Колона: Пускането на Breath of the Wild 2 през 2023 г. е майсторски ход

Съдържание:

Колона: Пускането на Breath of the Wild 2 през 2023 г. е майсторски ход
Колона: Пускането на Breath of the Wild 2 през 2023 г. е майсторски ход
Anonim

Продължението на The Legend of Zelda Breath of the Wild беше официално разкрито през 2019 г. с кратък тийзър. Това най-накрая беше последвано през 2021 г. с повече изображения и обещание от Nintendo, че имат за цел да пуснат играта през 2022 г. Тази цел официално е зачеркната и мачът вече е насрочен за пролетта на 2023 г.

Съобщението очевидно наранява в началото. Но тази болка бързо изчезва като сняг на слънце, ако започнете да мислите малко за забавянето. Има няколко добри причини да отложите играта. Добавете ги всички заедно и ще се окаже, че е майсторски ход да поставите изданието Breath of the Wild 2 през пролетта на 2023 г.

Image
Image

Отлагането подобрява качеството

За да преминем направо към въпроса с причина 1; отложената игра никога не е ставала по-лоша. Както веднъж каза създателят на Марио Шигеру Миямото, „Забавената игра е добра в крайна сметка, но прибързаната игра винаги е лоша.“Това е цитат, към който Nintendo обикновено се придържа и има основателна причина.

Nintendo има репутация, която трябва да поддържа, що се отнася до неговите игри. Заглавията от конюшнята на японския издател, които са разработени вътрешно, почти винаги имат високо качество, когато става въпрос за технически аспект. Това означава, че на практика няма да срещнете грешки, проблеми или сривове в заглавията на Nintendo.

Фактът, че продължението на Breath of the Wild е отложено, почти сигурно гарантира, че играта ще бъде доведена до оптимално качество. Дали това качество в крайна сметка ще бъде по вкуса, разбира се, предстои да видим, но е сигурно, че качеството ще бъде по-високо поради отлагането. В края на краищата това дава време на производителите да премахнат малките прегъвания на кабела.

Image
Image

Перфектно време

След това има и факта, че новият период пасва много по-добре. Пролетта на 2023 г. е достатъчно специфична, за да позволи на играчите да поръчат предварително играта (където е възможно). Обещанието е, че играта ще бъде пусната след около година.

Пролет на 2023 г., включително март за удобство, Nintendo дава възможност играта да бъде пусната точно шест години след излизането на първата част. Тогава 3 март 2023 г. ще бъде денят за разплата. Това също е в петък, денят, в който Nintendo обикновено пуска своите игри.

Nintendo може да не е най-доброто, когато става дума за годишнини, но в този случай всичко е на сребърен поднос. Това не означава, че Nintendo не изхвърля сребърната чиния в кошчето, ако играта все още не отговаря на качеството, което Nintendo търси. След посредственото честване на 35-ата годишнина на The Legend of Zelda, крайно време е Nintendo да покаже как трябва да се празнува подобаващо една годишнина.

Image
Image

Заедно със Switch Pro?

Като последна причина, има и този скрит Switch Pro, за който слуховете продължават да се въртят. Нова версия на Switch с по-добър хардуер изглежда предстои от години, но всяка година минава без действителното пускане на Switch Pro. Nintendo, от друга страна, вече посочиха колко дълго очакват да издържи Switch.

През февруари 2022 г. президентът на Nintendo Шунтаро Фурукава говори за жизнеспособността на Switch и заяви, че той е на половината път от своя жизнен цикъл. Това би означавало, че Switch трябва да издържи още пет години. Това изглежда като доста невъзможна задача само когато вземете предвид производителността на Switch.

Още от издаването на The Legend of Zelda: Breath of the Wild (т.е., когато стартира самият Switch), хибридът на Nintendo не можеше да работи с постоянни 30 кадъра в секунда. В епоха, в която 60 кадъра в секунда се превръщат в норма, очевидно е, че Switch е готов за надстройка и изглежда, че тя все още идва, според множество вътрешни лица. Датата на пускане на това изглежда само се измества все повече и повече.

Перфектната дата на излизане?

Изглежда, че това се налага заедно с пускането на Breath of the Wild 2, с единствената разлика, че Switch Pro все още не е официално разкрит. Би било хубаво, ако така нареченият Switch Pro стартира в комбинация с продължението на Breath of the Wild, точно шест години след пускането на оригиналния Switch.

Изглежда почти като приказка, но на теория е много възможно. Всъщност всички парчета от пъзела изглежда си идват на мястото, за да превърнат тази теория в реалност. Засега просто трябва да изчакаме и да видим дали Nintendo действително е достатъчно умен, за да реши този пъзел толкова красиво сам.

Популярна тема