Eastward Review – Бой с тиган

Съдържание:

Eastward Review – Бой с тиган
Eastward Review – Бой с тиган
Anonim

В близко бъдеще обществото е пред колапс. Смъртоносната миазма се разпространява по земята, унищожавайки всичко и всички по пътя си. Когато Джон и осиновената му дъщеря Сам са изгонени от тяхното безопасно подземно село, те трябва да оцелеят в този опасен свят.

Запознаваш се с много колоритни герои: луди изобретатели, мафиотски босове, роботи, маймуни със страст към филма… Eastward има всичко. Чрез Джон и Сам бързо започвате да се чувствате като у дома си във всеки град, което създава усещането, че напускате някакъв дом, когато е време да продължите напред.

Image
Image

Превключване между Джон и Сам

Играете като Джон и Сам, всеки от които има свои собствени уникални умения. Например, биете се като Джон срещу различни чудовища с тиган и събирате различни други оръжия по време на играта, като бомби и пистолет. Сам, от друга страна, притежава мистериозни светлинни сили, които й позволяват да замразява врагове, да вдига щит и да лекува нея и Джон.

За да намерите пътя си и да оцелеете в подземията, ще трябва редовно да превключвате между двата героя. Eastward използва умело двата главни героя. Джон и Сам трябва да завършат играта. В нито един момент не се усеща, че някой от тях е излишен. Много пъзели не могат да бъдат решени, без да се разделят двете и да се използват уникалните им сили.

Image
Image

Пъзелите в подземията са много разнообразни Всяко подземие има пъзели, които са уникални за това подземие, така че никога да не става монотонно. Освен това има достатъчно вариации между един и същи тип пъзели, отчасти защото стават все по-трудни.

Малка вариация между геймплей и кътсцени

Жалко е, че Eastward се състои от много кътсцени и диалози. Тези сцени наистина добавят нещо към историята и към личността на всички герои, но играта не превключва достатъчно между геймплей и кътсцени. Освен това не можете да пропускате или превъртате напред кътсцени и диалози, така че в даден момент наистина губите търпението си и искате да откриете света отново.

Image
Image

Светът е радост за откриване, особено поради очарователния пикселен арт стил. Никое място в Eastward не е същото: от подземния остров Potcrock, откъдето идват Джон и Сам, до Monkollywood, влак, където група маймуни снимат филми. Жалко е, че можете да изпълнявате странични мисии само в New Dam City, а не на другите места.

В допълнение към изследването на подземията, Eastward има още две мини игри: Cooking и Earth Born. Съставките за готвене могат да бъдат намерени в подземията, както и в магазините. Мини играта използва слот машина, но получаването на три различни икони не е катастрофа за вашето ястие. Колкото повече икони съвпадат, толкова по-високо е качеството на вашето ястие и повече бонуси за вашата статистика.

Image
Image

РПГ в RPG

Другата мини игра е Earth Born, RPG в RPG. Сам е обсебен от тази игра и можете да я опитате сами. Ако предпочитате да се съсредоточите върху основната игра, можете да направите и това: няма нужда да завършите Earth Born. След като завършите Eastward, можете също да играете Earth Born от менюто, но без напредък в основната игра.

Може да не е необходимо да играете Earth Born. Определено се препоръчва да вземете Pixballs, собствените gacha топки на Eastward, които ви дават предмети, които улесняват завършването на Earth Born. В описанието на Pixballs ще намерите намеци за събитията, водещи до играта.

Image
Image

Eastward също има Нова игра+, където можете да преигравате главите в произволен ред. Така че, ако сте пропуснали нещо, не е нужно да играете отново цялата игра. За съжаление, също и в New Game+, кътсцените и диалозите не могат да се пропускат, което прави по-малко привлекателно повторното възпроизвеждане на главите.

Image
Image

Пълно с великденски яйца

Както споменахме по-рано, Eastward е ода за RPG и ще намерите няколко великденски яйца в играта, като вдъхновеното от Dragon Quest лого на Earth Born и името на играта (EarthBound). Не само RPG послужиха като вдъхновение за играта: според създателите Studio Ghibli също беше вдъхновение. Това може да се види и в героя Мируку Миякази, който много прилича на Хаяо Миязаки на Гибли. Eastward си струва да играете само за да намерите всички великденски яйца.

Image
Image

Много въпроси без отговор

Най-слабото място на Eastward е историята. Опасният миазм не е единственото мрачно нещо в света на Джон и Сам. Скоро откривате „човешка фабрика“и научавате, че предстои жътва. Скоро става ясно, че не става въпрос за прибиране на реколтата.

След като завършите играта, все още не знаете кой е започнал фабриките и реколтата и защо. За съжаление това не са единствените въпроси, които играта оставя без отговор. Изглежда Eastward иска да разберете какво се случва с намеците, които играта ви дава, но в крайна сметка това прави историята твърде неясна. За съжаление, играта ви оставя с чувството „това ли беше?“

Image
Image

Eastward Review – Очарователна RPG с разочароващ край

Въпреки че Eastward оставя много въпроси без отговор, това не означава, че трябва да пропускате Eastward. Крайната дестинация може да е разочароваща, но това не прави пътуването до там по-малко забавно. С повече от тридесет часа (без Earth Born), играта със сигурност ще ви занимава.

Плюсовете и минусите

  • Очарователен стил на изкуство
  • Цветни герои
  • Разнообразни пъзели
  • И двамата главни герои са от съществено значение за геймплея
  • Историята е твърде неясна
  • Няма достатъчно разнообразие между геймплей и кътсцени
  • Кутсцените не могат да се пропускат

Популярна тема