Ревю на SteelSeries Rival 710 - Солидна мишка с хубави екстри

Съдържание:

Ревю на SteelSeries Rival 710 - Солидна мишка с хубави екстри
Ревю на SteelSeries Rival 710 - Солидна мишка с хубави екстри
Anonim

За този преглед сме използвали тази мишка по време на ежедневните си дейности, но тази мишка за игри всъщност не е предназначена за това. Мишката е специално разработена за eSports, поради което тествахме SteelSeries Rival 710 във Fortnite Battle Royale, DOTA 2 и Counter-Strike: Global Offensive.

Игри на най-високо ниво; за това е създаден SteelSeries Rival 710. И няма особено значение в каква игра е това. Най-новата игрална мишка от SteelSeries е у дома на всички пазари. Плащате 109,99 за това. Веднага първият недостатък на тази мишка за игри: цената. Търсите ли по-евтина мишка за игри? След това вижте нашето специално предложение с петте най-добри бюджетни мишки за игри.

Свързване на кабели
Свързване на кабели

Ревю на SteelSeries Rival 710 - Какво има в кутията?

Въпреки че плащате не по-малко от 109,99 евро за този звяр от мишка за игри, много малко е включено. Логично, кутията съдържа SteelSeries Rival 710. Елегантна, матово черна, компактна мишка за игри с RGB осветление, допълнителни бутони отстрани и OLED екран.

В кутията на Rival 710 има също двуметров плетен кабел и нормален еднометров кабел. Освен това е включена книжка с някои инструкции; със сигурност е полезно за първа употреба. И всъщност сте го имали. Типично за тази мишка, защото Rival 710 прави това, което трябва да прави. И той го прави много добре!

Жалко е, че не можете да регулирате теглото на Rival 710. Мишката тежи 135 грама, което е много по-тежко от Rival 600 от 96 грама и Rival 650 Wireless от 121 грама. Следователно Rival 710 е сравнително тежка мишка, но мишката за игри все още пасва удобно в ръката.

Страната на игралната мишка
Страната на игралната мишка

Rival 710 прави игрите малко по-лесни

SteelSeries Rival 710 пасва удобно в ръката. Пълният матов черен дизайн е подпомогнат от две зони, долу вляво и долу вдясно на мишката, с по-добро сцепление. Дори и с потни ръце в битка един на един във Fortnite за тази Victory Royale, вие имате пълен контрол. Допълнителните бутони също са много удобни.

Rival 710 има общо седем бутона, които могат да бъдат персонализирани според вашите предпочитания. С помощта на тези допълнителни бутони можете бързо да надграждате опонента си във Fortnite или да използвате две умения в бърза последователност в League of Legends. Това прави операциите в различни игри много по-лесни.

Насочването към опонента ви във Fortnite и CS: GO и щракването върху картата в League of Legends и DOTA 2 също е много точно. Това се дължи на технологията TrueMove3, която осигурява проследяване 1:1. Можете да регулирате CPI на игралната мишка от 100 до 12000 CPI. Искате ли да можете да се прицелите точно в CS:GO? Или просто много бързо щракване на различни места в DOTA 2? Няма нищо невъзможно с тази мишка за игри. Регулирането на CPI и настройката на допълнителните бутони не са единствените неща, които могат да бъдат персонализирани на Rival 710.

Горна част
Горна част

Много опции на Rival 710

В допълнение към факта, че една мишка трябва да функционира добре, това също е бонус, ако изглежда добре. Матово черният дизайн вече прави голяма крачка в това, но истинската красота идва с RGB осветлението, което ние вече познавам от предишни геймърски мишки SteelSeries Rival. Колелото за превъртане и логото на SteelSeries могат да бъдат осветени с до 16,8 милиона различни цвята. Статичен цвят, редица цветове, които преливат един в друг или всички цветове на дъгата; всичко е възможно с Rival 710. Вече познаваме тази функция, но има и две нови функции.

Тези страхотни функции също могат да бъдат персонализирани до последния детайл. Rival 710 има OLED екран, на който могат да се показват различни неща. От резултата ви в CS: GO и DOTA 2 до вашия етикет на играч или логото на любимия ви отбор по електронни спортове. Rival 710 може да бъде персонализирана отвъд която и да е игрална мишка SteelSeries.

Друга нова функция на новия Rival 710 са тактилните сигнали. Това са вибрации в мишката, които ви помагат, докато играете например DOTA 2 и CS: GO. В CS: GO наистина е куцо, ако се разхождате с един куршум в пълнителя си. Rival 710 ви уведомява, когато е време за презареждане. В DOTA 2 получавате тактилно предупреждение, когато можете да използвате определено умение отново. По този начин винаги влизате в битка добре подготвен!

Предна с кутия
Предна с кутия

Преглед на SteelSeries Rival 710 - Солидна мишка за игри с няколко екстри

Нека да преминем направо към въпроса: SteelSeries Rival 710 е скъп. Цената от 109,99 е висока за мишка за игри, но тогава имате и топ модел. Мишка с TrueMove3, RGB осветление, тактилни сигнали и OLED екран; не можете да очаквате много повече от мишка за игри! SteelSeries Rival 710 ви помага изключително много, докато играете и наистина не може да направи повече за вас. Освен автоматично прицелване тогава…

Плюсовете и минусите

  • Точност от TrueMove3
  • RGB осветление
  • OLED екран
  • Тактилни сигнали
  • Сравнително тежък
  • Скъп

Популярна тема