Обяснени са големите разлики в популярността на игрите Battle Royale

Съдържание:

Обяснени са големите разлики в популярността на игрите Battle Royale
Обяснени са големите разлики в популярността на игрите Battle Royale
Anonim

Apex не е единствената игра Battle Royale, която постига голям брой играчи. През последните години преживяхме истински шум около жанра Battle Royale. Всъщност започна през 2013 г. като прост мод за военния симулатор Arma 2, вдъхновен от класическия японски филм със същото заглавие: Battle Royale. След скромно начало преди осем години, жанрът се превърна в неразделна част от съвременния пейзаж на игрите.

Този златен век на Battle Royales не дойде без битка. Много игри в жанра не успяха и сред най-големите четири има голяма конкуренция в популярността, както можете да видите в тази класация.

Image
Image

Как този жанр стана толкова популярен?

Има много причини, поради които жанрът е станал толкова популярен. Помислете за големите потребители на YouTube и стриймъри, които стриймват игрите или краткото време за изчакване за мач. По този начин почти винаги имате пълен сървър в рамките на минута. Но най-голямата причина за популярността на тези игри е разнообразието, което има всяка игра.

Никога не знаеш дали винаги ще получиш избраното от теб оръжие, защото трябва да се задоволяваш с това, което намериш на земята, което те кара да използваш напълно различна стратегия от обикновено. Феноменът на кръга или бурята, която бавно изпраща всички играчи до точка на картата, също оказва голямо влияние върху разнообразието, което предлага жанрът. Например, една игра може да завърши на открито поле, а следващата игра отново в много застроена зона, докато се провежда на същата карта.

Случайността на кръга и оръжията, които намирате на земята, също оставя много място за тактически решения. Избирате ли да търсите врагове и да крадете вещите им с риск да загубите престрелката или предпочитате да се биете възможно най-малко, за да останете живи възможно най-дълго, но трябва да се задоволявате с всичко, което попаднете.

Проучване на The Computer Games Journal показва, че тази произволност и тактически избори имат голямо влияние върху популярността на играчи с по-ниско ниво на умения. Това им дава шанс да спечелят или да напреднат в играта, отколкото нивото им на умения би позволило в друга игра със стрелба като Counter-Strike.

Image
Image

Защо Fortnite е толкова по-голям от своите конкуренти?

Това са само причините, поради които броят на играчите в жанра е толкова висок, но защо Fortnite е почти шест пъти по-висок от втората игра в класацията са съвсем други причини.

Първо, играта е безплатна и прави пари чрез покупки в играта, което значително намалява бариерата пред хората да изпробват играта. Това не е уникално, от четирите най-добри игри на Battle Royale само PUBG е игра, за която трябва да платите сума, за да я играете. Това, което прави Fortnite уникален, е броят на платформите, на които можете да играете играта. Така че можете не само да го играете на Nintendo Switch, PC, Xbox One или PlayStation 4, но и на вашия мобилен телефон или таблет. Децата, които нямат компютри за игри у дома, често все още могат да играят играта.

Особено тази последна точка е важна, защото това, което прави Fortnite наистина уникален, е целевата група, която играта се опитва да достигне. Когато PUBG или Warzone се опитват да достигнат до тийнейджъри или млади възрастни, Fortnite се фокусира върху децата. Проучване на Games and Culture показва, че тази целева група е ефективно достигната и от маркетинговия екип на Epic Games, компанията зад играта. Много пари се харчат за YouTubers и Streamers, които имат голям брой деца като публика.

Комбинацията от тази маркетингова стратегия и броя на платформите, на които можете да играете играта, е най-голямата причина тази игра да е много по-голяма от конкуренцията. Малко дете може да гледа видео на любимия си YouTuber на телефона или таблета на родителите си и след това да изтегли и играе играта на същия таблет или телефон. Няма нужда от скъп компютър за игри.

Тази статия е в сътрудничество със Sjaak Stechman.

Популярна тема