Ревю на Steelrising – Soulslike по френски начин

Съдържание:

Ревю на Steelrising – Soulslike по френски начин
Ревю на Steelrising – Soulslike по френски начин
Anonim

Steelrising се разработва от Spiders (разработчик на Greedfall) и се публикува от Nacon. Играта се развива по време на Френската революция. Има само един голям обрат, защото роботите вече са изобретени в Steelrising и пазят краля из цяла Франция. Личният робот-телохранител на кралицата, Игус, е изпратен да помогне на невинните жители на Франция с революцията и да спре лудия крал.

Защитавайте Париж от нашествие на роботи

Steelrising, точно като Elden Ring, е игра, подобна на душата и този тип игри се фокусират върху предизвикателни босове. Например в игрите Soulslike крайните босове и мини босовете имат отличителен дизайн и е предизвикателство да ги победите. Steelrising също успява добре в това. Играта се развива по време на историческо събитие във френската история. Дизайнът на вражеските роботи поддържа това и се основава на типични френски фигури. Например, има последен бос, който прилича на мускетар, а други босове имат някои старокатолически характеристики. Всеки бос в Steelrising е уникален и има дизайн, който очевидно е добре обмислен. Това прави борбата с тях още по-забавна.

Това се отнася не само за босовете, но и за вражеските роботи, които Aegus среща. Въпреки факта, че няма твърде много разнообразие и враговете се връщат отново и отново по време на играта, те продължават да изненадват. Враг, срещу когото сте се сражавали няколко пъти в началото на играта и който го прави лесен за победа, винаги ще получава изненадващи нови трикове. По този начин те могат внезапно да избягват много по-добре или дори да блокират атаката ви, често дори получават нови атаки и нанасят повече щети.

Image
Image

Поемете предизвикателството

В допълнение към вълнуващите битки с босове, усещането от битката също е важно в Soulslike игрите. Steelrising също успява да успее в това. Aegus е лек и преди всичко бърз робот и това се отразява и в битките, които включва. Например, избягването е много важно и Aegus за щастие е бърз в това. Има само измервател на издръжливостта, който се изчерпва всеки път, когато Aegus атакува или избягва. Този измервател на издръжливост също е сглобен по хубав начин. Когато се изчерпи, вие като играч можете да натиснете бутон в подходящ момент, за да гарантирате, че част от издръжливостта се връща веднага и не е нужно да чакате твърде дълго, докато цялата лента се презареди. Това е нещо допълнително, за което трябва да внимавате по време на битка, но също така гарантира, че не можете да поддържате нежелана атака и маневри за избягване през цялото време.

Attack се чувства страхотно и в Steelrising. В началото на играта можете да избирате от четири различни класа: бодигард, войник, танцьор и алхимик. Класовете имат свои специални способности, оръжия и скорост. Възможно е да придобиете оръжията от другите класове по-късно, така че да не останете напълно в класа, който сте избрали в началото.

От гледна точка на оръжията, играта не успява. Малко са оръжията, които могат да съвпадат с оръжието, което получавате в началото. Поради тази причина можете да се придържате към едно и също оръжие почти през цялата игра. Възможно е също така да надграждате оръжия и това струва доста пари, така че по средата на играта е почти жалко да сменяте оръжия.

Image
Image

Френска революция с малко съдържание

Един аспект, при който разработчикът Spiders напълно пропуска целта със Steelrising, е разказването на интересна история. Идеята зад Steelrising е много хубава. Френската революция е в ход и технологията се развива по-бързо от истинската, така че кралят използва роботи. Вие играете като робот бодигард, изпратен от кралицата, Aegus. На този робот е дадена задачата да помага на френските граждани и по този начин да бъде ушите и очите на кралицата по време на революцията. Тя смята, че кралят отива твърде далеч.

На хартия тази история звучи доста добре и може да се разработи добре. Особено защото играта е направена от френско студио и също така е ясно, че студиото има много познания за френската култура и това историческо събитие. Изпълнението е просто разочароващо, защото историята наистина не е интересна. Няма запомнящи се герои, тъй като всеки герой изглежда еднакво. Те са почти всички мъже с еднакви бели перуки и старомодни спретнати дрехи.

