Преглед на PlayStation Plus Essential - подобрена версия

Съдържание:

Преглед на PlayStation Plus Essential - подобрена версия
Преглед на PlayStation Plus Essential - подобрена версия
Anonim

Какво е отново PlayStation Plus Essential?

PlayStation Plus Essential е новият основен абонамент за абонати на PlayStation Plus. Тези, които се абонират за PlayStation Plus Essential, ще получат (поне) две безплатни игри на месец (на практика са 3), ексклузивни отстъпки, съхранение в облак за вашите запазени игри, онлайн игри и Share Play.

Ако ви звучи познато, значи е правилно. Това е точно същото като това, което сегашният PS Plus вече предлага. Цената за PlayStation Plus Essential също няма да се промени. За един месец PS Plus плащате 8,99 евро, на тримесечие това е 24,99 евро, а годишният абонамент за PS Plus Essential ще струва 59,99 евро. Що се отнася до структурата, нищо наистина не се е променило за абонатите на стария PS Plus!

Нищо не се е променило, но все още е подобрено

Въпреки че абонатите на PS Plus Essential всъщност получават точно същото като преди, нещо изглежда се е променило. Промяната се забелязва особено в трите безплатни игри. Докато преди това Sony предоставяше месечните игри с две игри за PS4 и една игра за PS5, това е обратното в първите месеци на новия PS Plus Essential: две игри за PS5 и една игра за PS4, където Sony гарантира, че всички игри „само“могат да се играят на PS4.

Качеството също изглежда се е подобрило след рестартирането. Миналия месец успяхме да добавим Crash Bandicoot 4 и Man of Medan, този месец с Yakuza: Like a Dragon и Tony Hawk Pro Skater 1 + 2 не по-малко. Разбира се, една лястовица не прави лято, но тенденцията определено е положителна!

Освен безплатните игри, PS Plus Essential предлага още две важни функции: облачно съхранение на вашите запазени игри и онлайн игри. И двете всъщност са незаменими в сегашния гейминг пейзаж и всъщност е специално, че това все още не е стандартна функционалност на конзолата, а е заключена във формуляр за абонамент за PS Plus. Това направи PS Plus незаменим за всеки играч на PlayStation.

PS Plus Essential и конкуренцията

Ако искаме да дадем ценностна преценка на PS Plus Essential, не можем да избегнем сравняването на формата за абонамент с предложението на основния му конкурент: Xbox Live Gold от Microsoft.

Офертата на двете услуги е доста сходна. И двете предлагат безплатни игри, специални оферти и онлайн игри всеки месец. Докато Sony изглежда иска да постави PS plus Essential в светлината на прожекторите, Microsoft изглежда е заета да премахне напълно Xbox Live в полза на Game Pass.

Игрите, които Microsoft раздава на Games with Gold, не са особено привлекателни напоследък и след месец Microsoft дори ще спре половината от игрите: броят на месечните Games with Gold ще бъде намален от 4 до 2.

Ако погледнем другия доставчик на конзоли, ще видим, че Nintendo е чакало дълго време, за да се присъедини към онлайн абонаментните услуги, но сега започва да получава добра оферта с Nintendo Switch Online.

Switch Online се предлага в два варианта: обикновен и с разширителен пакет. С пакета за разширение абонатите получават достъп до всички предимства на стандартното онлайн членство на Nintendo Switch, плюс нарастваща колекция от класически игри Nintendo 64 и SEGA Mega Drive, както и достъп до платено съдържание за изтегляне за избрани игри Nintendo Switch. Nintendo е далеч най-евтиният със своите опции за абонамент: 19,99 евро за Switch Online карта и 39,99 евро за една година Online + разширителен пакет.

Всъщност нито една услуга не е сравнима с PS Plus Essential, но обикновеният онлайн абонамент е най-близък. Nintendo не иска много за онлайн абонамента, но получавате относително най-малко в замяна.

PlayStation Plus Essential: Същото като преди, но по-силно

PlayStation Plus Essential не се различава от стария PS Plus, но все пак се усеща различно. Безплатните игри са по-силни и Sony изглежда наистина иска да представи тази основна услуга като пълноценна услуга. Окончателната присъда остава или пада с избора на добри игри в месечната гама, но това, което ни беше представено досега, определено има вкус на повече.

PS Plus Essential може лесно да се конкурира с Live Gold, особено сега, когато Microsoft все повече пренасочва фокуса си към Game Pass. За тези, които имат достатъчно онлайн игри и редовно имат три безплатни игри, PS Plus Essential е отличен абонамент. Тези, които искат повече избор, могат да очакват с нетърпение едно от по-високите нива на новия PS Plus.

Плюсовете и минусите

  • Продължение на вече познатия PS Plus
  • Подобрени месечни безплатни игри
  • Фокусът се премества към PS5
  • - Онлайн игрите и съхранението в облака всъщност трябва да са безплатни

Популярна тема