Ревю на Samsung Galaxy Z Fold 4 – Сгъваемият става все по-добър

Съдържание:

Ревю на Samsung Galaxy Z Fold 4 – Сгъваемият става все по-добър
Ревю на Samsung Galaxy Z Fold 4 – Сгъваемият става все по-добър
Anonim

Много пари за непълна опаковка

Samsung идва с четвъртото поколение сгъваеми телефони. Цената на Fold 4 просто не лъже. От около 1750 евро можете да получите 256GB вариант в цветовете сиво зелено, бежово, фантомно черно или ексклузивно чрез Samsung.com, бордо. Версията с 512 GB ще ви струва малко под 1900 евро и можете да закупите варианта с 1TB изключително онлайн чрез Samsung.com за 2159 евро. Която и версия да изберете: тя струва много пари и това все още не е направено.

Кутията на Fold 4 е доста плоска и съдържа само най-необходимото, с изключение на едно нещо. Шикозно изглеждащата черна кутия съдържа устройството, заедно с някои ръководства, малък щифт за поставяне на вашата SIM карта в устройството и USB-C кабел. Адаптерът за пътуване не е включен, което означава, че трябва да го закупите отделно, ако вече нямате такъв. Ако заложите толкова много пари за устройство, почти бихте очаквали този малък щепсел да дойде с него.

Image
Image

Избор на дебел или голям

Що се отнася до устройството, вие получавате доста за тези повече от 1800 евро. Устройството изглежда, подобно на Fold 3, доста шик. Размерът на устройството е малко по-различен от своя предшественик, въпреки че телефонът все още може да се нарече голям отворен и затворен. С размери 155,1 x 67,1 x 14,2 мм телефонът е малко по-малък, когато е сгънат по всякакъв начин, и същото важи, когато телефонът е отворен. Тогава това е 155,2 x 130,1 x 6,3 mm. Samsung също прави крачки по отношение на теглото. Fold 4 тежи почти 20 грама по-малко от Fold 3, а именно 253 грама.

По отношение на дизайна Samsung е оставил всичко същото. Телефонът все още има сребърните ръбове, върху които са разположени клавишът за сила на звука и захранването, елегантен гръб с място за основните камери и елегантен преден панел със селфи камера в него. Въпреки че Samsung е подсилил пантата, това не се вижда в дизайна.

Например, отварянето и затварянето вече е малко по-трудно, отколкото при Fold 3, но телефонът все още не може да се сгъне напълно. Вместо това на мястото на шарнира остава празно пространство от няколко милиметра, което го прави уязвим например за прах (телефонът е устойчив на пръски, но не и на прах). Освен това, новият Galaxy Z Fold се чувства невероятно здрав в почти всяко друго отношение.

Image
Image

Екран, идеален за многозадачност

Тази здравина идва с едно, но, защото сгъваемият екран от вътрешната страна не може да има всичко. Samsung веднага ще насочи вниманието ви към това веднага щом започнете да използвате Fold 4. Екранът е по-чуплив от този отпред. Натискането на екрана с нокти не е препоръчително, а ако работите със стилус, не натискайте с голяма сила. 120 Hz AMOLED екранът е тънък, което също е необходимо, ако искате да го сгънете малко гладко. Следователно не е стегната плоча, което е особено забележимо, когато работите със светъл фон (например, когато четете нещо на устройството). По отношение на яркостта, екранът е подходящ за използване на закрито и на открито, въпреки че все още виждате малко, когато яркото слънце грее директно върху него.

