Activision отново обвинени в плагиатство в Call of Duty

Съдържание:

Activision отново обвинени в плагиатство в Call of Duty
Activision отново обвинени в плагиатство в Call of Duty
Anonim

За Call of Duty Warzone и Vanguard редовно се пускат нови кожи, но те не винаги са точно оригинални. Новата кожа на Doomsayer прилича много на един от героите в Deadrop. Интересното е, че предстоящата игра от стриймъра на Twitch Dr Disrespect и Робърт Боулинг, бивш директор на студиото Call of Duty Infinity Ward.

Bowling не е доволен от новата кожа и заявява, че Activision е откраднал дизайна от собствената си игра. Той изрази недоволството си чрез Twitter: „Поне кожата да я кръстят на мое име“. В платформата за социални медии героят от Deadrop също е профилна снимка на Bowling.

Предишно плагиатство в Call of Duty

Всичко това става още по-болезнено за Activision, тъй като това не е първият път, когато издателят е обвинен в плагиатство от герои в игрите Call of Duty. Всъщност по-рано този месец се появи кожа, която много приличаше на дизайн на независим художник. След като Activision беше уведомен за това, кожата беше премахната от играта и издателят се извини.

В момента нито Activision, нито разработчикът Midnight Society са направили официално изявление. Следователно е възможно случаят да не получи опашка, но със сигурност има шанс Doomsayer да бъде премахнат и от Call of Duty Warzone и Vanguard.

Препоръчано: