SteelSeries Prime Wireless Ревю - Идеална игрална мишка за е-атлети?

Съдържание:

SteelSeries Prime Wireless Ревю - Идеална игрална мишка за е-атлети?
SteelSeries Prime Wireless Ревю - Идеална игрална мишка за е-атлети?
Anonim

Технологията за безжични мишки направи огромен напредък през последните години. Преди, като геймър - да не говорим за електронен спортист - не бихте искали да бъдете намерени мъртви с бавна безжична мишка, но през последните години безжичните мишки станаха дори по-бързи от техните конвенционални, жични двойници.

Най-високият сегмент на пазара е доминиран от Logitech с G Pro Wireless Superlight и Razer с Viper Ultimate. Сега SteelSeries също иска да застане между това и затова избра алтернативен подход с Prime Wireless, което веднага става ясно, когато извадите мишката от кутията: това е ергономична мишка.

Не само това, SteelSeries Prime Wireless също е малко по-малък, което го прави удобен за държане от голям брой геймъри. Благодарение на ергономичната позиция скоро ще започнете да играете с длан, но е възможен и хват с нокти. Ние лично не харесахме формата на върха на пръста, но това също може да е въпрос на вкус.

Image
Image

Летене над подложката ви за мишка

Популярността на Razer Viper Ultimate и Logitech G Pro Wireless Superlight е не само защото вече не сте привързан към вашия компютър, но и защото те са леки като перце. Мишката на Razer тежи 74 грама, докато тази на Logitech има само 63 грама.

Prime Wireless е малко по-тежък в това отношение с 80 грама, но все още може да се конкурира с леките мишки. Това също е същото тегло като нормалния G Pro Wireless, който изненадващо се чувства малко по-тежък, когато го оставим да лети над подложката на мишката.

Последното може да се дължи и на краката под двете мишки. G Pro Wireless използва нормални крака, докато тези на SteelSeries Prime Wireless са изцяло направени от PTFE. Този състав гарантира, че има по-малко съпротивление между подложката на мишката и мишката, така че да можете да контролирате мишката без никакви усилия. Нещо, което разбира се е идеално за състезателни игри.

Image
Image

Игри през цялата седмица

Една от причините производителите да продължават да правят мишки по-леки е, че SteelSeries не използва отделни батерии за Prime Wireless. Мишката използва батерия, която трябва да заредите с предоставения USB-C кабел, когато батерията е празна - или можете да използвате мишката с кабел.

Само не се притеснявайте, че мишката внезапно ще остане празна, докато играете игра. Според SteelSeries пълната батерия издържа около 35 часа с включено RGB осветление, докато може да се използва дори 100 часа без активни светлини. Нашият собствен тест също показва, че можете да използвате мишката през цялата седмица. Когато окачите мишката на кабела, когато приключите с играта или работата, никога няма да се притеснявате.

USB-C кабелът може да се използва едновременно и като удължител за донгъла, с който се свързва мишката. По този начин можете да поставите донгъла точно пред подложката на мишката, така че да сте сигурни, че връзката е безупречна. По време на използването на мишката никога не сме имали нито един момент, в който връзката да има проблеми или мишката да се почувства бавна. Само имайте предвид, че кабелът също завършва с USB-C връзка, така че ви е необходим във вашия компютър.

Image
Image

Бутони, които не можете да счупите

Друг аспект, на който играчите придават голямо значение при качествената мишка за игри, разбира се, са самите бутони. Искате да можете да реагирате достатъчно бързо, когато попаднете на враг в мерника си, но в същото време бутонът не трябва да е достатъчно лек, за да натискате случайно спусъка на всеки пет метра.

В това отношение SteelSeries Prime Wireless е добре. Бутоните са малко по-тежки от Logitech G Pro Wireless, но приблизително същите като тези на Razer Viper Ultimate. Освен това, подобно на Razer, Prime Wireless използва оптични превключватели, а не стандартни механични превключватели. Това означава, че зареждането не се извършва от механична част, а от лазерен сигнал, който е счупен.

Предимството на оптичните превключватели е, че SteelSeries Prime Wireless издържа не по-малко от 100 милиона кликвания, което е много повече от „само“20 милиона кликвания на механичен превключвател Omron. Освен това никога няма да страдате от досадни двойни кликвания.

Страничните бутони и колелцето за превъртане също се чувстват страхотно, като обратната връзка е ясна, но съпротивлението никога не пречи по време на игра. Просто не можем да кажем, че щракането на колелото за превъртане. Що се отнася до нас, той е твърде тежък и не е лесен за натискане, когато нуждата е най-голяма.

Image
Image

Регулирайте по ваш вкус

Както днес е почти стандартно, можете също да използвате софтуер за SteelSeries Prime Wireless, за да персонализирате мишката според собствения си вкус. За SteelSeries това е добре познатият SteelSeries Engine, който се използва за почти всички аксесоари на производителя на технологии.

Имате само по-малко опции в софтуера, отколкото например с богатата на функции геймърска мишка SteelSeries Rival 5. Това не е много изненадващо, защото SteelSeries са направили мишката възможно най-оптимизирана за електронни спортисти. Например наличното RGB осветление се състои само от пръстен в колелцето за превъртане. Можете да регулирате DPI и няколко други неща, но вероятно няма да прекарвате много време в софтуера след първоначалната настройка.

Image
Image

SteelSeries Prime Wireless поема конкуренцията

Сегментът от висок клас на пазара на мишки не е лесен за завладяване, но SteelSeries направи достоен съперник с Prime Wireless. Мишката се чувства страхотно в ръцете, оптичните бутони са точно като съпротивление, батерията държи много време и краката са отлични. Ако искате да получите безжична, ергономична мишка у дома, SteelSeries Prime Wireless е една от най-добрите опции.

Тази битка с Razer и Logitech е забележима не само по отношение на характеристиките, но и другаде: цената. С цена от 139,99 евро, Prime Wireless е всичко друго, но не и евтин, но това не е конкуренцията. Ако искате crème de la crème, ще трябва да платите и за него.

Плюсовете и минусите

  • Прекрасна ергономична форма
  • Батерията издържа много дълго време
  • Крака от чист PTFE
  • Оптични бутони
  • Лек…
  • …но малко по-тежък от конкуренцията
  • Прилична цена

Популярна тема