Ето какво Epic Games плаща за безплатни игри

Съдържание:

Ето какво Epic Games плаща за безплатни игри
Ето какво Epic Games плаща за безплатни игри
Anonim

Epic успява да извади солидни суми пари, за да купува или раздава игри. Ексклузивните сделки, които Epic често предлага, вече възлизат на 444 милиона евро. Сега беше публикуван огромен списък в делото срещу Apple и това също показва колко струват „безплатните игри“на Epic. Тази сума достигна повече от 11 милиона евро за игрите, които досега са пуснати безплатно. Например, имаше моменти, когато GTA V и Subnautica можеха да бъдат заявени безплатно в дигиталния магазин.

Списъкът показва началната дата на промоцията, колко пъти е изтеглена играта, каква е цената и колко нови акаунта в Epic е генерирала.

Безплатно не съществува разбира се

Някак има смисъл, че „безплатните игри“на Epic изобщо не са безплатни. Но е интересно да се види колко всъщност е загубила компанията и на какви данни разчита Epic, когато става въпрос за промоциите. Освен това има само три франчайза, които са стрували на компанията повече от 1 милион долара. Това бяха Subnautica, Batman Arkham и Mutant Year Zero.

Разбира се, много повече игри бяха пуснати безплатно от Epic, но за Epic те бяха по-скоро в посока десетки хиляди евро, отколкото милиони. Те остават високи суми, но срещу 444 милиона за ексклузивни сделки, това е изгодна сделка.

Популярна тема