Roccat Kone XP Air преглед - Мишка със или без опашка?

Съдържание:

Roccat Kone XP Air преглед - Мишка със или без опашка?
Roccat Kone XP Air преглед - Мишка със или без опашка?
Anonim

Ядосан геймър обича да обвинява за провала си хардуера. Винаги е контролерът или дефект в компютъра. Може да е често срещано извинение, но това не прави по-малко вярно, че настройка, която не отговаря на вашите нужди, може да бъде доста пречка за производителността ви в игрите.

Но удовлетворяването на вашите нужди изглежда е приоритет номер едно с Roccat Kone XP Air. Подобно на много мишки за игри, мишката има много програмируеми бутони. Те са поставени по такъв начин, че да можете лесно да ги достигнете, без случайно да ги натиснете твърде лесно. Добра новина за тези, които обичат да играят RTS или MMO игри.

Един от допълнителните бутони също служи като вид клавиш за преместване: задръжте го натиснат с палеца си и всички останали бутони могат да изпълняват алтернативна функция. Можете да поставите почти повече функции на тази мишка, отколкото са ви необходими в някои игри.

Image
Image

Настройте всичко сами

Kone XP Air е подредил някои функции по подразбиране за всички тези бутони. Например два от входовете отстрани на мишката могат да заменят клавишите Q и E. Но ако предпочитате просто да го натиснете на клавиатурата си, можете да промените всичко за мишката. Просто трябва да инсталирате Roccat Swarm и пред вас се отваря цял свят от възможности.

В този софтуер можете да персонализирате всички бутони на Kone XP Air, както желаете. Можете да избирате от голям брой стандартни опции (включително предоставени профили за популярни игри като Minecraft и Apex Legends), но можете също да запишете свои собствени макроси, за да получите тази комбинация от клавиши, която не е предварително програмирана в профил на вашия мишка. След това можете също да настроите мишката автоматично да превключва профилите в зависимост от софтуера (който не е задължително да е игра), в който сте активни.

Swarm предлага много възможности, въпреки че понякога отнема малко търсене на функцията, която искате. Стига корекцията, която искате да направите, не е твърде сложна, ще можете да я разберете, но за съжаление трябваше да търсим мястото, където можете да запишете макрос, например. Следователно малко по-интуитивен интерфейс не би бил излишен лукс.

Image
Image

Винаги свързан

Друг малък недостатък на Swarm е, че всички функции, които програмата предлага, работят само ако сте свързани към вашия компютър чрез кабел или предоставения донгъл. Чрез bluetooth ще трябва да го направите с настройките по подразбиране. За щастие има малко причини да не използвате донгъла.

Препоръчителната настройка е да поставите вашия донгъл в включената станция за зареждане, която след това да свържете към вашия компютър с кабела. По този начин никога няма да имате нужда от повече от един USB порт, за да свържете всичко. Bluetooth всъщност е само последна опция, ако наистина не можете да намерите никакви USB портове на вашия компютър.

Image
Image

Проблеми със зареждането

Връщайки се към тази станция за зареждане, трябва да кажем, че това е донякъде разочароваща част от пакета. Сам по себе си работи добре: окачвате мишката върху него и той се зарежда. Проблемът, който срещнахме, е, че станцията се зарежда само когато вашият компютър е включен.

Това има смисъл, защото енергията трябва да дойде отнякъде. Но обикновено, когато компютърът ни е включен, мишката също се използва и не можем да я оставим да се зарежда известно време. Ако играете игра с контролер или ако имате включен Netflix, разбира се можете да оставите мишката да се зареди.

Но в ситуация, в която използвате мишката си много, може да се окаже, че в крайна сметка трябва да заредите директно мишката с кабела. За щастие, това се случва бързо и също така не трябва да се прави често. Стоте часа батерия, обещани в кутията, изглежда издържаха добре на нашия модел.

Image
Image

Танцувайте леко над подложката си за мишка

В тези сто часа, между другото, ще забележите, че „въздух“е ключовата дума в Roccat Kone XP Air. Мишката е изработена от лека пластмаса и това си личи. Дори и да сте направили подложка за мишка от килим с дълбок косъм, Kone XP Air вероятно няма да остави следа върху нея.

Ниското тегло няма да бъде предпочитано от всеки, но ние наистина го оценихме. Връзката с нашия компютър също беше перфектна. Комбинацията от тези два фактора ни направи почти невъзможно да забравим, че имаме мишка в ръката си.

Image
Image

Преглед на Roccat Kone XP Air - Страхотна мишка с предупреждения

Нямаме какво да кажем за самия Roccat Kone XP Air. Мишката работи добре, има много функции и е приятно лека за използване. Но не всичко е розово.

Софтуерът Roccat Swarm наистина трябва да бъде измислен, за да се използва ефективно. Изпитахме малка полза от станцията за зареждане, но тя вероятно допринася добре за 178 евро, които струва мишката. За щастие получавате много добра мишка за това.

Плюсовете и минусите

  • Перфектна безжична връзка
  • Много програмируеми бутони
  • Прекрасна светлина
  • Добър живот на батерията
  • Зарежда бързо
  • Roccat Swarm може да бъде по-ясен
  • Зарядната станция не винаги е полезна

Популярна тема