Final Fantasy VII Remake Intergrade Review: Вече и на компютър

Съдържание:

Final Fantasy VII Remake Intergrade Review: Вече и на компютър
Final Fantasy VII Remake Intergrade Review: Вече и на компютър
Anonim

Руси върхове

Final Fantasy VII Remake преразказва историята на Клауд и неговите приятели. Клауд е бивш супер войник на Шинра, голямата корпорация, която на практика управлява могъщия град-държава Мидгар. Сега той е наемник, нает от армията на съпротивата и терористичната група Avalanche, в която членува неговият приятел от детството Тифа.

Звучи много, нали? Първият час от играта може да е малко объркващ, но в крайна сметка всъщност е доста лесен за проследяване. Страната се управлява от мощна корпорация, която бавно убива планетата за печалба. Терористите се съпротивляват и Клауд е нает от тях. Не се страхувайте, че сте пропуснали нещо. Всяка Final Fantasy е история за себе си, напълно отделена от останалите игри и разположена в различен свят.

Ако сте ветеран от Final Fantasy, има още какво да откриете в Remake. Той въвежда метаразказ, който загатва за още промени в бъдещето. Без да раздава твърде много, повдига определени въпроси, които ни карат да се вълнуваме за Rebirth следващата зима. Но ние ви задаваме следния въпрос: може ли известният момент да бъде предотвратен?

Image
Image

Колоритни герои и алеи на срам

Веднага ще се запознаете с Клауд, русо красиво момче с богат опит и луда личност. За щастие героите на други герои имат значително повече цвят. Мускулестият лидер Барет бързо оставя страстта си да се превърне в гняв, но всъщност е голям добър човек, който иска най-доброто за света и много обича дъщеря си. Уедж се чувства непълноценен, но е готов да стигне далеч за приятелите си. Джеси обича да флиртува с Клауд, но също се отказа от кариерата си на актриса, след като баща й се разболя. Ако сте играли оригиналната игра, тези имена може да ви звучат познато, но Final Fantasy VII Remake поставя страничните герои много повече в светлината на прожекторите.

Това кара Мидгар да оживее. Има характер. Има някой, който има значение. И първият път, когато почувствате, че сте прави, е по време на разходката на срама, по-малко от час след началото на играта. Като терористи вие току-що взривихте фабрика и експлозията беше много по-голяма, отколкото очаквахте.

След това играта ви принуждава бавно да преминете през шокиращите последствия от вашите действия. Насилието, дори и с най-добри намерения, винаги има цена. Съобщение, което веднага се набива. Но Avalance не може да спре, самото съществуване на планетата е заложено на карта. Така че продължавате да се борите, понякога през сълзи.

Напрегнато, но Final Fantasy VII Remake за щастие знае, че четиридесет часа мизерия са твърде много. Играта има добро чувство за хумор и също така има много безгрижни моменти, които могат да предизвикат усмивка на лицето ви. Особено моментите на свързване между Aerith (или Aeris, ако сте хардкор фен със силно мнение) и Tifa са стоплящи сърцето. И разбира се, това помага играта да изглежда красиво.

Image
Image

Мидгар е красив

С това нямаме предвид просто, че героите са привлекателни, въпреки че определено са. Клауд нямаше да се размине и с половината от емоционалното си отсъствие, ако нямаше тези тъмносини очи. И вечният дебат Тифа срещу Аерит продължава. За долуподписаният без съмнение е Тифа.

Говорим основно за графики. Не ни изненадва, че играта заема 100 GB на нашия компютър. Моделите са с красив дизайн, а доста шумните костюми и прически, които очакваме от Final Fantasy, са представени тук по начин, който не изглежда неподходящ. Мидгар също изглежда прекрасно. Е, разбира се, вие играете голяма роля в калните и сиви бедни квартали на града. Но бедните квартали имат характер.

Това идва с малка звездичка, където трябва да забавим малко. Това е синхронизирането на устните. Обикновено е добре за главните герои и не можем да го виним изобщо в кътсцените. Но не можем да кажем същото за второстепенните герои. Понякога е толкова лошо, че може доста да ни разсее. Надявахме се, че това ще бъде коригирано в порта към компютър, но уви.

Image
Image

Действие, но походово

Final Fantasy VII Remake приема идеята на XV и я усъвършенства. Remake интересно съчетава хак и наклонена черта действие с походови аспекти. Просто атакуването, отблъскването и избягването се случват в реално време. Но междувременно изграждате и бар (вашият ATB).

Ако герой има цяла лента, той може да извърши специално действие. За това вие избирате в походов стил в собственото си време какво искате да правите и кой е вашата цел. Междувременно ще жонглираш с различни герои в стил Mass Effect/Dragon Age. Ако всичко това не ви харесва, винаги можете да зададете трудността на „класическа“за по-походово изживяване.

Но що се отнася до нас, вие ще играете Final Fantasy VII Remake в истинската му, пълна с екшън форма. Геймплеят работи изненадващо добре. Избягването понякога може да е трудно, но освен това е вкусно. А в Cloud имате брояч, така че отблъскването работи по-добре във всеки случай.

Нивото и особено оръжейната система също са много приятни. В много игри получавате ново оръжие и веднага го губите в инвентара си. Но не и във Final Fantasy VII Remake. Оръжията се изравняват с вас и всички те имат уникално умение, което можете да отключите за всички други оръжия след няколко употреби. Това ви насърчава поне да опитате всичко, без нищо да стане неуместно.

Покачването на материал понякога може да ви се стори като жонглиране с повече предмети, отколкото бихте искали, тъй като всички печелят XP поотделно. Но като цяло е интересно. Тъй като тези две системи се използват вместо класическа система за ниво, можете да настроите всички герои по ваш вкус. И това винаги е добре.

