Отлагането на Breath of the Wild 2 причинява значителен спад в акциите на Nintendo

Съдържание:

Отлагането на Breath of the Wild 2 причинява значителен спад в акциите на Nintendo
Отлагането на Breath of the Wild 2 причинява значителен спад в акциите на Nintendo
Anonim

По-рано Nintendo посочи, че целта за пускането на The Legends of Zelda: Breath of the Wild 2 е през 2022 г. Чрез видео съобщение продуцентът Eiji Aonuma само даде да се разбере, че тази цел е твърде амбициозна. Екипът се нуждае от повече време и затова продължението на успешния Breath of the Wild ще излезе през пролетта на 2023 г.

Това е голяма пречка за феновете и акционерите очевидно не са доволни от отлагането. След съобщението, че Breath of the Wild 2 е отложено, акциите на Nintendo паднаха с цели 6 процента, съобщава Reuters.

Въпреки този спад Nintendo прави добър бизнес на фондовия пазар напоследък. Преди загубата от 6 процента Nintendo имаше увеличение от не по-малко от 25 процента в сравнение с предходната година. Това отчасти се дължи на пускането на пазара на Nintendo Switch OLED и Pokémon Legends Arceus.

Без грижи за Nintendo

Серкан Тото от Kantan Games Consultancy, компания, която следи отблизо японския пазар на игри за инвеститори, казва на Ройтерс, че също не се тревожи за предстоящата фискална година за Nintendo. Японският издател има планирани още няколко големи издания, включително Splatoon 3, Mario Strikers Battle League и Nintendo Switch Sports.

Има също слухове, че Breath of the Wild 2 може да стартира едновременно с нов Nintendo Switch. Тази конзола беше представена на 3 март 2017 г. и тогава пролетта на 2023 г. щеше да бъде точно шест години по-късно.

Популярна тема