The Centennial Case: A Shijima Story Review – Вълнуващ детективски филм

Съдържание:

The Centennial Case: A Shijima Story Review – Вълнуващ детективски филм
The Centennial Case: A Shijima Story Review – Вълнуващ детективски филм
Anonim

Вечна младост

Добре дошли в семейство Shijima, където древните традиции и почит се почитат високо. Семейството притежава специален плод, Плодът на младостта или Токиджику. Плодът се предава на всеки сто години в продължение на векове и се казва, че осигурява вечна младост. В допълнение към красивата история, около плода има много мистерия. Например, наскоро беше намерен скелет сред черешовите цветя, където трябваше да се проведе церемонията. Това е частта, в която вие влизате в игра.

Членът на семейството Ейджи моли автора на детективи Харока за помощ. Тя трябва да пътува до имението Shijima и да разреши мистерията около убийството. Скоро тя открива, че не става въпрос само за убийството, а че странни събития са измъчвали семейството и плода от векове. Тогава тази екшън история на живо ви отвежда за 10 часа до четири различни мистерии, които трябва да разрешите. Тъй като мистериите се развиват в различни епохи през последните 100 години, играта успява да попречи на играта да стане дълга или скучна по отношение на разказването. Междувременно винаги се представяте с едни и същи лица, които създават познато усещане.

The Centennial Case ви дава избор да следвате всичко на оригиналния японски език, със или без субтитри, или на английски. Въпреки че английският е полезен, гласът не винаги е страхотен. По този начин пропускате някаква емоция в някои моменти, в които я очаквате. Така че, ако наистина искате да се насладите на историята, препоръчваме оригиналния език.

Image
Image

Фиксирана история

С напредването на историята ви се предоставят избори. Тъй като това е Full Motion Video, а не интерактивна история като Life is Strange, изборите сами по себе си не влияят на историята по такъв начин, че историята да се промени, което е жалко. Най-лошото, което може да се случи, е да получите луда реакция, играта да ви коригира, за да направите правилния избор или да пропуснете улика.

Следователно историята в играта е фиксирана от А до Я, като изборите само гарантират, че продължавате да обръщате внимание. Последиците от грешен избор се включват в резултата ви в края на глава. Колкото по-внимателни сте, толкова по-силни са изборите, които правите и толкова по-висок ще бъде резултатът ви в крайна сметка.

Image
Image

Мозък на работа

Вниманието също е от решаващо значение, когато става въпрос за озадачаване в играта. В пространството за когнитивно разсъждение, или мозъка на Харока, трябва да свържете всички краища на историята заедно. Тук ще имате достъп до всички събрани подсказки, които се появяват като плочки в кратък клип от филма. Само като поставите плочките на правилното място, можете да разберете какво се случва и кои са извършителите/виновниците.

В тази стая ще ви бъдат представени различни въпроси като „Къде беше оръжието?“и „Какво видяхте за жертвата?“След това трябва да поставите правилните плочки тук, за да напреднете. Наистина дори не е нужно да мислите за това. Всички плочки имат маркировка и всичко, което трябва да направите, е да поставите подходящите плочки на мястото им като домино и сте готови. Това отключва хипотези, които могат да бъдат правилни или грешни, нещо, на което трябва да обърнете внимание, за да стигнете до добро заключение.

Озадачаването е доста голяма част от играта и за съжаление тук става досадно. Всичко, за което трябва да мислите, са хипотезите и развръзката, но дотогава често сте лепили толкова много плочки, че вече имате добра представа кой какво е направил и кой не. В крайна сметка остават само няколко неща, които може да са били изтълкувани погрешно, което може да ви накара да се заблудите.

Image
Image

The Centennial Case: A Shijima Story Review – Забавна мистерия с някои недостатъци

Поради тази липса Centennial Case не се препоръчва за пълния удар от 50 евро. Сега хипотезите са тези, които ви карат да се замислите, преди да посочите кой е виновен, но ако озадачаването около това беше малко по-вълнуващо, тази игра щеше да излезе много по-силна. Всички останали елементи в играта са много добре развити и никога няма да ви омръзнат. С оферта, това е абсолютно задължително за всеки, който обича добрата мистерия.

Плюсовете и минусите

  • Държи се много добре
  • Различни мистерии поддържат историята жива
  • Включен английски език
  • Когнитивните пъзели са твърде лесни
  • Разсъжденията стават малко монотонни в дългосрочен план

Популярна тема