Нов и много по-лек модел PS5 се появи в Австралия

Съдържание:

Нов и много по-лек модел PS5 се появи в Австралия
Нов и много по-лек модел PS5 се появи в Австралия
Anonim

Играчи, които закупят PlayStation 5 скоро, може да се сдобият с нов модел. Моделът беше съобщен за първи път от японски търговци на дребно, но според Press Start, така нареченият CFI-1200 сега се появи първо в Австралия. Изданието дори успява да съобщи новите спецификации.

Например, PS5 е загубил много тегло в сравнение с предишния модел. Според Press Start, CFI-1200 има тегло от 3,9 килограма. Това е цели 600 грама по-леко от PS5, която беше пусната на пазара през ноември 2020 г. Цифровото издание на новата версия е още по-леко с 3,4 килограма в сравнение с 3,9 килограма при пускането на пазара.

Въпросът е как Sony успя да отслабне. По-рано японският производител вече излезе с нов модел в сравнение със спецификациите за стартиране. Digital Foundry влезе под капака по това време и стигна до заключението, че охлаждането е коригирано, правейки конзолата малко по-лека по това време. Новото охлаждане не повлия на производителността на PS5.

По-висока цена за PS5

Миналата седмица Sony реши да предприеме драстична мярка. Поради високата инфлация и растящите транспортни разходи, цената на PlayStation 5 се покачва в „избрани региони“. За съжаление това включва и Холандия. Следователно цената на PS5 се повишава до 549,99 евро за нормалното издание.

За щастие Nintendo и Microsoft не следват примера на Sony. И двете компании посочиха, че цената на конзолите Nintendo Switch и Xbox Series съответно ще остане същата.

Популярна тема