Най-доброто нещо за екрана, разбира се, е размерът. Следователно това е причината да започнете с Fold 4. Екранът наистина ви позволява да правите всичко в страхотен размер. Fold 4 ви позволява да се наслаждавате на интернет в пълна униформа на екрана и да гледате видеоклипове по най-добрия начин, независимо дали идват от Netflix, Viaplay, HBO, YouTube или друга медия. Освен това екранът в многозадачен режим (което не е нищо ново) е идеален поради размера си. Ако извикате няколко приложения на екрана си с нормален смартфон, всичко бързо става разхвърляно, но това не е случаят с Fold 4. Можете лесно да работите с три приложения едновременно, без да губите общ преглед. И ако не правите три неща едновременно или искате да проверите видеоклипове, затворете телефона и имате традиционен смартфон със 120 Hz HD AMOLED екран с 904 x 2316 пиксела.

Image
Image

Непобедим велосипед

Мощността, която Fold 4 има под капака, ви помага по всякакъв начин. Телефонът е оборудван със Snapdragon 8+ Gen 1, който осигурява най-добра производителност в комбинация с 12 GB RAM, които имате на борда. Работи с Android 12L и се поддържа с актуализации поне до 2026 г. Така че играта на игри на устройството не би трябвало да е проблем.

Започнахме да работим върху заглавия като Pikmin Bloom, Asph alt 9: Legends и Sky: Children of the Light. Това, което беше поразително, е, че игри като Team Fight Tactics гарантират, че телефонът се затопля малко по време на игра. В допълнение, те изтощават по-бързо капацитета от бордовата батерия. Батерията от 4400 mAh не е най-мощната на пазара, но се справя като шеф. При нормална употреба Fold 4 лесно издържа два дни, преди да се наложи да го заредите. И това от своя страна става много бързо (в зависимост от вида на адаптера, който свързвате към него).

Image
Image

Камери с отрова

И накрая, има, разбира се, камерите на Fold 4. Смартфонът има доста вградени. Отпред има 10-мегапикселова селфи камера, която се представя добре. Скрит отвътре, Fold 4 има друга 4-мегапикселова камера. Това е зад екрана и се вижда в някои ситуации, но никога не е смущаващо. 4MP снимките са изострени от софтуер, но са всичко друго, но не и близо до другата селфи камера.

Истинската магия идва от камерите на гърба и Samsung наистина се е постарала с това този път. В сравнение с Fold 3 е направена значителна стъпка в областта на камерата. Този път получавате същите камери на борда, които има Galaxy S22, а именно Ultra Wide 12MP камера, 50MP широкоъгълен обектив и 10MP телефото камера. С 3x оптично увеличение и 30x Space Zoom и със Super Resolution Zoom можете да приближите неща, които са далеч, за нула време. Наистина губите някои подробности по пътя, ако увеличите толкова далеч, но това е пренебрежимо малко.

Ако не увеличите мащаба, на пръв поглед получавате остри като бръснач снимки, но щом ги увеличите, за съжаление виждате и тук, че не всичко е еднакво рязко. Направихме същите снимки с iPhone 11 и изображенията бяха резки. Вечер камерите на Fold 4 се представят по-добре от тези на iPhone. Цветовете се изявяват по-добре и детайлите също са повече от добри. В областта на фотографията Fold 4 се справя добре, но тук все още има какво да се печели.

Image
Image

Преглед на Samsung Galaxy Z Fold 4 – Подобренията не оправдават цената

Това също е част от смисъла на прегледа на Galaxy Z Fold 4. Устройството е много силно на толкова много нива. Телефонът изглежда добре и се усеща здрав, има впечатляващи екрани, добри камери и чудовищен двигател на борда. Освен този двигател има за какво да се оплачете навсякъде, особено като се има предвид, че устройството отнема голяма хапка от месечната ви заплата. В допълнение, подобренията в сравнение с Fold 3 са сравнително малки, което не оправдава надграждане.

Плюсовете и минусите

  • Хубав голям екран отвътре
  • Перфектно подходящ за многозадачност
  • Приличен живот на батерията
  • Здрава панта
  • Само незначителни надстройки
  • Вътрешният екран е уязвим
  • Не сте устойчиви на прах?
  • Страхотна цена

Популярна тема