Всичко за подобрените камери на новите модели iPhone 14 (Pro)

Съдържание:

Всичко за подобрените камери на новите модели iPhone 14 (Pro)
Всичко за подобрените камери на новите модели iPhone 14 (Pro)
Anonim

Apple наваксва по отношение на камерата с модели iPhone 14 от висок клас

Въпреки факта, че iPhones са известни от години с приличните резултати при заснемане на снимки, иновациите през последните години са предимно софтуерни. С пристигането на новите модели Apple iPhone 14 виждаме емблематичната гама смартфони на Apple да прави значителна крачка напред по отношение на спецификациите на камерата.

Естетиката е от първостепенно значение за марката и нейните лоялни потребители. Но за да се конкурира с прогресивни мощни компании като Samsung, вече е необходима по-тежка артилерия. И Apple най-накрая предприема тази дългоочаквана стъпка с моделите iPhone 14 Pro и Max.

По-дебел iPhone, но със значително по-добро качество на изображението

Отвън е най-голямата разлика в сравнение с предишното поколение iPhone смартфони от висок клас. Все пак камерите са по-дебели. Буквално също. Дебелината на камерата се увеличава от 3,6 милиметра на 4,16 мм в сравнение с iPhone 13 Pro (макс.).

В най-дебелата точка моделите iPhone 14 Pro и Max са с дебелина 12,02 mm. Корпусът на най-новите iPhone устройства от висок клас се увеличава от 7,65 мм на 7,85 мм. Не е шокираща разлика. Въпреки че повърхността на камерата също расте. Затова е разумно да поръчате нов калъф. Но какво получавате в замяна?

Заснемане на 8K видеоклипове на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Max

За първи път моделите iPhone 14 Pro и Max ще имат 48-мегапикселова камера. По-специално, той се използва с широкоъгълен обектив, а не с телефото и ултраширокоъгълни обективи. Нормалните модели на iPhone 14 се придържат към 12-мегапикселовата камера. Много съжалявам.

Най-голямото предимство на 48-мегапикселовата камера на моделите iPhone 14 от висок клас: възможността за заснемане на 8K видеоклипове. Идеален за създателите на съдържание сред нас, които имат нужда от по-професионално качество на изображението. Свръхширокоъгълният обектив също присъства за оптичен избор, както и телефото обективът за оптично увеличение.

Image
Image

Бинирането на пиксели прави камерата на най-новите устройства от висок клас iPhone 14 по-интелигентна

Не само 48-мегапикселовата камера на най-новите модели iPhone 14 Pro и Max предлага голямо подобрение на спецификациите. Тези модели се предлагат и с технология за комбиниране на пиксели. На практика това означава по-добро качество на изображението при по-малко светлина. Пикселите на 48-мегапикселовата камера се комбинират в един качествено по-добър пиксел чрез „обединяване на пиксели“. Следователно все още получавате 12-мегапикселова снимка с тази регулируема функция, но с много по-високо качество. Бонус: след това снимката запазва размера на 12-мегапикселовия формат.

По-добра предна камера на всички нови модели iPhone 14

Онези, които се надяваха на по-дебел ъпгрейд на познатата гама iPhone в сравнение с камерата: не се притеснявайте. Селфи камерата на всички модели iPhone 14 е надстроена.

Така пристига функцията за автофокус, която замества фиксирания фокус. Това ви дава повече дълбочина във вашите снимки (селфита). Блендата се увеличава в сравнение с по-старите модели, което позволява на предната камера да пропуска повече светлина и да прави селфита без светкавица по-лесно в тъмни стаи.

Накрая: по-скъпите модели идват с по-добър ултраширокоъгълен обектив. Това означава по-малко шум при снимане при слаба светлина благодарение на по-големия сензор.

Популярна тема