Защо можете да закупите PS5 само в скъпи комплекти?

Съдържание:

Защо можете да закупите PS5 само в скъпи комплекти?
Защо можете да закупите PS5 само в скъпи комплекти?
Anonim

Вече е известен факт: пакет PS5. Почти навсякъде, където можете да закупите PS5 във физически магазин, трябва да вземете и други неща с него. Те често са игри, но също и пакети аксесоари и допълнителни контролери.

Но вие не получавате тези неща: цената просто се добавя към PS5, което означава, че внезапно към вече скъпата конзола се добавя още по-висока цена. Освен това не всички клиенти ще искат тези допълнителни неща, така че изглежда има само недостатъци. Следователно въпросът е защо магазините правят това.

Image
Image

Превенция на скалпера

PS5 е търсен продукт, което означава, че скалперите бързо дебнат. Те купуват конзоли и други популярни неща, често с ботове, които надхитряват хората, и след това ги продават за повече пари. Един пакет може частично да противодейства на това.

За скалперите пакетът е по-малко привлекателна покупка. Допълнителните неща не са толкова добри и изгодни за препродаване като конзолата. Така че, за да се възстанови сумата за покупка на пакет и да се направи печалба от него, конзолата трябва да бъде продадена дори по-скъпо, отколкото е обичайно за скалперски цени.

Image
Image

Предимство за магазина

Има само малко по-малко положително обяснение за пакетите и то е, че магазините просто печелят повече от тях. Препоръчителната цена на дребно на конзолата обикновено се държи под контрол от производителя, което означава, че магазинът също така печели сравнително малко от скъп продукт. Има по-голям марж на печалба от игри и аксесоари, така че е изгодно за магазина да бъде сигурен, че някои други артикули също се продават, когато продава конзола.

Фокусът върху печалбата не е толкова странен в настоящата ситуация. Живеем от криза в криза и това меко казано не е приятно за средната класа. Магазините за една минута трябва да затворят и когато им бъде позволено да отворят отново, ние сме в период на рекордна инфлация, което означава, че много хора държат ръцете си в кесията. След това, разбира се, искате действително да печелите от продуктите, които се продават.

Клиентите също са привлечени в магазина. В телефонни обаждания до филиали на MediaMarkt, например, често сме чували, че магазинът не коментира дали има налични запаси за PS5. Това отчасти може да се обясни като начин за отблъскване на блъсканица и скалпери. Но в същото време също така гарантира, че трябва да дойдете в магазина, за да разберете дали можете да успеете (много магазини вече не продават PS5 онлайн) и тогава сте във всеки случай.

Image
Image

Къде можете да закупите отделна PS5?

Разхлабени конзоли PS5 могат да бъдат намерени само в уеб магазини, особено в онези уеб магазини, които имат малко или никакви физически местоположения. За съжаление, конзолите в bol.com и Amazon, например, често изчезват бързо. Други страни хвърлят сто на препоръчителната цена на дребно без включени игри или аксесоари.

За съжаление ситуацията е такава, че ако искате PS5, трябва да сте много бързи или да заложите много пари. Изчакването на равенство, както при Coolblue, също е опция.

Разбира се възможно е магазинът да предлага пакет с неща, които вече сте искали. Това е хубав бонус, но за съжаление просто не можете да разчитате на него. Надяваме се, че желанието на Sony да достави повече конзоли тази година в крайна сметка ще осигури стабилни наличности.

Популярна тема