Как GTA 6 ще повлияе на бъдещето на GTA Online?

Съдържание:

Как GTA 6 ще повлияе на бъдещето на GTA Online?
Как GTA 6 ще повлияе на бъдещето на GTA Online?
Anonim

Феновете на GTA чакаха нова част от франчайза от дълго време. Grand Theft Auto 5 беше пусната преди девет години за PlayStation 3 и Xbox 360, а третата версия скоро ще бъде пусната за конзолите от следващо поколение. Но междувременно играчите на GTA си прекараха добре.

Rockstar продължава да измисля ново съдържание за GTA Online, мултиплейър версията на GTA 5. Онлайн светът започна трудно, със закъснения, множество проблеми и много време преди да се появят Heists, но през 2022 г. GTA Online се смята за голям успех. Десетки хиляди играчи все още играят играта всеки ден.

Голям източник на доход

Огромният брой ежедневни играчи е не само хубава статистика за Rockstar, но и осигурява солиден доход. Всеки месец много реални пари се харчат от играчите, за да получат (по-бърз) достъп до определени превозни средства или къщи в света на GTA Online. С помощта на Shark Cards можете да конвертирате собствените си пари в долари в играта.

Големият въпрос сега е какво ще се случи с всички тези активи, когато Rockstar приключи с разработването на GTA 6. Ще мине известно време, преди новото заглавие от поредицата Grand Theft Auto да бъде готово, но за играчите ще бъде хубаво за да има яснота по-рано.

Image
Image

Нова версия на GTA Online

Ако погледнем какво са направили Rockstar в миналото, вероятно настоящите играчи на GTA Online просто нямат късмет. Например, първият Red Dead Redemption имаше мултиплейър вариант, наречен Red Dead Online, но скоро беше прекратен след пускането на Red Dead Redemption 2. Тази игра също има онлайн свят, който също се нарича Red Dead Online.

Следователно изглежда логичен избор Rockstar да направи нова версия на GTA Online, когато GTA 6 стартира. Особено като се има предвид настоящият успех и приходи от мултиплейър версията на GTA 5.

Не можете да поддържате GTA Online?

Все пак ще има друга опция за текущата версия на GTA Online, въпреки че зависи главно от това колко време ще отнеме преди GTA 6 да излезе. Новият Grand Theft Auto най-вероятно ще бъде направен само за конзоли от следващо поколение. Година и половина след пускането на пазара на PlayStation 5 и Xbox Series X, устройствата все още не са или почти не са налични.

Това означава, че базата от играчи на PlayStation 4 и Xbox One все още е по-голяма и потенциално може да донесе повече пари. Ако Rockstar реши незабавно да спре GTA Online, за да пусне следващо поколение вариант с GTA 6, това потенциално може да бъде голям удар върху приходите на разработчика.

Следователно студиото може също да реши да остави двете версии (временно) да съществуват едновременно. Особено ако GTA Online скоро ще получи и вариант от следващо поколение с пускането на ремастъра за PS5 и Xbox Series X/S. Разбира се, мултиплейър версията на GTA 6 ще трябва да получи различно име от GTA Online, в противен случай ще бъде много объркващо.

Популярна тема