви допълнения, Ghost of Tsushima Director's Cut не трябва да липсва в нашия списък с топ 5 на най-добрите ексклузивни конзоли за PS5.

Image
Image

4. Кена: Мостът на духовете

Когато Kena: Bridge of Spirits беше обявено за първи път, много хора бяха незабавно поразени. Обикновено независимите игри трябва да разчитат на своя художествен стил във външния вид, но Kena изглежда също толкова красива, колкото филм на Pixar. Но има основателна причина за това.

Студиото зад Kena: Bridge of Spirits е Ember Lab и заглавието е нейният дебют, когато става въпрос за игри. Преди това студиото често е правело анимирани реклами и следователно има много опит, когато става въпрос за впечатляващи визуализации.

За щастие, Kena: Bridge of Spirits също е нещо повече от красива графика. Главният герой Кена е духовен водач с магически сили, чиято работа е да води душите към отвъдния живот. По време на приключението Кена трябва да се бори срещу необходимите врагове, да решава пъзели и да намери своя път през красивия свят. Kena: Bridge of Spirits не е перфектна игра, дизайнът на нивата е малко остарял и на героите липсва дълбочина, но заглавието със сигурност заслужава място в нашия списък с най-добрите ексклузивни конзоли за PS5 за тази година.

Image
Image

3. Ratchet & Clank: Rift Apart

Мина доста време от пускането на последната игра Ratchet & Clank. За щастие, тази година бяхме почерпени с Ratchet & Clank: Rift Apart, който се възползва напълно от всички нови функции, които PlayStation 5 може да предложи. Следователно това е един от малкото истински ексклузиви за PS5.

В Rift Apart Ratchet и Clank са приветствани като герои след последното им приключение, но след атака от врага Doctor Nefarious, нещата се объркват ужасно. Дуото се озовава в друго измерение, където Nefarious е владетелят на вселената. С помощта на Rivet, друг Lombax, Ratchet и Clank трябва да избягат и отново да осуетят плановете на Nefarious.

Най-голямата нова функция в Ratchet & Clank: Rift Apart несъмнено е способността да отваряте портали към други измерения и благодарение на мощността и светкавично бързия SSD на PS5, можете да направите това с миг на око. Добавете към това многото ефектни оръжия, красивата среда и добавянето на Rivet и е ясно, че Rift Apart не трябва да липсва в този списък.

Image
Image

2. Deathloop

Разработчикът Arkane направи доста впечатление през годините с игрите си, включително заглавията Dishonored и Prey. Всеки път, когато студиото излезе с нов проект, знаете, че можете да очаквате нещо оригинално. И това беше случаят с Deathloop.

В играта влизате на мястото на Колт, убиец, който има доста лесна задача: да убие осем цели. Това обаче е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, тъй като целите са разпръснати из остров Блекриф и имате само 24 часа, за да изпълните задачата си. След края на деня или ако умрете, всичко ще се нулира и ще трябва да започнете отначало. И тогава има Джулиана, която осъзнава, че всички са заклещени във времева примка и ще преследва Колт.

От играча зависи да придобие повече знания за острова и неговите цели с всяко бягане, докато разширява арсенала си от оръжия и сили. В допълнение към цял набор от смъртоносни стрелящи железа, можете също да се забавлявате с интересни сили, някои от които силно напомнят на силите от Dishonored. Deathloop е уникално изживяване и приключение, което определено не искате да пропуснете.

Image
Image

1. Връщане

Разбира се, може да има само един най-добър и когато става въпрос за най-добрите ексклузивни конзоли за PS5 за 2021 г., ние смятаме, че това е Returnal. Чисто новата игра от разработчика Housemarque знае как да остави незаличимо впечатление и не оставя почти никакви шевове.

В Returnal можете да играете като Selene, астронавт, който се разбива на непозната планета. Тя отчаяно иска да избяга и да се върне у дома, но това се оказва трудна задача в странния свят. Дори смъртта няма да бъде изход за Селен, защото след като умре, тя просто се събужда там, където започва цялото й приключение.

Следователно Returnal попада в така наречения жанр Roguelike, където светът продължава да се променя, когато умрете и трябва да се опитвате да стигнете малко по-напред всеки път. След всеки опит ще трябва да предадете уникалните оръжия, които сте намерили. Само няколко постоянни подобрения ще ви запазят след всяко изпълнение, както и Ether, който можете да използвате, за да купувате нови оръжия и предмети. Това прави Returnal предизвикателно изживяване, което със сигурност не е за всички играчи. Но ако искате да се потопите в красив, мистериозен и животозастрашаващ свят по-късно, тогава сте попаднали на правилното място с тази PS5 игра.

Популярна тема