Къщата на дракона привлича повече зрители от Пръстените на властта

Съдържание:

Къщата на дракона привлича повече зрители от Пръстените на властта
Къщата на дракона привлича повече зрители от Пръстените на властта
Anonim

Според данни от изследователската фирма Samba TV, House of the Dragon привлича значително повече зрители от The Rings of Power. Първият епизод на Пръстените на властта привлече около 1,8 милиона американски домакинства за четири дни. House of the Dragon вече беше на 2,6 милиона през първата си вечер.

Тези числа не съвпадат с това, което Amazon и HBO съобщават за своите зрители, но това има просто обяснение. Samba TV измерва само смарт телевизори, които собствениците са щастливи да измерват. Amazon казва, че техният сериал „Властелинът на пръстените“е бил гледан от 25 милиона абонати през първите 24 часа, докато „Къщата на дракона“е бил гледан от 10 милиона американски домакинства през първата си вечер, според HBO.

Цифрите от Amazon и HBO не могат да се сравняват напълно, но изглежда вероятно House of the Dragon наистина привлича по-бързо и повече зрители по света от The Rings of Power. Това не означава, че нещата вървят зле за поредицата на Amazon. Все пак имаше най-добрата премиера за Prime Video. „Пръстените на силата“също е на четвърто място сред най-гледаните стрийминг премиери през 2022 г.

Пръстените на силата и Къщата на дракона се приеха добре

И двата сериала биха могли да разчитат на добър прием, поне сред критиците. Пръстените на властта страдат от бомбардировките на рецензии от хора, които не са съгласни например с расовото разнообразие на поредицата. Това отчасти се противодейства на самия Prime Video чрез публикуване на рецензии със закъснение и проверка.

Популярна тема