Ревю на Lenovo Legion 7 - Звяр в компактно яке

Съдържание:

Ревю на Lenovo Legion 7 - Звяр в компактно яке
Ревю на Lenovo Legion 7 - Звяр в компактно яке
Anonim

Когато мислите за лаптопи за игри, вероятно веднага ще видите огромно устройство със странни и поразителни форми и други функции, които веднага ще привлекат вниманието ви. Когато извадите Lenovo Legion 7 от кутията, няма веднага да си помислите, че това е лаптоп за игри.

Устройството има доста елегантен дизайн и Lenovo също не е избрала голям 17,3-инчов екран, а малко по-малък 16-инчов екран. Въпреки факта, че лаптопът все още е много по-голям от, например, MacBook, Lenovo Legion 7 не изглежда и не се усеща толкова голям. Това е така, защото производителят е проектирал всичко възможно най-елегантно и компактно. Това е дизайн, на който сме големи фенове.

Image
Image

Достатъчно връзки и RGB за всички

След като разопаковате, може също да се чудите къде са изчезнали всички връзки. Отстрани ще намерите само 3,5 мм връзка за слушалки, плъзгач за поверителност и две USB-C връзки. Останалото е прибрано отзад, където ще намерите още три USB A порта, трети USB-C порт, вход за Ethernet кабел и, разбира се, конектора за зарядно устройство.

Ако имате всичко свързано и включите Lenovo Legion 7, веднага ще стане ясно, че това е лаптоп за игри. Веднага клавиатурата и няколко LED светлини в корпуса ще се включат и ще ви представят светлинно шоу. Разбира се, можете лесно да регулирате всичко това чрез клавишни комбинации, ако не сте фен на RGB осветлението.

Image
Image

Хардуер, който вие казвате

Най-важното нещо за геймърите е хардуерът и Lenovo не пести средства в тази област. Моделът, който тествахме, е оборудван с Nvidia GeForce RTX 3080, процесор Ryzen 9 5900HX, 32GB RAM и два 1TB SSD. От време на време все още се чудим как всичко това се побира в толкова компактен корпус. Ако предпочитате лаптоп за игри с процесор Intel, можете също да изберете Lenovo Legion S7 с процесор Intel Core i5, i7 или i9 от дванадесето поколение.

Както вероятно бихте очаквали с такъв хардуер, игрите са удоволствие на Lenovo Legion 7. Игрите работят изключително гладко и често могат да бъдат настроени до високи или ултра настройки, като се поддържа висока честота на кадрите. Такива са и новите и взискателни заглавия като Cyberpunk 2077, Total War Warhammer III, God of War и F1 22.

Фактът, че игрите вървят толкова гладко, също се дължи на екрана. Lenovo не е избрала 4K резолюция или светкавично бърз 1080p дисплей, а златната среда: 2560x1600. В резултат на това игрите изглеждат остри, но не трябва да жертват голяма честота на кадрите за 4K. Екранът също има честота на опресняване от 165Hz и поддръжка за G-Sync, така че няма да се притеснявате от разкъсване на екрана.

Image
Image

Повече място за вашата работа

Фактът, че Lenovo Legion 7 има резолюция 2560x1600 означава и нещо друго, а именно, че това е лаптоп със съотношение на екрана 16:10 - за разлика от обичайното 16:9. Това означава, че имате само малко повече пространство вертикално.

Не звучи много, но на практика се забелязва. По този начин можете да преглеждате по-дълги текстове без превъртане и е много полезно, ако често редактирате снимки или видео. В крайна сметка повече екранно пространство винаги е полезно. И този вид приложения също работят перфектно на Lenovo Legion 7 благодарение на процесора Ryzen 9 5900HX.

Това, което също помага за редакторите на снимки и видео е, че цветовете на Legion 7 са в добър ред. IPS дисплеят създава всичко реалистично, но и достатъчно цветно, когато е поискано. А благодарение на високата яркост можете да използвате лаптопа и навън на слънце или в офис с ярко осветление.

Image
Image

Горещо под пръстите

За да работи правилно на лаптоп, също е важно клавиатурата и тракпадът да са в ред. В това отношение Lenovo Legion 7 е добре, но с едно голямо предупреждение. Клавиатурата се усеща много добре, с ясно подчертани клавиши и приятна подредба. Няма какво да се оплакваме и от тракпада.

Ако сте заети само с лаптопа и натоварвате хардуера, вътрешните части ще отделят много топлина. Това е често срещано при лаптоп за игри с тези спецификации, но в случая на Lenovo Legion 7 клавиатурата може да се нагрее доста.

Въздухът, който се издухва отстрани и отзад, също е с висока температура, така че понякога не е приятно да работите, ако използвате външна мишка, например. Това е естествена последица от компактния корпус, но пречи на лесната употреба.

Image
Image

Виси се на зарядното

Когато мислите за топлина, естествено мислите и за батерията. В крайна сметка, колкото по-горещо става едно електронно устройство, толкова по-малко издържа батерията. В крайна сметка охладителните системи трябва да работят усилено, за да гарантират, че всичко остава на приемлива температура.

В случая на Lenovo Legion 7 батерията не издържа изключително кратко време, но също така не е нещо, за което да пишем. Батерията на устройството е средна за лаптопи за игри. Например, при нормална употреба - като сърфиране или използване на леко приложение - можете да очаквате около шест до седем часа, но когато стартирате игра, трябва да вземете предвид живот на батерията от два часа. Така че не можете да играете твърде много в движение.

За щастие, Legion 7 бързо се зарежда отново. Когато батерията е почти празна, отнема около час, за да се върне батерията на 100 процента. Следователно това е доста голямо зарядно устройство, но за щастие такова с дълъг кабел, нещо, което за съжаление става все по-рядко.

Image
Image

Преглед на Lenovo Legion 7 - Атрактивна мощност

Lenovo Legion 7 предлага много опции, от които да се вълнувате. Устройството изглежда привлекателно с компактния корпус, но междувременно има хардуер, който ще направи всеки геймър щастлив. И екранът също е отличен и предлага само малко повече работно пространство от конкуренцията.

За съжаление, този компактен корпус е придружен от клавиатура, която става доста гореща и значително излъчване на топъл въздух. Животът на батерията също не надвишава конкуренцията, така че е разумно винаги да носите зарядното си със себе си. Разбира се, ще трябва да похарчите и много пари за лаптоп за игри с такива спецификации, но ако търсите звяр, който може да направи всичко, Lenovo Legion 7 определено е отличен съперник.

Плюсовете и минусите

  • Атрактивен дизайн
  • Мощен хардуер
  • 16:10 екран
  • Отличен IPS екран
  • Клавиатурата става доста гореща
  • Животът на батерията не е голям

Популярна тема