Everdell Digital Review - Цифрова природа

Съдържание:

Everdell Digital Review - Цифрова природа
Everdell Digital Review - Цифрова природа
Anonim

Играта под приложението

В Everdell всеки играч изгражда град за местните същества. Хората ще изберат най-добрия град, така че направете всичко възможно! Вие изграждате това, като изпращате работници и събирате ресурси, или като поставяте карти във вашата таблица, за да оформите своя град. Но бъдете внимателни, защото с петнадесет карти вашият град е пълен.

Играчите трябва да намерят добър баланс между производство като ферма или мина и карти, които дават повече точки като крал. Освен това интересният трик е, че едно създание е безплатно, ако имате съответната сграда, в която да работи. Например, кралят е свободен, ако имате замък, а миньорът е свободен, ако имате мина.

Ще говорим повече за цифровата версия, така че за повече подробности относно Everdell трябва да прочетете по-ранната ни статия. В случай, че сте загубили връзката, ето я отново. Основната игра е напълно същата в Everdell Digital, с малкото изключение, че жената и мъжът са заменени с колекционера и фермера. Но само имената са различни.

Image
Image

Без повече гъсти частици

Един от любимите ни аспекти на Everdell е оборудването за игра. Дървото е направено от дърво, плодовете от мека гума (така че са меки) и смолата от твърда пластмаса. Чувства се добре и почти можете да играете играта с пръсти. Но Everdell Digital е цифров. Ето защо не можем да пипаме парчетата. Какво получаваме в замяна?

Е, приятната фонова музика. Звучи приятно и не пречи. Освен това можете да регулирате музиката отделно, в случай че ви е писнало или искате да включите своя собствена музика. Има и звуци и ефекти за вашите действия. Не очаквайте страхотните гласове и зрелища, на които Hearthstone дължи голяма част от успеха си. Но наистина ни харесва, когато катериците се връщат обратно в нашата база, докато се подготвяме за нов сезон.

Основното всъщност е изчезването на това усукано дърво. Да, изглежда хубаво, но също така винаги пречи. Както е в Everdell Digital, където можете да видите с един поглед кои постижения все още са налични. И с едно движение на мишката можете да прочетете всички подробности. И е много по-лесно да видите какво правят вашите съседи. Обзорът е много подобрен в Evedell Digital, това искаме да кажем.

Image
Image

Удобен, но и тромав

Това не означава, разбира се, че всичко в Everdell Digital е по-удобно, отколкото в оригиналната игра. Странно, основното ни оплакване е вашият собствен град/картина. Можете да поставите до петнадесет карти във вашия град и тогава той е пълен. Бихте си помислили, че след това играта ще направи три реда по пет, така че лесно да видите какво все още пасва. Вероятно дори с кутии, за да стане ясно какво още можете да загубите.

А за вашите опоненти, това е точно това, което можете да видите. Три удобни реда по пет, хубаво и ясно. Но това не е така за вашия собствен град. Вместо това получавате ред от девет и ред от шест. Защо? След това го направете поне десет и пет, това се брои много по-добре. Това е просто неудобно. Пътникът също така просто се спира между другите ви карти. Особено неудобно, защото не се брои към максималното ви количество карти. Затова оставете картата настрана.

Това, за което очевидно е помислено, е двойката. Колекционерът и фермерът заедно заемат един квадрат и след това имат малко по-голяма форма на сърце. Това е хубаво, това е сладко и преди всичко е ясно. Everdell Digital дори показва тяхната добавена стойност, така че не е нужно да правите толкова много математика. Всъщност играта постоянно изчислява общия резултат на всеки. Сега знаете къде се намирате през цялото време без ръкостискане или минути, прекарани в броене.

Image
Image

Уроци и предизвикателства

Има няколко настолни игри, които имат урок. Това е просто нещо, което не работи много добре, когато играчите трябва да настроят всичко сами. Единственото изключение, за което можем да се сетим, е фантастичният Dungeon Lords, но това е всичко. Тъй като е на компютър, Everdell Digital разбира се може да предложи това.

И това е хубаво. Everdell наистина има някои сложности, които трябва да разберете. За начинаещ играч на настолни игри това може да е твърде много. Урокът разглежда това стъпка по стъпка. Той също така показва как работят контролите. Те са доста интуитивни, но все пак е хубаво, че ни държат за кратко в ръката.

Има и две предизвикателства, с които можем да се справим, всяко с две нива на трудност. И двете не са твърде трудни за постигане, ако вече сте запознати с Everdell. Но е добре да разберем нюансите малко по-добре. Освен това е забавен начин да играете с леко променени правила.

Image
Image

Цифрово и бъдещето

Що се отнася до нас, най-големият плюс е, че можете да играете онлайн. Pass and play разбира се е добре, ако играете на таблет или Steam Deck (или в бъдеще Switch), но в такива случаи предпочитаме да играем на физическата версия. И това въпреки добавеното време за настройка! Но да играеш онлайн с приятели, които са в друг град, е много забавно.

Вече можете също да играете Everdell срещу NPC. Вече има соло режим в кутията, с подъл крал на плъхове, който се опитва да вгорчи живота ви. Но соло режимите никога не работят за нас, когато трябва да правим ходовете за нашия „противник“. Харесваме NPC, които могат сами да местят игрови фигури. Освен това кралят на плъховете е просто в играта! Така че, ако искате да опитате това, няма проблем.

Това, което все още ни липсва, са разширенията. Не ни разбирайте погрешно, Everdell е достатъчно хубав и без екстрите. С нашето ограничено пространство за съхранение в жилищна площ от 30 м2, ние избрахме да донесем само основната игра. Но разширенията са много хубави. Така че се надяваме, че те ще бъдат добавени към Everdell Digital в бъдеще.

Image
Image

Заключение

Everdell Digital е много добра адаптация на страхотна настолна игра. Като ентусиасти на настолни игри, ние все още предпочитаме да играем физически, така че няма да докосваме паса и да играем много често. Но да играеш онлайн е приятно, а да играеш срещу NPC също е забавно. Градското дърво вече е много по-ясно. Тези разширения ще бъдат добавени в бъдеще, при условие че играта се продава добре. Просто е странно, че собственият ви град е направен малко неясен…

Любопитни ли сте за Everdell Digital? Можете да го купите за 16,79 евро в Steam или за 9,99 за Android и iOS.

Плюсовете и минусите

  • Приятна музика
  • Градското дърво е ясно
  • Измамата вече е много по-лесна
  • Вашият собствен град е тромав
  • Без разширения

Популярна тема