Понякога има герой, който носи малко по-впечатляващо облекло и който е разпознаваем. Тъй като всички си приличат, историята бързо става объркваща и трудна за проследяване. Така или иначе има малко сцени, които помагат да се разкаже историята и поради това бързо се отклонявате като играч. В допълнение, трябва да покриете големи части в началото, преди да се появи нова кътсцена, което прави още по-трудно навлизането в историята. Жалко, че историята е толкова безинтересна и не съвсем добре развита, защото имаше доста голям потенциал.

Image
Image

Уникален френски стил

Създателите на Steelrising ясно си поставиха за цел да направят играта възможно най-френска и това я прави уникална. Както споменахме по-рано, шефовете са базирани на френски исторически личности, но това не свършва. Например Aegus прави дълго пътуване и преминавате през много типични френски места. В първото ниво Aegus си проправя път през градина на френски замък и по-късно през опожарен Париж. Ако сте били в Париж, ще видите прилики в стила, използван в Steelrising за създаване на света.

Има и малки дизайнерски решения, които дават на играчите малко повече вкус от френската атмосфера. Например, героите редовно използват френски думи и изрази между тях, когато играете играта на английски. Магазинът, където можете да закупите неща, от които се нуждаете по време на приключението, се нарича „бутик“. Това са някои малки неща, които помагат да направите играта наистина френска. Това е уникалното в Steelrising и отличава играта от всички Soulslike игри, които сме виждали през последните години.

Image
Image

Разочароващ избор на дизайн

Въпреки че Steelrising има какво да предложи, има редица недостатъци в дизайна на играта. Например точките за запазване са много нередовни. В целия свят на Steelrising има всякакви изображения, които служат като контролни точки, те се наричат „Весталки“. С Vestal също е възможно да надстроите Aegus и той също служи като бутик за закупуване на джаджи. Тези изображения могат да бъдат незабележими в свят като този на Steelrising, така че наистина трябва да сте много внимателни да не минете случайно покрай вестал. Освен това е неправилно и мястото, където са поставени весталките. Например, има големи парчета без Vestal и ако умрете, можете да играете същото парче отново. Особено в началото това е просто разочароващо.

Всички врагове, които сте победили, също ще се върнат, след като посетите Vestal. Така че няма смисъл да се връщате след известно време, за да надграждате или запазвате, защото всички вражески роботи, които са били победени, се завръщат отново. Това изглежда много старомодно. Разбира се, трябва да е възможно да тренирате Aegus, без да останете без врагове, но това е много досаден начин.

Също така е досадно, че използвате една и съща валута за всички видове надстройки. Независимо дали искате да надстроите Aegus или вашето оръжие или да купите джаджи в магазина, всичко се плаща с една и съща валута. Това е много жалко, защото създава усещането, че Aegus става по-силен твърде бавно, защото вие също трябва да попълвате вашите отвари със същите пари.

Image
Image

Направете го толкова трудно, колкото искате

Това, където Steelrising постига огромен успех, е, че можете да направите играта толкова предизвикателна и разочароваща, колкото искате. В настройките има „Помощен режим“, в който можете да коригирате няколко неща. Там е възможно да намалите щетите, които враговете нанасят, да накарате издръжливостта си да се върне по-бързо и да запазите цялата валута, когато умрете.

Soulslike игрите са известни с това, че са трудни и понякога дори разочароващи. Но с режима за подпомагане вие имате пълен контрол. Единственият недостатък на тази опция е, че вече не е възможно да се постигнат всички трофеи/постижения. Но това има смисъл по някакъв начин.

Ревю на Steelrising – уникална Soulslike игра, която трябва да опитате

Steelrising далеч не е перфектен. Историята не е интересна, направени са някои странни дизайнерски решения, които правят играта разочароваща по незабавен начин и особено около Vestel има място за подобрение. Все пак Steelrising е уникална Soulslike игра, която е много достъпна както за начинаещи, така и за ветерани в жанра, особено заради Assist Mode. Освен това битката е приятна и това прави играта особено забавна, ако имате собствена музика или подкаст.

Steelrising е много уникален и особено френският стил е много добре направен. Прекрасната битка, стилът на играта и режимът за подпомагане сами по себе си правят Steelrising Soulslike, който си струва да опитате.

Плюсовете и минусите

  • Добра битка
  • Дебели шефове
  • Сладък френски стил
  • Уникална концепция
  • Достъпна игра Soulslike
  • Контролните точки са досадни
  • Безинтересна история
  • Валутната система може да бъде по-добра

Популярна тема