SteelSeries Rival 5 Преглед - Идеалната многофункционална мишка за игри?

Съдържание:

SteelSeries Rival 5 Преглед - Идеалната многофункционална мишка за игри?
SteelSeries Rival 5 Преглед - Идеалната многофункционална мишка за игри?
Anonim

Докато пазарът на мишки за игри беше относително спокоен от дълго време, производителите изведнъж започнаха да работят върху много нови технологии и нови тенденции през последните години. Това прави мишките за игри много по-леки и кабелите трябва да са възможно най-гъвкави.

Когато за първи път извадите SteelSeries Rival 5 от кутията, вероятно веднага ще забележите, че SteelSeries също следва тези тенденции. С тегло от 85 грама можете лесно да летите с мишката над подложката си за мишка. Не е толкова лек, колкото, да речем, собствения Aerox 3 на SteelSeries - който тежи само 57 грама - но междувременно имате цял набор от бутони и функции. Най-големият конкурент в тази област е Logitech G502 и почти може да се нарече тухла с тегло от 121 грама.

Кабелът също е значително подобрен в сравнение с кабелите SteelSeries, използвани преди няколко години. Въпреки че сме виждали мишки с по-гъвкави кабели, с актуализирания дизайн кабелът вече няма да се захваща зад всеки предмет на бюрото ви. А с мишка бънджи вече не е проблем.

Image
Image

Армия от бутони на една ръка разстояние

Не назоваваме броя на бутоните на SteelSeries Rival 5 без причина. Това всъщност е аспектът, чрез който игралната мишка според SteelSeries може да се използва за всички жанрове. За разлика от повечето мишки, Rival 5 няма два странични бутона, но има не по-малко от пет. Заедно с бутоните в горната част на мишката, това възлиза на девет бутона, които можете да програмирате според желанието си.

Страничните бутони също са умело разположени. Имате обичайните два бутона един до друг, но също така и голям плавник, който можете да движите нагоре и надолу, и голям бутон отпред. Междувременно има голяма повърхност пред палеца ви, където можете да поставите пръста си, без случайно да натиснете някой от бутоните.

Въпреки това, има редица аспекти, които бихме искали да видим различни от SteelSeries Rival 5. Например, бутонът отпред е много напред, така че трябва да огънем ръката си по неестествен начин позиция, за да можете да печатате. Двата странични бутона също са твърде твърди за нашия вкус, така че можете да закъснеете само с част от секундата в състезателните игри. По наше мнение големият флипер е идеално настроен и е функция, която бихме искали да видим на повече мишки за игри.

Image
Image

Комфорт през целия ден

Както споменахме по-рано, лявата страна на мишката предлага голяма повърхност, където можете да поставите палеца си. Тази част от мишката също е малко по-хлътна, така че ръката ви незабавно заема естествена позиция върху Rival 5. На пръв поглед изглежда, че мишката има двоен дизайн - като формата е симетрична от двете страни - но тайно тя е толкова ергономична мишка. Няма да ни чуете да се оплакваме, защото SteelSeries Rival 5 е удобен за използване през целия ден.

Геймърската мишка не е еднакво подходяща за всеки захват. Благодарение на дизайна, ръката ви скоро ще бъде принудена да се захване с длан, въпреки че е възможен и щипков или хибриден захват. Ако сте потребител само с върха на пръстите си, ще бъде предизвикателство да държите игралната мишка правилно, особено ако имате сравнително малки ръце. Rival 5 всъщност е сравнително голям с дължина от 128,8 милиметра и ширина от 68.15 милиметра.

Image
Image

Настройте всичко на вкус

Кабелът на SteelSeries Rival 5 има етикет, който ви напомня да инсталирате софтуера SteelSeries Engine. Това не е излишен съвет, защото софтуерът гарантира, че можете да настроите всичко според желанието си. Например, на всички готови бутони е назначена определена функция, но можете да зададете различна функция за всеки - или да я деактивирате, ако желаете.

С гамата от опции в обсега на палеца ви, Rival 5 е полезен не само за игри, но и за друга работа. Например, не е тайна, че потребителите на Photoshop, например, обичат да използват редица преки пътища.

Разбира се, можете също да регулирате RGB осветлението на мишката със софтуера. Цветните LED ленти имат десет различни зони за персонализиране, с много опции, с които сме свикнали днес.

Image
Image

SteelSeries Rival 5 прави това, което обещава

SteelSeries искаха да направят мишка за игри с Rival 5, която да е подходяща за всеки жанр и според нас производителят със сигурност е успял. Допълнителните бутони предоставят много допълнителни опции в игри, които го изискват, без да пречат в игри, където не е необходимо. Страничните бутони биха могли да бъдат малко по-малко твърди според нас, но това ще варира според вкуса.

Мишката също е много удобна в ръката и е подходяща за почти всеки захват и ръка, освен ако нямате сравнително малки ръце и сте потребител с пръсти. Добавете към това множеството опции, които софтуерът прави възможни, сравнително ниското тегло и гъвкавия кабел и ще имате страхотна мишка за игри - всичко това само за 69,99 евро.

Плюсовете и минусите

  • Бутони за интелигентно позициониране
  • Удобен, ергономичен дизайн
  • Сравнително ниско тегло
  • Атрактивна цена
  • Страничните бутони са твърде твърди
  • Може да е твърде голям за малки ръце

Популярна тема