Ще получат ли Switch и Xbox Series X също увеличение на цената след PS5?

Съдържание:

Ще получат ли Switch и Xbox Series X също увеличение на цената след PS5?
Ще получат ли Switch и Xbox Series X също увеличение на цената след PS5?
Anonim

Инфлацията излиза извън контрол и нарастващите цени на енергията също правят по-скъпо за компаниите да доставят продукти по целия свят. Поради това Sony реши да увеличи цената на PlayStation 5 в избрани региони, включително Холандия. Конзолата от следващо поколение вече е $549,99 за стандартната версия и $449,99 за PS5 Digital Edition.

Sony не е първата компания, която решава да увеличи цената на продуктите си в отговор на инфлацията и нарастващите производствени и транспортни разходи. Въпросът сега е дали Sony е първата овца в индустрията на игрите и дали Microsoft и Nintendo ще последват или не.

Image
Image

Възможност за увеличение на цената за Xbox?

Фактът, че Sony внезапно увеличи цената на PlayStation 5, нещо, което никога не виждаме при конзоли, също е ясен сигнал. И нямаме предвид сигнал за текущата световна икономика. Още веднъж става ясно доколко PS5 е пред конкурента Xbox Series X, що се отнася до популярността на устройствата.

Sony може да повиши цената на PlayStation 5 почти без да се замисли и играчите вероятно ще купят конзолата от следващо поколение веднага, когато тя отново бъде налична. Защото дори почти две години след пускането на пазара на PS5, конзолите все още не са налични. Всеки път, когато копие стане достъпно някъде, то изчезва за рекордно кратко време. Разбира се, това отчасти се дължи на недостига на части, но също и на огромното търсене и популярност на PS5.

Въпреки че Xbox Series X често е разпродаден, конзолата на Microsoft не може да достигне популярността на PlayStation 5. В това отношение увеличението на цената може внезапно да се окаже божи дар за американския технологичен гигант.

Новият Xbox се нуждае от ясно предимство пред PS5 в допълнение към Game Pass. И когато конкуренцията изведнъж стане по-скъпа, Xbox Series X изведнъж се превръща в привлекателна сделка за играчите. Ето защо не очакваме Microsoft да увеличи цената на Xbox Series X или по-евтината Xbox Series S. Особено защото компанията разполага с толкова много пари, че може да преодолее инфлацията без много усилия.

Image
Image

Без увеличение на цената за Nintendo Switch

Въпреки че изглежда, че потенциалните купувачи на Xbox Series X няма да трябва да се тревожат за повишаване на цената, феновете на Nintendo вече могат да въздъхнат с облекчение. Ако в списъка ви с желания има Nintendo Switch, можете да сте сигурни, че цената на преносимата конзола няма да се покачи.

Shuntaro Furukawa потвърди по-рано този месец, че не се планира увеличение на цените за Nintendo Switch. Японският издател има своите причини за това.

Въпреки това доставките на Nintendo Switch в световен мащаб в момента са оскъдни. Има и недостиг на полупроводникови чипове за джобната конзола. Nintendo очаква този проблем да продължи и през 2023 г. Във всеки случай не е нужно да се тревожите за увеличение на цените за Switch.

Популярна тема