JSAUX Преглед на Steam Deck Dock - Превърнете своя Steam Deck в истински Switch

Съдържание:

JSAUX Преглед на Steam Deck Dock - Превърнете своя Steam Deck в истински Switch
JSAUX Преглед на Steam Deck Dock - Превърнете своя Steam Deck в истински Switch
Anonim

От години компютърът е известен като платформата за впечатляващи графики. В крайна сметка можете да направите производителността на играта възможно най-добра с наличния хардуер в кутията. Единственият недостатък е, че не можете да носите компютъра си навсякъде със себе си толкова бързо. Дори лаптопът за игри носи със себе си необходимата маса.

Valve вече намери решението само със Steam Deck, устройство, което е много подобно по концепция на Nintendo Switch: имате множество контроли на една ръка разстояние и голям екран, на който да играете игрите си. Това, което в момента липсва само на устройството в сравнение с Switch, е докинг станция, за да можете да играете игрите си и на телевизор или монитор.

Valve планира да пусне официален док някъде по-късно тази година, но не сме чували за него след обявяването. Поради това производителят на аксесоари JSAUX скочи в празнината на пазара и излезе със собствен Steam Deck Dock.

Image
Image

Изненадващо малък док

Когато извадите JSAUX Steam Deck Dock от кутията, вероятно ще се изненадате. Който е очаквал докинг станция с размера на докинг станцията Nintendo Switch, е напълно погрешно. Аксесоарът е хубав, компактен и малък.

В ъгловия държач, с гумена лента от вътрешната страна, за да държи всичко на място, можете да поставите Steam Deck. Въпреки факта, че държачът не достига горната част на Steam Deck, всичко е стабилно и здраво. Нито веднъж не усетихме, че устройството може лесно да падне от докинг станцията.

Докинг станцията JSAUX Steam Deck също има три USB A порта, HDMI 2.0 връзка и USB C порт за захранване. Има и вход за Ethernet кабел отстрани, така че не е нужно да се притеснявате за нестабилна Wi-Fi връзка.

Просто е малко жалко, че има само HDMI връзка за външен екран. За много компютърни геймъри DisplayPort е стандарт от години, а HDMI портът наскоро се завърна. Или, от друга страна, допълнителна USB C връзка, която не е само за захранване. Може да има място за това в следващата версия.

Image
Image

Дете може да пере

Свързването на Steam Deck към докинг станцията е детска игра. Всичко, което трябва да направите, е да включите фиксирания кабел, свързан към докинг станцията, в USB-C входа на Steam Deck. След това можете да свържете всички аксесоари по ваш вкус към самата докинг станция.

Благодарение на многото портове на докинг станцията JSAUX имате много опции. Например, можете да свържете мишка и клавиатура и контролер едновременно. По този начин можете да превключите към любимия си начин за управление, докато играете.

След като свържете всички кабели към докинг станцията, вече не е нужно да се тревожите за това. Просто трябва да поставите Steam Deck в държача и да свържете USB C кабела и след това можете веднага да играете и устройството е заредено.

Image
Image

Използване на Steam Deck в 4K

Въпреки че много игри изглеждат изненадващо добре на екрана на Steam Deck, резолюцията не надхвърля 1200x800. Това не е толкова лошо на малък екран, но когато ще играете на голям телевизор или монитор, естествено искате по-висока резолюция.

Благодарение на връзката HDMI 2.0, това за щастие не е проблем. Когато свържете вашия Steam Deck към докинг станцията, можете внезапно да играете игри при максимум 4K и честота на опресняване от 60Hz.

Разбира се, въпросното заглавие трябва да може да работи на хардуера на Steam Deck, но работи изненадващо гладко. Особено ако искате да използвате вашия Steam Deck у дома в комбинация с 1080p монитор или телевизор, можете да се насладите на по-добро изображение и не е нужно да правите компромис с производителността.

Image
Image

Как носите Steam Deck Dock?

Докинг станцията, разбира се, е предназначена основно за поставяне у дома, така че да можете да поставите своя Steam Deck в нея след дълъг работен ден. Но разбира се също е възможно да вземете аксесоара със себе си, така че да можете например да играете игри с приятели на Steam Deck и да свържете няколко контролера.

В официалната чанта за носене, която получавате при покупката на Steam Deck, няма място само за аксесоари. За щастие, JSAUX разполага и със собствена чанта за носене, която предлага място да вземете нещата със себе си. Това може да бъде зарядно устройство, захранваща банка или докинг станция. Освен това, с цена от 30 евро, калъфът не е толкова скъп и достатъчно здрав, за да запази цялото съдържание безопасно.

Image
Image

Преглед на JSAUX Steam Deck Dock - важен аксесоар

Въпреки че Steam Deck е направен да се използва в движение, той също ще бъде решението за много геймъри за достъп до света на компютърните игри сравнително евтино. През 2022 г. бързо ще загубите двойно до тройно за истински компютър.

Докинг станцията JSAUX в момента е решението да се наслаждавате на игрите си у дома на голям монитор или телевизор. Има достатъчно връзки, за да включите всичките си аксесоари, въпреки че тайно бихме искали да видим DisplayPort вход. А с цена от 50 евро не е нужно да бръкнете дълбоко в джоба си за дока. Сега единственият въпрос е какво ще измисли самата Valve по-късно тази година.

Плюсовете и минусите

  • Хубав и компактен
  • Много връзки
  • Поддръжка за 4K
  • Атрактивна цена
  • Само HDMI порт за външни дисплеи
  • Няма място в чантата

Популярна тема