„Xbox възстановява средства за предварителни поръчки на Stalker 2“

Съдържание:

„Xbox възстановява средства за предварителни поръчки на Stalker 2“
„Xbox възстановява средства за предварителни поръчки на Stalker 2“
Anonim

Войната в Украйна има всякакви геополитически последици, но ние също страдаме от войната в по-малък мащаб. Например, това е основна пречка за разработчика на игри GSC Game World, който работи върху Stalker 2: Heart of Chornobyl. Сега е толкова несигурно кога тази игра може да бъде пусната, че Xbox ще възстанови сумата на клиентите, които са направили предварителна поръчка в Microsoft Store.

Съобщението, което клиентите ще получат, гласи, че ще получат парите си обратно, тъй като играта е отложена за "неопределена дата в бъдещето". Играта трябваше да излезе тази година, но войната в Украйна промени ситуацията. Голяма част от екипа за разработка вече се премести в Чешката република, но това не означава, че внезапно разработката върви гладко.

Все още има известна неяснота относно тази политика за връщане на парите на Xbox. Например, не е известно дали това се случва и извън Полша. VGC поиска отговор, но все още не го е получил. Също така ще трябва да се види дали други магазини следват примера на Xbox.

Кога излиза Stalker 2?

Излизането на Stalker 2 всъщност беше планирано за тази година, но вече беше отложено за 2023 г. Фактът, че клиентите получават парите си обратно, също показва, че играта също няма да бъде пусната през първите месеци на 2023 г.. XGP дори се страхува от многогодишно забавяне.

Популярна тема