Най-добрите RPG игри, които да очакваме с нетърпение през 2022 г

Съдържание:

Най-добрите RPG игри, които да очакваме с нетърпение през 2022 г
Най-добрите RPG игри, които да очакваме с нетърпение през 2022 г
Anonim

Pokémon Legends: Arceus

Не са минали дори три месеца, откакто успяхме да стартираме Pokémon Brilliant Diamond и Shining Pearl, но Nintendo вече пуска нова Pokémon RPG игра в края на този месец, Pokémon Legends: Arceus. Pokémon Legends: Arceus има много иновативна концепция в сравнение с всичко, което сме виждали в миналото на Pokémon. Обикновено целта в играта на Pokémon е да победиш лигата и да станеш най-добрият треньор на Pokémon в региона, но тази нова игра на Pokémon е много различна.

Pokémon Legends: Arceus се развива в далечно минало, където регионът Sinnoh все още няма градове и хората и Pokémon живеят изолирани един от друг. Задачата на играча е да разработи първия Pokedex в историята на света на Pokémon. Вие правите това, като ходите на екскурзии в открития свят и наблюдавате покемоните, но разбира се също така ги хващате. Pokemon Legends: Arceus е достъпен за игра на Nintendo Switch на 28 януари.

Image
Image

Хоризонт: Забраненият запад

Horizon: Forbidden West беше обявен през юни 2020 г. на същото събитие, на което Sony показа PlayStation 5 за първи път. Тогава планът беше, че Forbidden West ще може да се играе през 2021 г., но поради пандемията холандското студио Guerrilla малко забави разработката на играта. Сега изглежда, че новият Horizon от 18 февруари може да се играе както на Playstation 4, така и на Playstation 5.

Horizon: Forbidden West се развива 6 месеца след събитията от първата игра от 2017 г., Horizon: Zero Dawn. Като играч вие поемате ролята на главния герой Aloy, който живее в далечно пост-апокалиптично бъдеще. В Забранения Запад Алой търси източника на вирус, който унищожава всички видове живи същества и причинява природни бедствия. За да се пребори с този вирус, тя пътува до „Забранения запад“, който всъщност е запусната Калифорния. Докато изследва красивия отворен свят на Horizon: Forbidden West, Aloy ще трябва да се изправи срещу различни врагове и машини, които идват на пътя й. Така че има какво да изживеете и откриете в новата Horizon: Forbidden West и ако е също толкова добра или може би дори по-добра от първата част, със сигурност ще се превърне в една от най-добрите игри на 2022 г.

Image
Image

Elden Ring

Elden Ring е новата игра от създателя на Demon's Souls и Bloodborne, From Software. Светът на Elden Ring е разработен в сътрудничество с автора Джордж Р. Р. Мартин от книгите „Песен за огън и лед“, на които е базиран „Игра на тронове“. Ето защо много фенове на Fromsoftware и Game of Thrones очакват с нетърпение тази RPG.

Elden Ring ще има същия стил като другите Souls игри. Битката също ще се почувства същата и ще бъде много предизвикателна, но ако навлезете малко в нея, е изпълнима. Светът на Elden Ring се развива в „The realm of the Lands Between“и е разделен на шест области, всяка от които има свои собствени подземия и битки с босове. Играта е с отворен свят и играчите могат да избират реда, в който искат да изследват областите.

From Software е голямо име в индустрията и пуска само добри игри през последните години. Така че е добър знак за Elden Ring.

Image
Image

Изречено

Когато за първи път видяхме PlayStation 5, бяха показани и няколко игри. Една от игрите, които видяхме по това време, беше Forspoken на Square Enix. Играта се разработва от нов екип, който включва много разработчици, работили върху Final Fantasy XV.

Forspoken е за главния герой Фрей, момиче от Ню Йорк, което се телепортира в мистериозния свят Атия. Тук Фрей открива, че тя има магически сили. Фрей използва тези сили, за да оцелее, тъй като Алтия е пълна с чудовища, дракони и други опасности. Forspoken има отворен свят и Фрей също ще трябва да използва своите сили, за да навигира в света.

Forspoken може да се играе от 25 май на Playstation 5 и PC.

Image
Image

Starfield

Тази година Bethesda Game Studios най-накрая се завръща с нова игра, Starfield, след Fallout 4, която излезе през 2015 г. Starfield е чисто нов IP от Bethesda и беше обявен на E3 през 2018 г. Миналата година чисто новото космическо приключение получи тийзър, в който беше обявено, че играта ще излезе на 11 ноември 2022 г. Поради сделката между Bethesda и Xbox, Starfield идва само за PC, Xbox Series S и Xbox Series X. Играта ще бъде налична и на Xbox Gamepass веднага в деня на пускане.

Не се знае много за историята на играта. Знаем само, че Starfield се развива около 300 години в бъдещето. В галактиката има разделение между различните космически колонии, защото преди няколко десетилетия имаше война между двете големи колонии: The Freestar Collective и United Colonies. Като играч ще изследвате много и ще имате възможност да се присъедините към фракции, точно както в Skyrim. Директорът на играта Тод Хауърд нарича Starfield космическата версия на Skyrim. Skyrim се смята за една от най-добрите ролеви игри на всички времена, така че това е добър знак.

Image
Image

The Legends of Zelda: Breath of the Wild Sequel

Продължението на играта Legend of Zelda: Breath of the Wild от 2017 г. всъщност е бонус в този списък, тъй като все още не знаем много за Breath of the Wild 2 и следователно има много несигурност дали играта ще бъде пусната през 2022 г. Официалното заглавие на играта ще се пази в тайна, тъй като ще съдържа спойлери.

Breath of the Wild 2 е директно продължение на стартовата игра за Nintendo Switch от 2017 г., The Legend of Zelda Breath of the Wild. Все още се знае много малко за играта, но изглежда, че Zelda ще играе основна роля в това. От изображенията, които видяхме, можем да заключим, че части от играта ще се развиват във въздуха. В тийзърите сме виждали Линк да пада от небето и да се плъзга няколко пъти.

Популярна тема