The Last of Us Част 1 Преглед – Отново на върха?

Съдържание:

The Last of Us Част 1 Преглед – Отново на върха?
The Last of Us Част 1 Преглед – Отново на върха?
Anonim

Последните десет години бяха доминирани от The Last of Us от разработчика Naughty Dog. Студиото зад Jak & Dexter и Uncharted пусна The Last of Us на PS3 през 2013 г., последвано от DLC за PS3 The Last of Us Left Behind и The Last of Us Remastered през 2014 г. за PS4, завършвайки през 2020 г. с The Last of Us Part 2. Малко повече от девет години след излизането на The Last of Us, Naughty Dog се завръща към първата част с римейк, озаглавен The Last of Us Part 1.

Нов слой боя

Това, което веднага се откроява в римейка, е новият слой боя. Naughty Dog напълно преработи играта за PlayStation 5. Това означава, че е използвана нова техника от разработчика, за да направи играта да изглежда много по-добре графично.

Това е особено забележимо в лицевите анимации. Когато поставите това до оригиналната игра, можете ясно да видите разликата. Това е най-добре показано в кътсцените на играта. В него виждате повече емоция в лицата на Ели, Джоел и други фаворити от заглавието от 2013 г.

Ще забележите и новия слой боя в самия геймплей. Битките са малко по-интензивни, защото играта се наслаждава на повече детайли в среди, които се открояват при престрелки, например. Докато Джоел бяга от вражески изстрели, ще видите например повече отломки да се рушат от стените. Честно казано: изглежда добре, но не е гигантска стъпка.

Image
Image

Известни машинни глави

Стъпката, на която се надявате с римейк, който струва само 79,99 евро през PlayStation Store, трябва да бъде в играта. При думата римейк очаквате, че геймплеят е модернизиран. В края на краищата, Naughty Dog пусна The Last of Us Part 2 седем години след оригинала, в който битката е много по-плавна, защото можете например да се промъкнете през библиотеките и да направите плъзгане, за да избегнете врагове.

За съжаление, този вид подобрения не са направени в римейка на оригинала. Промените в геймплея са главно в тези по-подробни среди и обновения AI. Това означава, че враговете са малко по-умни и по този начин могат да предложат повече предизвикателства.

По отношение на геймплея, The Last of Us Part 1 е просто странен. Разработчиците са останали много верни на геймплея на оригинала, но това също прави играта малко остаряла. Липсват например по-нови дизайнерски техники, които са били приложени за втората част.

Например, в римейка постоянно плъзгате контейнери, за да се изкачите по стена и отново можете да плъзнете сал, за да насочите Ели от точка А до точка Б. Използването в по-голяма степен на новите техники, които са били научени, или дори лекото отклонение от оригинала не би било погрешно. Final Fantasy 7 Remake показа, че това е възможно през 2022 г.

Все още феноменален

Фактът, че играта е до голяма степен същата и подобренията са предимно графични, не променя факта, че играта е феноменална. Историята на The Last of Us остава завладяваща дори за феновете, които са играли първата част няколко пъти. Графичните подобрения помагат за това, както и добавките DualSense.

Контролерът PlayStation 5 се използва изцяло от Naughty Dog. Разклащането на фенерчето прави да изглежда, че има нещо в контролера, а хаптичната обратна връзка е осезаема, докато се разхождате по света, опитвайки се да избегнете щракащите устройства. Последното е по-страшно от всякога, благодарение на технологията 3D Audio.

Ясно е, че това е най-добрата версия на оригиналната игра. Ако никога преди не сте играли играта, със сигурност не е грешно да изберете тази версия. В това отношение пускането на римейка е хитър трик в подготовката за едноименния сериал на HBO, който ще излезе следващата година и ще привлече напълно нова публика. През 2022 г. The Last of Us Part 1 просто се играе по-добре от оригинала от 2013 г. и ремастъра от 2014 г. Дали просто искате да платите тази премия за това е друга история.

Image
Image

Скъпа цена за по-малко съдържание

Не е вярно, че The Last of Us Part 1 оправдава цената си от почти 80 евро. Графичният скок, съчетан с незначителните подобрения тук и там, не са достатъчни, за да накарат феновете да поискат отново пълния удар. Особено не, когато вземете предвид, че The Last of Us Part 1 предлага по-малко съдържание от The Last of Us Remastered (което струва само десет).

При стартиране на играта става ясно, че режимът за мултиплейър Factions не се вижда никъде. Naughty Dog пропусна това за римейка. Вместо това, разработчикът е добавил подобрен Photo Mode, нов Permadeath Mode и много нови опции за достъпност.

Всички тези допълнения разбира се са страхотни, но от друга страна са интересни само за малка целева група. Всъщност, когато го сравняваме с други заглавия на Sony, тези допълнения се появиха като безплатни актуализации за много игри от първи страни през последните години.

The Last of Us Part 1 Рецензия - съмнителен „римейк“

В края на реда се чудим дали този римейк наистина е необходим. Ясно е, че заглавието от 2013 г. е значително подобрено графично с римейка и незначителните подобрения на геймплея със сигурност са добре дошли, когато се съчетаят със силата на PlayStation 5. Жалко е, че Naughty Dog не се осмели да промени остарялата философия на дизайна като добре да вземеш. Сега заглавието просто се чувства като третата версия на играта, която изглежда малко по-добре.

За нова публика, която разбира се няма да е проблем. Те изживяват една от най-добрите истории в игрите в най-красивото й покритие. И също така включва предимствата, които DualSense позволява, за да ви донесе още повече от преживяванията на Ели и Джоел. Остава специално, че играта струва около 80 евро за всеки и че докато мултиплейър режимът също липсва. Може би все пак Naughty Dog трябваше да отдели време за нова игра…

Плюсовете и минусите

  • Феноменална история
  • Графично по-красиво
  • Свири малко по-добре
  • Интегриране на DualSense
  • Ненужно скъпо
  • Остаряла философия на дизайна
  • Къде е Factions?

Популярна тема