Преглед на PlayStation Premium - игри, изпробвания за стрийминг и още

Съдържание:

Преглед на PlayStation Premium - игри, изпробвания за стрийминг и още
Преглед на PlayStation Premium - игри, изпробвания за стрийминг и още
Anonim

Както подсказва името, PS Plus Premium е първокласният абонамент на Sony за PS Plus. Това е най-обширният, но и най-скъпият вариант на PS Plus, за който можете да сключите абонамент. С този Premium абонамент получавате и най-обширния набор от игри и функции, които Sony може да предложи.

Като начало, PS Plus Premium включва всичко, което включват PlayStation Plus Essential и PlayStation Plus Extra. Това означава три безплатни игри всеки месец, които можете да запазите, докато трае абонаментът ви, онлайн игри, хранилище за запазени игри в облака, отстъпки, споделяне на игра и огромна колекция от повече от 350 игри за PS4 и PS5, които можете да изтеглите, за да играете.

PS Plus Premium прави тази стъпка напред с допълнителни 350 „класики“, възможност за поточно предаване на игри от облака и пробни версии на игри, където можете да играете играта поне два часа без допълнителни разходи. Като цяло имате достъп до повече от 700 игри, разпределени във всички конзоли на PlayStation.

Image
Image

Класика: шепа стари и особено много преработени

Ако искаме да оценим PS Plus Premium, акцентът, разбира се, е върху набора от игри. Когато беше обявен новият PS Plus, PS Plus Premium изглеждаше основно предназначен да предлага PS3 игри чрез стрийминг (поради различната архитектура на тази конзола, изтеглянето и стартирането локално все още не е опция) и да предлага стари PS1, PS2 и PSP игри. /Vita игри към PS4 и PS5.

Ако разгледаме асортимента, както се предлага днес, голяма част от колекцията се състои от Remasters. Преиздания на по-стари игри, които наистина могат да се играят нативно на PS4 и PS5. God of War Remastered, Borderlands The Handsome Collection, Mafia Definitive Edition, Resident Evil Director's Cut, Bulletstorm Full Clip Edition: заглавията на играта със субтитри веднага издават, че всяко едно от тях е преиздание за PS4.

Втора, още по-голяма група игри са игрите за PS3. Те наистина могат да се играят само чрез стрийминг, както на PlayStation конзола, така и на компютър. Последното трябва да се приема със зърно сол, приложението за компютър от Sony е доста експериментално и понякога работи, понякога не.

Последната категория, където се очакваше много, са игрите за PS1, PS2 и PSP/Vita. Точно с тези истински класики Sony засега се провалят. Защо не е ясно, но в момента само няколко игри от този период могат да се играят. Актуализацията от този месец също не помага: не са обявени допълнения към Premium колекцията. Sony може да е срещнала проблеми с емулацията тук и това е причината за лошата оферта, но е тревожно.

Image
Image

Gametrials - опитайте преди да купите

С добавянето на обширни изпитания на игри, Sony направи нова стъпка. Всяка голяма игра, която ще бъде пусната на платформата PlayStation, трябва да включва пробна версия, която може да бъде изпробвана безплатно от абонати на PS Plus Premium. В момента са налични повече от 20 пробни версии за игри като SpellForce, Olli Olli World, MotoPG 22, Biomutant, Uncharted, Tiny Tina и Cyberpunk 2077.

Това е отлично допълнение за тези, които искат да проверят дали дадена игра вече е без грешки (Cyberpunk някой?) или всъщност е забавна. Броят на опитите трябва да расте бързо, така че това наистина е категория, която трябва да следите.

Преглед на PlayStation Plus Premium: Знаят ли Sony какво искат?

С PS Plus Premium е точно като с много нови инициативи на Sony: на хартия всичко звучи много добре и се работи много за правилното пускане на пазара на продукта.

След стартирането Sony изглежда не знае веднага как да проследи това. PS Plus Premium на хартия наистина е най-добрият сред различните форми за абонамент за PS Plus с много игри, стрийминг, изпитания и игри от славното минало.

Фактът, че Sony впоследствие включва много PS3 игри и Remasters в колекцията, е разочароващ. Става още по-неприятно, ако след това с актуализации остане безветрено. Когато PS Plus Essential и PS Plus Extra получават значителни актуализации, PS Plus Premium досега е почти напълно пропуснат.

Това не означава, че PS Plus Premium е грешен избор: наборът от игри е много голям и изпитанията стават все по-широки, но Sony ще трябва бързо да изясни, че не е забравила този Premium версия.

Плюсовете и минусите

  • Огромна колекция от игри от PS3 и по-нови версии
  • Изпитания
  • Поточното предаване към конзолата работи добре.
  • Къде са игрите за PS1, PS2 и PSP?
  • Поточното предаване към компютър не е много стабилно
  • Почти няма актуализации

Популярна тема