10 Сменете игри през 2022 г., за да ги очаквате с нетърпение

Съдържание:

10 Сменете игри през 2022 г., за да ги очаквате с нетърпение
10 Сменете игри през 2022 г., за да ги очаквате с нетърпение
Anonim

Живейте на живо

Дата на пускане: 22 юли

Някои игри се показват само в определени региони. В наши дни това се случва малко по-рядко, но през 80-те и 90-те години много игри никога не излизаха извън Япония. Live A Live беше един от тях, но скоро ще можем да започнем с него на запад.

Тази RPG от Square (сега Square Enix) се развива в много различни епохи. Live A Live разказва различни истории, но всички те са свързани. Обещава да бъде уникално изживяване, което можем да изпитаме и в красивия HD-2D стил, който познаваме от Octopath Traveler.

Image
Image

Xenoblade Chronicles 3

Дата на издаване: 29 юли

Въпреки че Xenoblade Chronicles е много по-нова от Live A Live, феновете трябваше да се борят доста, за да локализират първата част. Добре е, че Nintendo са убедени в случая, защото игрите от тази поредица се оказаха доста популярни и на запад. Печеливша ситуация за ентусиаста и Nintendo, може да се каже.

Тази трета част също изглежда обещаваща и не трябва да чакаме дълго за нея. За всеобща изненада, играта получи по-ранна дата на пускане от първоначално обявената. Още малко и страхотното приключение в Aionios може да започне!

Image
Image

Splatoon 3

Дата на издаване: 9 септември

Не се случва всеки ден Nintendo да излезе с чисто нов IP. Малко хора го видяха да идва на Wii U и че стана успешно въпреки провала на тази конзола. Все пак можем да очакваме с нетърпение третия Splatoon тази година.

Също така в Splatoon 3, играчите могат да участват главно в различни режими на онлайн игра, като Turf War и Salmon Run: Next Wave. Но има и кампания за един играч. Този път става въпрос за завръщането на бозайниците в света на Splatoon, така че това е обещаващо.

Image
Image

NieR: Automata The End of YoRHa Edition

Дата на пускане: 6 октомври

Една година на Switch не е пълна без пренасяне или две на по-старо, но много обичано заглавие. По-рано видяхме в тази категория, например, The Witcher 3 и BioShock. Тази година е ред на NieR: Automata.

Това разбира се е добра новина, ако имате само Switch, но искате да играете играта. Но версията на Switch също не е лоша за завръщащите се фенове. Трябва да играете играта няколко пъти за цялата история, така че е хубаво, ако можете да я играете, когато пожелаете.

Image
Image

Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Дата на издаване: 20 октомври

Кросоувър между Mario и Rabbids на Ubisoft изглеждаше изключително малко вероятно. Дори след като Mario + Rabbids: Kingdom Battle изтече, на много хора им беше трудно да повярват. Но играта се оказа много добре сглобена и също беше успешна. Междувременно комбинацията от Mario + Rabbids изглежда почти нормална.

Следователно новината, че ще има продължение, беше добре дошла. Много хубаво е, че геймплеят в Mario + Rabbids: Sparks of Hope също е еволюирал малко чрез, например, разрушаване на мрежата, по която се движите в оригинала от играта. Що се отнася до историята, този път ще отидете в космоса, така че всичко в тази игра обещава да бъде малко по-амбициозно, отколкото в Kingdom Battle.

Image
Image

Persona 5 Royal

Дата на пускане: 21 октомври

Това, че Persona 5 идва в Switch, е един от най-старите слухове, когато става дума за портове на Switch. Имаше период, в който играта редовно се споменаваше като нещо, което може да се появи в следващия Nintendo Direct, но това така и не се случи. Но точно когато надеждата изглеждаше малко изгубена, тя е там.

Persona 5 Royal ще се появи в Switch тази есен, с две други заглавия от поредицата, които ще последват по-късно. Подобно на NieR: Automata, Persona 5 Royal също е много подходяща за преносима система. Понякога чувате за RPG, които могат да продължат час или сто, но често това е така само ако искате да направите всичко. Persona 5, от друга страна, наистина е толкова дълга, така че няма да кажем „не“на версия, която можем да играем навсякъде.

Image
Image

Bayonetta 3

Дата на пускане: 28 октомври

Bayonetta 3 трябва да излезе по някое време тази година. Чувства се малко странно да се каже, тъй като тази игра беше обявена през 2017 г. и след това изчезна от лицето на земята за четири години. Просто ще приемем, че играта е била обявена твърде рано и не е била създадена трудно, защото ако вярваме на режисьора Хидеки Камия, разработката винаги е вървяла добре.

Въпреки това PlatinumGames ни кара да чакаме с нетърпение датата на пускане на играта. Някои фенове вече се страхуваха, че Bayonetta все пак ще избяга до 2023 г. За щастие, датата беше обявена не много отдавна, защото е крайно време да видим любимата ни вещица отново.

Image
Image

Pokémon Scarlet & Violet

Дата на пускане: 18 ноември

The Switch започна годината с голяма игра на Pokémon и голямото есенно издание е друго заглавие на Pokémon. Този път става дума за най-новото поколение в основата на поредицата. Pokémon Scarlet и Violet също изглежда променят малко формулата.

След някои експерименти с Дивата зона в Sword and Shield, последвани от Pokémon Legends: Arceus, най-накрая е време за Pokémon от отворен свят. Поне така го описват. Все още има няколко пътя, но в най-лошия случай ще имаме няколко забавни Pokémon игри тази есен, така че оставаме оптимисти.

Image
Image

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion

Дата на пускане: Q4 2022

Ако си падате по Final Fantasy VII, ще ви е добре в обозримо бъдеще. Final Fantasy VII Rebirth ще бъде пуснат следващата година и въпреки че няма да ви помогне много на Switch, има игра, която идва и за конзолата на Nintendo. Ще има HD версия на Crisis Core: Final Fantasy VII.

Тази игра следва Zack Fair и разказва история, която служи като директно въведение към Final Fantasy VII. Създателите обещават, че Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion ще бъде повече от обикновен HD ремастър. Така че определено ще си струва да играете, ако искате да разберете цялата история на Cloud, Aerith и техните спътници.

Image
Image

Наследството на Хогуортс

Дата на пускане: Q4 2022

Много фенове на Хари Потър с нетърпение очакват деня, в който самите те могат да отидат в Хогуортс от години. В Hogwarts Legacy в известен смисъл това желание може да се сбъдне. За изненада на всички, по-рано тази година се оказа, че тази игра се появява и на Switch.

Все още нямаме дата на пускане. Това естествено предизвиква някои вълнения тук и там и гарантира, че той ще бъде отложен за 2023 г. Но нека не се тревожим твърде много: много дати на пускане са обявени изключително кратко предварително.

Популярна тема