Нищо Телефон (1) Преглед - Не пропускайте

Съдържание:

Нищо Телефон (1) Преглед - Не пропускайте
Нищо Телефон (1) Преглед - Не пропускайте
Anonim

Anno 2022, смартфоните ще изглеждат до голяма степен по същия начин. Устройствата са с размер около шест инча, имат много камери в горния ляв ъгъл и се радват на спретнат корпус, който прави телефоните да изглеждат стилни. Нищо, от друга страна, не приема различен подход с телефона (1).

Светкавица в тъмното

Това, което веднага се забелязва на телефона е, че гърбът на устройството е прозрачен. Телефонът е прозрачен през стъклена плоча и можете да гледате части от устройството, като повърхността на безжичното зарядно устройство. Това просто не е най-забележителният аспект на задната част. Това е глифът.

Глифът е набор от LED панели, които се намират под стъклото на гърба на телефона. Заедно панелите образуват система за осветление, която се изключва, когато получите известия, когато получите обаждане или когато правите снимки при слаба светлина. Освен това е възможно да зададете десет различни модела в зависимост от това кой ви се обажда.

Правенето на снимки при слаба светлина е точно там, където Glyph превъзхожда. Светодиодните светлини са достатъчно ярки, за да осветяват правилно най-големия фокус на изображението, което трябва да бъде заснето, без да причиняват преекспониране. При повечето функции на фенерчето това е проблем и по този начин нищо не е намерило добро решение.

Затова е жалко, че подобни ситуации се случват толкова рядко. По-често виждате нощна фотография, но тогава обикновено не става дума за снимки, на които сте на по-малко от един метър от обекта, който искате да снимате. Това е необходимо, ако искате да получите идеалната експозиция на глифа.

Image
Image

трик

Освен изключителни случаи, Glyph е преди всичко хубава идея. На практика това работи главно като трик. Когато обърнете телефона с главата надолу, правите това главно, за да избегнете разсейването, но обратното се случва, когато получите съобщение или получите обаждане. Тогава е като да имаш диско топка на бюрото си.

Ако нямате нищо против разсейването, пак е неудобно. В крайна сметка, когато получите съобщение, можете също така да оставите телефона с екрана нагоре. Тогава можете не само да видите кой е изпратил съобщението, но и да прочетете какво е изпратено.

Image
Image

Отличен дизайн

Въпреки че Glyph не е много полезен на практика, Nothing все още може да получи бурни аплодисменти за дизайна. По-добре откраднат добре, отколкото зле замислен, определено е случаят тук, но дизайнът на iPhone (12) също е много красив. С плоски алуминиеви ръбове и красив (и хлъзгав) OLED екран, изработен от Gorrilla Glass 5, телефонът изглежда много луксозен.

Нищо може би не превъзхожда в тази област повече от компанията, която имитират, тъй като компанията на Carl Pei е избрала да добави съвременни функции като 120Hz екран към телефона. Телефонът е оборудван и с 1080 резолюция. Това е малко по-малко от флагманите, но можете да очаквате това от телефон от среден клас като този.

Там, където средното ниво е по-добро от флагманите, е изборът да направите екрана напълно симетричен. Това просто струва повече на една компания. Това е малък детайл, който прави смартфона по-красив, но със сигурност избор, който може да бъде оценен.

Достатъчно мощен

С такъв 120Hz дисплей естествено очаквате телефонът да има добра производителност. За щастие, такъв е случаят с игри като Pokémon GO и Call of Duty Mobile. Телефонът става малко топъл, но заглавията вървят добре, докато плавните изображения танцуват спретнато по екрана.

Това отчасти е свързано с процесора Snapdragon 778G+, който не използва нищо. Не е процесорът, който използват флагманите, но за щастие този телефон не трябва. В крайна сметка телефонът струва само 469 евро и следователно попада в средния клас. Ето защо е впечатляващо колко получавате за тази цена, защото камерата също превъзхожда.

Image
Image

Съкрушителни снимки

Nothing използва 50-мегапикселова камера за най-добрата си камера, докато втората камера служи като ултраширокоъгълна камера. Този обектив може да прави и макро снимки, което е приятна екстра. Това означава, че нямате голям остров на камерата на гърба на вашия смартфон, но имате същите функции.

Телефонът (1) прави красиви, ясни снимки във всички тези отношения, които са много точни по отношение на цветовете. Когато увеличите снимките, все още можете да видите, че някои детайли се губят, което не е изненадващо в този сегмент. Телефонът също така може да увеличава по-малко от някои конкуренти, тъй като телефонът няма специална 3x телефото камера, която присъства в Galaxy S21 FE на Samsung, например.

Телефонът също успява да се справи добре с нощни снимки, освен ако на практика няма източници на светлина върху изображението. Тогава производителността е значително по-ниска. Улична лампа или нещо подобно е необходимо, за да получите хубава картина на тъмно.

Търпението е добродетел

С Nothing Phone (1) Пей също отвори отново кутията с трикове, с които успя да направи OnePlus страхотен. Тоест голяма кампания за създаване на хайп за устройството, след което телефонът се появи официално на 19 юли. Малко по-малко от три месеца по-късно телефонът обикновено е на склад и машината за реклама малко се охлажда.

Това е нещо хубаво, защото с няколко допълнителни месеца нищо не успя да подобри още малко телефона. Телефонът получи много критики за грешки, но те до голяма степен изчезнаха. От време на време все още има закъснение на началния екран, когато сканирате пръстовия си отпечатък, но и това е.

Това показва, че за три месеца нищо не се е променило много бързо за подобряване на телефона. Това е очевидно и с обещаните функции, като поддръжка на Tesla и NFT джаджа. Те също вече са налични и работят много добре с NothingOS.

Операционната система на смартфона е доста чиста версия на Android 12. Това е хубаво нещо. Стилистично, телефонът изглежда много добре от гледна точка на софтуер и няма въпрос за раздуващ се софтуер.

Нищо Телефон (1) Преглед - почти нищо лошо в него

Около три месеца след пускането на пазара на Nothing Phone (1), телефонът е фантастичен избор за всеки, който не иска да похарчи повече от 500 евро за телефон. Въпреки че Glyph е до голяма степен трик, той прави забавен разговор с приятели и не нарушава стилния му дизайн. Всъщност вече страхотно изглеждащият клонинг на iPhone се откроява благодарение на Glyph и със 120Hz честота на опресняване има и по-добър екран.

По отношение на камерата и производителността, телефонът попада точно в средния сегмент и в това няма нищо лошо. Жалко е обаче, че камерата показва слаби резултати за нощни снимки с малко или никаква светлина. От друга страна, фактът, че лъвският дял от грешките вече са премахнати от телефона, е чудесен с едно изключение, докато NothingOS е изключително приятна за използване.

Плюсовете и минусите

  • Фантастичен (и известен) дизайн
  • Красив, гладък екран
  • NothingOS
  • Глифът грабва вниманието…
  • …но това е трик
  • Нощните снимки са малко по-малко

Популярна тема