„Sony плаща, за да държи игрите извън Game Pass“

Съдържание:

„Sony плаща, за да държи игрите извън Game Pass“
„Sony плаща, за да държи игрите извън Game Pass“
Anonim

Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft се разследва в много страни, включително чрез интервюиране на заинтересовани страни. В Бразилия голяма част от получената информация се оповестява публично от пазарните власти. В резултат на това по-рано беше известно, че Sony се опасява, че хората ще избират Xbox конзоли по-често, ако Microsoft стане собственик на франчайза Call of Duty.

Но Microsoft няма да остави това само по себе си и информира пазарните власти, че Sony до голяма степен извлича силната си пазарна позиция чрез „стратегии за изключителност“. В резултат на това компанията вярва, че опасенията относно потенциалната ексклузивност на Call of Duty от страна на Sony са „непоследователни“. Microsoft също има голяма такса за Sony: компанията ще плаща на разработчиците да не пускат игри в Game Pass.

Sony би направила това от страх от успеха на Game Pass. „Иновативният модел на приходите“, както го нарича Microsoft, е заплаха за традиционната и ориентирана към изключителност стратегия на Sony. Като плаща на разработчиците да не предлагат игри в Game Pass, Sony блокира развитието на услугата.

Sony вече има и един вид Game Pass

Sony може да се страхува от Game Pass, според Microsoft, но това не пречи на издателя да използва подобен модел. PlayStation Plus е преработен тази година. Двата най-скъпи абонаментни плана вече предлагат колекция от различни PlayStation игри, които можете да играете, докато изтече абонаментът ви.

Популярна тема