Бивш пилот: „Верстапен вече е шампион“

Съдържание:

Бивш пилот: „Верстапен вече е шампион“
Бивш пилот: „Верстапен вече е шампион“
Anonim

През 2021 г. беше доста напрегнато във Формула 1 между Макс Верстапен и Люис Хамилтън. Това е различно тази година, защото Верстапен вече е със 109 точки пред най-големия си конкурент Шарл Льоклер. Тази разлика технически все още трябва да бъде компенсирана, но бившият пилот Кристиан Данер не смята, че има сериозна опасност за Верстапен.

Данер посочва пред Sport1, че не смята, че има друг пилот, който има шанс за световния шампионат освен Верстапен. Математически това все още е възможно, но Данър се чуди кой трябва да спечели всички тези точки. Според него няма кой да изпревари Верстапен, а Ред Бул може да поддържа шампанското студено.

Danner далеч не е първият, който подозира, че другите шофьори имат малък шанс. Дори преди Формула 1 да се завърне от лятната пауза, беше изчислено, че Верстапен може да стане шампион, без да заеме първо място. Карлос Сайнц от Ferrari вече загуби надежда за шампионата.

Кога Макс Верстапен може да бъде обявен за шампион?

Ако Макс Верстапен продължи да се представя, Гран при на Сингапур ще бъде първото GP, където е възможно той вече да не може да бъде надминат технически. Това ГП не е следващото, а следващото и ще се проведе на 2 октомври. След това шансът за ранен шампионат за Верстапен се увеличава с всяко GP.

Препоръчано: