Review на Steelseries Apex 7 - Добра клавиатура с прилична цена

Съдържание:

Review на Steelseries Apex 7 - Добра клавиатура с прилична цена
Review на Steelseries Apex 7 - Добра клавиатура с прилична цена
Anonim

Като нормална клавиатура, Apex 7 е plug and play. От клавиатурата излиза кабел, който по-късно се разделя на две. Включете USB щепсела с малка снимка на клавиатура върху него във вашия компютър и сте готови. Ще се върнем към този друг щепсел след малко.

Удобни за вашите ръце

Това, което веднага се забелязва е, че както клавишите, така и подложката за китките имат малко грапава повърхност. Следователно вашите ръце и пръсти остават спретнато върху клавишите, без да се плъзгат, без да се чувствате неприятно. Не без значение по време на игра. Между другото, рафтът за китката е прикрепен с магнити, което означава, че можете лесно да го премахнете, ако нямате място за него, например.

Самите клавиши реагират добре, когато ги натиснете. Те са механични, така че не са тихи, но не са и шарка. Може би някой в същата стая се дразни от звука, особено когато пише, но с една стена между тях няма нищо лошо.

Подложката за китки Apex 7 може да се сваля
Подложката за китки Apex 7 може да се сваля

Допълнителен хардуер

Без по-нататъшна инсталация все още можете да използвате някакъв бонус хардуер. Има два медийни клавиша под формата на бутон за сила на звука и клавиш, който ви позволява да поставите на пауза или да прескочите мултимедия. Те работят страхотно и са откровение, ако никога не сте ги имали на клавиатура.

В допълнение, има USB-Passthrough. Можете да използвате това, като свържете втория USB щепсел към вашия компютър. Това ще премести USB връзка на вашия компютър към вашата клавиатура. Удобен за онези порти отзад, които никога не можете да достигнете.

Има и OLED екран, с който можете да видите и коригирате някои основни настройки на вашата клавиатура. За целта трябва да актуализирате вашия фърмуер чрез Steelseries Engine (контролна програма за аксесоари Steelseries). Дисплеят в крайна сметка трябва да получи повече функции, като например да показва коя песен набирате в друг прозорец, но тази функция все още не работи.

Апекс 7 отстрани
Апекс 7 отстрани

Игрови функции

Тези функции с общо предназначение са хубави, но разбира се искате да знаете как Apex 7 функционира като клавиатура за игри. Клавиатурата също има необходимите функции за това, но за да я използвате, трябва да инсталирате Steelseries Engine на вашия компютър (или Mac, PS4 или Xbox One). След това можете да конфигурирате клавиатурата си по желания от вас начин чрез програмата Steelseries Engine.

Steelseries Apex 7 предлага персонализирано RGB осветление, макро клавиши и различни профили за вашата клавиатура. Тези функции са доста обичайни за модерна клавиатура за игри, но не са по-малко добре дошли. Изпълнението също беше успешно.

Бързо друга клавиатура

Apex 7 има редица бързи клавиши, които ви позволяват лесно да персонализирате клавиатурата си, без да отваряте допълнителни драйвери. По този начин можете да настроите нов макрос само с няколко действия. Смятате ли, че използвате определена клавишна комбинация често? Отделете малко време, за да го запишете и отсега нататък можете да го стартирате с едно натискане на бутон.

Можете също така бързо да превключвате профили с проста клавишна комбинация. Ако играете нова игра и по средата си мислите, че ще играе по-добре с подредбата на клавишите, която използвате с Apex Legends, например, този превключвател се подрежда за нула време. Не е нужно да напускате играта си и почти не губите ценно време за игра.

Вашата собствена OLED плоча за Apex 7
Вашата собствена OLED плоча за Apex 7

Двигателят не е идеален за използване

Всичко хубаво, но как изобщо се правят тези профили? За целта трябва да отворите Steelseries Engine. Там можете да създадете вашите профили. Опциите са разнообразни: можете да регулирате светлината, да изключите клавишите или да ги присвоите на друг клавиш, както и можете да изберете какви макроси да използвате и с кой клавиш. Можете също така да направите различна картина за всеки профил, който се появява на вашия OLED екран, когато екранът не се използва.

Това са хубави функции, но Steelseries Engine не е лесен за използване. Ще трябва да търсите много функции. Трябва да запазите вашите профили на много различни нива, преди те действително да работят по начина, по който искате. Възможността за преместване на 'Z' към клавиша P е лесно достъпна, но възможността за пълно деактивиране на клавиша Z е скрита например в отделно меню.

Engine е програма, в която наистина трябва да прекарате известно време в изпробване на нещата, преди да хванете нещата. Това е жалко, защото това, което искате най-много, разбира се, е да свържете клавиатурата си, да настроите някои профили за любимите си игри и след това да играете. Факторът plug-and-play, от който бяхме толкова доволни, изчезва малко, когато искате да използвате клавиатурата оптимално.

Между другото, Apex 7 не е най-скъпата клавиатура на пазара. Това със сигурност не е най-скъпата клавиатура, която Steelseries продава, но за 189,99 евро е препоръчително да обмислите внимателно покупката. Това очевидно е клавиатура за хора, които играят интензивни компютърни игри.

Менюто, където даден ключ може да бъде деактивиран в Steelseries Engine
Менюто, където даден ключ може да бъде деактивиран в Steelseries Engine

Преглед на Steelseries Apex 7 - Страхотни функции, ако искате да инвестирате време и пари

Като цяло, клавиатурата Steelseries Apex 7 е идеална за сериозни компютърни геймъри. Steelseries положи всички усилия, за да гарантира, че всеки потребител може да конфигурира клавиатурата по свой вкус. Дали всеки потребител може да работи с Engine е за съжаление друга история.

Цената работи и спрямо клавиатурата. За хардкор компютърните геймъри това може да е добра инвестиция, но за по-обикновените геймъри или геймърите, които харесват контролери, Apex 7 е малко пресилен. В края на краищата не използвате чук, за да забиете палец в коркова дъска, нали?

Настройката ви за игри все още не е завършена само с клавиатура? Можете да прочетете нашите отзиви за слушалките Steelseries Actis 1 и мишката Steelseries Rival 710 тук.

Плюсовете и минусите

  • Приятно усещане на пръстите и китките
  • Напълно конфигурируем
  • Медийни бутони
  • Двигателят понякога е неясен
  • OLED все още не прави много
  • Скъп

Популярна тема