5-те най-добри носими устройства за момента

Съдържание:

5-те най-добри носими устройства за момента
5-те най-добри носими устройства за момента
Anonim

Huawei Watch GT 3

От възхода на смарт часовниците, Huawei е основен играч в носимите устройства. Но там, където китайският технологичен гигант за първи път започна с носими устройства, базирани на WearOS на Google, сега компанията е поела по свой път. Например, Huawei Watch GT 3 използва собствена операционна система Harmony OS, която носи редица полезни предимства.

Например, много носими устройства страдат от нисък живот на батерията, но не можете да кажете това за Huawei Watch GT 3. При нормална употреба смарт часовникът може да издържи четиринадесет дни, въпреки големия и цветен AMOLED екран. Това е голяма разлика в сравнение с двата дни на много състезатели. Освен това Huawei оптимизира Watch GT 3 за цял набор от дейности за проследяване, заедно с множество сензори за наблюдение на вашето здраве.

Това не само следи пулса ви, но и количеството кислород в кръвта ви, колко стрес страдате, каква е температурата на кожата ви и колко часа на нощ спите. Комбинирайте това с многото поддържани дейности и Huawei Watch GT 3 може да бъде много полезен инструмент за здравословен начин на живот. След това имате достъп и до „нормалните“функции на смарт часовника, като получаване на известия, обаждане чрез смарт часовника и директен контрол върху вашата музика. С Huawei Watch GT 3, свят от функции се отваря пред вас.

Image
Image

Apple Watch Series 7

Точно като Huawei, Apple също е основен играч, когато става дума за носими устройства от години и американският технологичен гигант също използва своя собствена операционна система. Следователно Apple Watch е идеалното устройство за носене от самото начало, ако притежавате iPhone, но за съжаление не се препоръчва, ако имате Android или друг смартфон.

За Apple Watch Series 7 компанията направи редица нови промени в успешната концепция. Например, екранът е много по-голям в сравнение с предишните модели, без да прави самото устройство за носене по-голямо. В същото време Серия 7 е направена много по-здрава, с по-здрав вариант на стъкло и устойчивост на прах и вода.

Точно като Huawei Watch GT 3, Apple също добави сензор към смарт часовника за измерване на нивото на кислород в кръвта ви. Това идва в допълнение към другите сензори, които вече бяха в Apple Watch, като сензора за сърдечен ритъм и възможността за извършване на ЕКГ сканиране. Apple Watch Series 7 не е революция, но прави смарт часовника малко по-добър. Сега само се надявам, че следващата версия ще направи живота на батерията много по-дълъг, защото сега е много оскъден при 18 часа.

Image
Image

Samsung Galaxy Watch 4

Докато Samsung използва своя собствена операционна система за носими и смарт часовници от години, южнокорейската компания реши да си партнира с Google за най-новия си часовник. Това означава, че Samsung Galaxy Watch 4 използва WearOS, но не всички функции на Tizen OS са изчезнали напълно.

Чрез сътрудничеството Google и Samsung искат да създадат операционна система, която съчетава най-доброто от двата свята. Резултатът със сигурност е успешен и предлага на потребителите достъп до цял набор от приложения, които можете лесно да превъртате с помощта на виртуална въртяща се рамка - функцията, с която е известна серията Galaxy Watch.

Точно като носимите устройства от Huawei и Apple, Samsung Galaxy Watch 4 има множество сензори за проследяване на вашето здраве, от добре познатия пулсомер до монитор за кръвно налягане и възможност за извършване на ЕКГ сканиране. В допълнение, Samsung също увеличи живота на батерията на Watch 4 до три дни, което със сигурност му спечели място в списъка на най-добрите носими устройства за момента.

Image
Image

Fitbit Sense

Fitbit започна като компания, специализирана в производството на фитнес тракери, точно както бихте очаквали с това име, но през последните години Fitbit също излезе с редица смарт часовници. Неговият най-нов флагман е Fitbit Sense.

Въпреки факта, че Fitbit Sense е интелигентен часовник, фокусът на носимото устройство все още е основно върху поддържането на потребителя възможно най-здрав и във форма. Ето защо Fitbit е изградил цял набор от функции и дейности в смарт часовника, за да стимулира активен начин на живот. Помислете за монитор за сърдечен ритъм, вграден GPS, измервател на SpO2 и обширен отчет за вашите тренировки в приложението Fitbit.

В допълнение можете да се възползвате и от множество интелигентни функции. Разбира се, можете да получавате известия от вашия смартфон, да извършвате повиквания, да използвате гласов асистент като Google Assistant или Alexa и да плащате чрез Fitbit Pay. Също така по отношение на живота на батерията, Fitbit Sense прави добра работа за не по-малко от шест дни, въпреки че това не може да се сравни с Huawei Watch GT 3.

Image
Image

Amazfit GTS 2 Mini

Много носими устройства имат солидна цена. Това не е много странно, защото с многото функции и сензори, разходите за създаване на усъвършенстван смарт часовник се увеличават. За щастие можете да получите и добри носими устройства под 100 евро, като например Amazfit GTS 2 Mini.

На външен вид GTS 2 Mini очевидно заимства много от Apple Watch, но потребителският интерфейс за 1,55-инчовия AMOLED дисплей е напълно различен. Amazfit също успя да постави впечатляващ брой сензори в корпуса за цената. Например, с устройството за носене можете да проследявате сърдечната си честота, да проследявате ритъма на съня си и да броите дневното си количество стъпки. Нямате достъп до разширени функции като измерване на стрес или SpO2, но най-важните функции са налице.

В допълнение можете да разчитате и на обичайните функции на смарт часовника, като например получаване на известия. Точно като Huawei Watch GT 3, Amazfit GTS 2 Mini също има дълъг живот на батерията от четиринадесет дни, така че не е нужно да окачвате носимото устройство на зарядното всяка вечер.

Тази статия е в сътрудничество с Huawei.

Популярна тема