Image
Image

JRPG по дължина, но с акцент върху историята

Ако сте запознати с JRPG жанра, вероятно вече очаквате дълга игра. От една страна, Final Fantasy VII Remake не е много лоша със своите около 40 часа, но не е малко. Особено ако го сравните с модерни игри, които все още имат известен фокус върху историята. God of War (2018) е приблизително 20 часа и двете игри The Last of Us са нещо подобно. Това е половината.

И можете да го почувствате. За някои играчи Remake определено ще бъде твърде дълъг. Геймплеят по-специално не успява да завладее за 40 часа. Емоционалното отсъствие на Клауд също започва да смущава в последната част на играта, въпреки че започва малко да се загрява. Играта понякога изглежда дълга като дълга, вместо дължината да има функция. Също така защото в него има малко разсейващи фактори. Има две мини игри, които са доста добри, но ви омръзват след около пет минути.

И дори не говорим за страничните мисии. Играта ви кара добре да правите всичко. Особено защото винаги можете да видите кои куестове все още не сте завършили, дори ако все още не сте открили целия куест. И бонусът за правене на всичко е доста добър. Но човече, тези куестове са скучни.

Всички те са куестове за донасяне, бойни куестове или комбинации от тях. И не очаквайте добре написаните куестове на Witcher 3. Това очевидно са неща, които са предназначени да ви забавляват известно време, без да са наистина интригуващи.

Image
Image

Портът към компютър

Разбира се, вие също сте тук и може би най-вече заради порта към компютър, защото беше пуснат наскоро. Вече споменахме, че играта е 100GB, което разбира се е голямо. Това се дължи на графиката и що се отнася до нас, си заслужава. По-хубаво ли изглежда отколкото на PS5? Ами не. Поне не, че ние забелязахме.

Играхме на висока графика при 60 FPS без никакви проблеми. Играта се срина веднъж след битка с бос, след което трябваше да повторим цялата битка и някои неща преди нея. Но тъй като това не се е случвало оттогава, подозираме, че е изключение от правилото. Само имайте предвид, че имаме компютър за 1500 евро, който е на около година, така че правете каквото искате с него. Имаме само 16 GB RAM и междувременно имахме Discord и някои други браузъри, отворени на други екрани. Нищо от това не доведе до проблеми.

Битката с мишка и клавиатура всъщност работи доста добре, при условие че първо се захванете с контролите. Те са тромави сами по себе си и веднага забелязвате, че Final Fantasy VII Remake първоначално не е направен за компютър. Защо се нуждаем от IJKL за управление на камерата, когато вече имаме мишка? Не можете също да ги изключите, защото ако не всяка функция има зададен бутон, не можете да играете. Ох, а защо мишката не работи в менюто?

От друга страна, разбира се можем да настроим контролите според собствения си вкус. Веднага поставяме блок на задната страница, защото има бутон на мишката за това. Поставихме ATB действия на следващата страница, така че трябва само да натискаме TAB за менюто, E за взаимодействие с обекти и WASD за ходене. Всичко останало е на мишката. Ако не сте фен на всичко това, Final Fantasy VII Remake за компютър има отлична поддръжка на контролер.

Image
Image

Юфи се върти в

Така че основната игра на Final Fantasy VII Remake губи някои точки по дължина, куестове и анимация. Но има и по-новия Intergrade. Това DLC добавя две глави от гледната точка на Юфи. Феновете ще я разпознаят като незадължителен спътник, който понякога помага, а понякога създава проблеми. За останалите; Юфи е весела, ентусиазирана и пълна с енергия. Така че точно обратното на Cloud. При по-дълга игра може да започнем да й се дразним, ако остане в светлината на прожекторите така. Но през петте часа, които прекарахме с Юфи, тя предизвика най-вече усмивка на лицата ни.

Почти като Intergrade поема всички проблеми на Remake и ги коригира или поне ги намалява. Вече има мини игра отбранителна кула под формата на Форт Кондор. Не е Гуент, но беше забавно и приятно разсейване. Синхронизирането на устните не е решено, но тъй като говорите само важни герои, които са получили много повече внимание, рядко виждате проблема. И петте часа за това DLC са перфектната продължителност.

О, и мислите ли, че музиката в Remake е добра? Тогава все още не сте чували джаз духовите инструменти и костенурките на Intergrade. С удоволствие ги поставяме през целия ден. Ако Intergrade е нивото на дизайн на играта, което можем да очакваме от Reborn и каквото и да се казва Remake 3, тогава нямаме търпение да го играем.

Единственият недостатък на Intergrade е краят. Тъмно е. И докато това се вписва добре в тона на Final Fantasy VII Remake, то се появи много неочаквано в много по-щастливото DLC. Въпреки това, това дава на Юфи мотивацията, от която може да се нуждае, за да се присъедини към Cloud и останалите в продълженията. Но можеше да му трябва малко повече време.

Image
Image

Final Fantasy VII Remake Intergrade Review - Заключение

Докато Final Fantasy VII Remake пропусна само няколко точки, за да бъде шедьовър в нашите очи, Intergrade DLC издига доста. Надяваме се, че Square Enix може да продължи това и да ограничи продължителността на следващите две игри. Все пак се забавлявахме много и интересната и специална история на основната игра ни държи достатъчно пристрастени, за да ни преведе през играта.

Плюсовете и минусите

  • Красив дизайн
  • Интересно отклонение от оригиналната история
  • Intergrade DLC е хубаво и гладко
  • Геймплеят се чувства добре
  • Много опции за персонализиране на компютър
  • Синхронизирането на устните на NPC понякога разсейващо лошо
  • Базовата игра е твърде дълга
  • Страничните задачи са скучни

Популярна тема