Fortnite отново на iPhone благодарение на Microsoft

Съдържание:

Fortnite отново на iPhone благодарение на Microsoft
Fortnite отново на iPhone благодарение на Microsoft
Anonim

Xbox обяви, че Microsoft си партнира с производителя на Fortnite Epic Games, за да направи играта отново годна за игра на всички мобилни устройства. Това става възможно благодарение на Xbox Cloud Gaming, където игрите се предават поточно и няма нужда да ги изтегляте. Няма допълнителни разходи и всичко, което е необходимо, е акаунт в Microsoft и устройство с WiFi и браузър - за да можете най-накрая отново да играете Fortnite на iPhone!

Microsoft също има добра причина да направи Fortnite достъпен чрез Xbox Cloud Gaming. Те казват, че е важно повече безплатни игри да станат достъпни в услугата. Така че Xbox започва с Fortnite и планира да добави още популярни безплатни игри към Cloud Gaming след това.

За да играете Fortnite чрез Xbox Cloud Gaming, трябва да отидете на уебсайта xbox.com/play в браузър. Тук трябва да влезете с вашия Microsoft акаунт и да следвате инструкциите на екрана. След това е възможно да влезете със съществуващ акаунт в Epic Games, където е посочена цялата прогресия. Това ви позволява да играете на всяко устройство със същия акаунт и по този начин да запазите целия си напредък.

Битката между Fortnite и Apple

Този нов начин за игра на Fortnite на мобилни устройства заобикаля App Store на Apple. Играта беше премахната от App Store преди около две години. Това беше така, защото Epic Games добавиха свой собствен метод на плащане към Fortnite, което им позволи да заобиколят 30-процентната комисионна, начислявана от Apple за всички покупки в App Store. Apple не се съгласи и този сблъсък между двете компании също доведе до съдебно дело. Но сега играта може да се играе отново на iPhone и iPad.

Популярна тема