Vampire: The Masquerade Swansong Review - Drinking Blood For Advanced

Съдържание:

Vampire: The Masquerade Swansong Review - Drinking Blood For Advanced
Vampire: The Masquerade Swansong Review - Drinking Blood For Advanced
Anonim

Кърваво приключение

2022 вече изглежда годината на вампирите. Само този месец има три различни игри, включващи немъртви същества, които (по ирония на съдбата) са видели светлината. Една от тях е Vampire: The Masquerade Swansong, наративна игра, в която битката не е на преден план, но са изложени най-вече вашите умения като детектив.

В Swansong вие поемате ролята на трима различни вампири от базираното в Бостън семейство Камарила, всички от които са на около 100 години. Галеб, Емем и Лейша, тримата герои, които преминавате през това приключение, са много различни по предистория и характер. Мястото им в рамките на Камарила също се различава значително за всеки вампир, което също става ясно в 15-часовата история на Swansong.

Играта незабавно ви потапя в дълбокия край от първата минута, защото има лайна върху пословичния мрамор. Парти за обединение, организирано в чест на партньорството между Камарила и Хатфорд, друго вампирско семейство. За съжаление нещата се развиват малко по-различно, защото вампирите, присъстващи на партито, са нападнати от нищото от неизвестна страна. Резултатът: редица важни вампири от Камарила са или мъртви, или заловени и никой не знае кой стои зад атаката.

Image
Image

Изследване

Точно това е моментът, в който вие като играч трябва да създадете яснота. През очите на тримата вампири, които можете да играете, вие разследвате и откривате кой е отговорен за атаката, какво се е случило с вашите спътници и как да защитите Камарилата в Бостън от по-нататъшна опасност. Това звучи вълнуващо, разбира се, но за тези, които се надяват на изпълнена с екшън игра, в която можете да дадете всичко от себе си, ще се приберете от студен панаир.

Не, вампир: The Masquerade Swansong е по-скоро кръстосано опрашване между детективския пай на LA Noire, смесен с избора на диалог от игрите Telltale. Следователно играта прилича повече на интерактивен трилър, отколкото на бомбастичен екшън филм. Темпото в играта понякога е много ниско, особено ако навлезете в дълбочина по време на диалози. Понякога просто чатите с някого за пет минути.

Следователно играта не е за всеки. Определено се нуждаете от доза любопитство и търпение, за да се насладите напълно на Swansong. За щастие, в замяна на това търпение, играта предлага много интересна история, която не е просто предъвкана. Ръката ви не се държи и наистина трябва сами да търсите подсказките и след това да ги свържете заедно.

Image
Image

Озадачаващо без тренировъчни колела

Ако разгадаете гатанка в даден момент, усещането за еуфория веднага става много по-голямо. Наистина се чувствате като победа, ако успеете да изиграете сценария оптимално и да спасите всички и сте осигурили всички доказателства. Всяко ниво се играе като мини отворен свят, подобно на нива от скорошна игра Hitman.

Влизате с определена цел, но скоро се оказва, че вилицата е нещо друго в стеблото и трябва да импровизирате и да се адаптирате към ситуацията. Но ако не можете да направите това, играта може да бъде много разочароваща. Така че липсата на съвети и помощ има две крайности по време на игра.

Кара ви желание да рестартирате нива повече, отколкото в други игри, докато играете Vampire: The Masquerade Swansong, за да повторите определени избори. Привидно малки грешки в началото на ниво могат внезапно да имат катастрофални последици. Хората могат внезапно да бъдат убити, защото просто сте пропуснали нещо. Понякога дори изглежда малко несправедливо, отчасти защото често зависиш от зара, за да определиш съдбата си.

Не винаги контролирате, докато играете и това понякога се чувства кисело. Можете да изразходвате точки за героите си между нивата, за да подобрите определени умения за диалог и други умения. Помислете за по-добро убеждаване или по-силни вампирски сили, които могат да ви помогнат.

Image
Image

Технически под номинала

По време на игра тези умения се изразяват в числа и се претеглят спрямо нивото на вашия събеседник. Ако нивото ви е еднакво, зарът определя кой от двамата печели конфронтацията. Именно поради тази механика някои много важни конфронтации са били загубени, изпращайки ненужно хората в отвъдния живот. В такива моменти има чувството, че Swansong ви предава, внезапно играта е в съюз с врага.

Жалко, защото историята е една от най-силните страни на играта, както и дизайнът на нивата. Посещавате редица много различни и красиво проектирани места. От луксозните квартири на централата на Camille до стар ядрен бункер и красиво кафене. Това разказно пътуване е добре съставено. За съжаление, просто липсва пословичната черешка на тортата. Това е кисело и не заслужава останалата част от тестото.

Тази черешка е допълнителният технически завършек на Vampire: The Masquerade Swansong. Често сте привлечени от факта, че разработчикът Big Bad Wolf има по-малък екип с по-малък бюджет. Особено анимациите на почти всички герои в играта не са точно нещо, за което да си пишете. Лицата изглеждат така, сякаш всички са на ботокс, а другите анимации са меко казано дървени. В дългосрочен план можете да разберете малко през това, но през 2022 г. ние просто сме свикнали с много, много по-добро от това, което ви предлага Swansong.

Image
Image

Vampire: The Masquerade Swansong Review - Mixed Feelings

В крайна сметка, Vampire: The Masquerade Swansong предлага интересно разказващо приключение, но не без някои уговорки. От гледна точка на историята нещата тук са добре, с три интересни героя, всеки от които предлага различен ъгъл на сюжета. Различните места, които посещавате, също си заслужават. Това е главно техническата зона, където се предават точки.

Пъзелите понякога са толкова трудни без никаква индикация за напредък, че понякога стават разочароващи, а също и по време на диалог системите за игра работят по-често срещу вас, отколкото ви помагат. В допълнение, играта също изглежда много остаряла по отношение на анимацията, нещо, което е трудно да се погледне по време на игра. Ако харесвате дълбока мистерия и можете да преодолеете всички тези болезнени точки, дайте шанс на Swansong. Но за повечето хора това кръвожадно приключение няма да достави еуфорията, на която са се надявали.

Плюсовете и минусите

  • Готина обстановка с интересен сюжет
  • Нивата са разнообразни и изглеждат красиво
  • Анимационна работа под номинала
  • Пъзелите понякога са твърде трудни, което е разочароващо
  • Механиката на играта понякога работи повече срещу вас, отколкото помага

Популярна тема