Mario Strikers Battle League Football Review - Съкрушителен футболен празник

Съдържание:

Mario Strikers Battle League Football Review - Съкрушителен футболен празник
Mario Strikers Battle League Football Review - Съкрушителен футболен празник
Anonim

Върнете се от отсъствието

Вече знаехме, че Марио е спортно момче. Мустакатият герой на Nintendo е звездата на много спортни игри. Независимо дали става въпрос за голф игрище или шофиране с високоскоростен картинг, неговата биография достига далеч. Всеки, който някога е играл такава игра, знае, че Nintendo винаги придава на спорта собствен сос. Само малко повече екшън и зрелище от това, с което обикновено сте свикнали.

След отсъствие от 15 години, Mario Strikers Battle League Football най-накрая се завръща на футболното поле, което е толкова обичано в Холандия. Парти игра, в която съдията и VAR остават у дома и където всичко е позволено, за да вкара топката във вратата. Резултатът е забавна формула, която понякога изглежда малко крехка, когато става въпрос за съдържание.

Но преди да можете да започнете, трябва да загреете. Когато започнете играта, веднага се хвърляте в тренировъчен режим, което обяснява тънкостите на играта на футбол. Посещаването на обучението определено е препоръчително, макар и само като опреснителен курс. Mario Strikers Battle League Football играе малко по-различно от своите предшественици. Докато контролите изглеждат доста ясни в началото, все още има изненадващо количество дълбочина, включена в контрола на вашия дигитален екип.

Image
Image

Многослойна игра

Mario Strikers Battle League Football има много повече гъвкавост в начина, по който можете да подавате, да стреляте към вратата и да отнемате топката от опонента си. Всяко движение спретнато има свой собствен бутон, но с правилното време и комбинации можете изведнъж да направите много повече. Например, можете да усъвършенствате зареден удар, като пуснете бутона си в точното време.

Или помислете да дадете дълбок пас вместо директен, така че топката да премине безопасно покрай противник. Mario Strikers Battle League Football е ясен пример за „лесен за научаване, труден за овладяване“. Ако искате да извлечете максимума от играта, можете да потопите зъбите си в механиката на играта. Точно затова е жалко да видим, че дълбочината не може да бъде открита в останалата част от играта.

Например, играта има общо само десет героя, от които можете да избирате. Докато предишните игри на Mario Striker все още избираха един капитан и трима „обикновени“играчи на отбор, в Mario Strikers Battle League Football можете да изберете четири нормални героя, с които да попълните отбора си. Тук всеки герой има своите силни и слаби страни. Например, Bowser е по-добър в раздаването на силен опит, докато Peach е много добър дрибльор.

Image
Image

Без излишно съдържание

На хартия звучи добре, но на практика много от героите се чувстват много сходни. Освен това този път играчите вече нямат специфични супер способности, за да се отличават, а само хипер удар може да се използва на терена. Това е суперизстрел, който може да се активира чрез грабване на мощност на полето. Всеки герой има свой собствен хиперудар, но на практика всички те правят едно и също нещо: изстрелват топката във вратата със светкавична скорост.

Също така по отношение на съдържание за един играч, изборът не е голям. Докато други спортни игри на Mario понякога предлагат режим на мисия или кратка история, в Mario Strikers Battle League Football трябва да се задоволите с няколко турнира, за да завършите. Тук играете на купа срещу отбори, които са фокусирани върху определено умение и спечелването на това ви дава сума в монети.

Монети за закупуване на оборудване за вашите играчи. С тази екипировка можете да променяте уменията на играчите, за да придадете на отбора си само някои различни качества. Помислете за каска, която ви позволява да стреляте по-добре, за сметка на част от вашите способности за подаване. Дава ви възможност да промените екипа си още малко, въпреки че не винаги го забелязвате толкова много на практика.

Image
Image

Мултиплейър спектакъл

Защото веднъж на терена, често вашите собствени умения или тези на опонента ви правят разликата, отколкото статистиката. И можете да потърсите добре това напрежение, защото Nintendo е много отдадена на мултиплейъра; както локално, така и онлайн. В този момент играта оживява. Локално можете да влезете на полето с до осем (!) играча на Switch, като всеки отбор се състои от четирима играчи. Той предоставя хаос в стил Super Smash Bros, какъвто само Nintendo може да създаде на вашия телевизор.

Ако предпочитате да търсите действието онлайн, клубът на Страйкърс предлага решението. Тук можете да създадете свой собствен клуб или да се присъедините към съществуващ клуб. След това можете да персонализирате клуба си по ваш вкус, от сцената, на която играете, до декорациите по линията. Това прави външния вид на вашия клуб много по-личен и е хубаво да видите как другите клубове се представят.

След това се гмуркате в онлайн полетата и се състезавате на арената срещу други отбори. Като печелите, вие натрупвате точки и с тези точки не само отключвате нови декорации, но вашият клуб също се изкачва в класациите. Следователно добрите клубове ще се издигнат бързо и по този начин ще срещнат достойни противници. Това е фин начин да се гарантира, че Mario Strikers Battle League Football има какво да предложи на играчите в дългосрочен план.

Image
Image

Преглед на Mario Strikers Battle League - Забавна парти игра

Въпреки че Mario Strikers Battle League Football със сигурност има редица ясни точки на интерес, главно по отношение на съдържанието, Nintendo знае как да достави солидна парти игра. Футболният спектакъл тук е забързан, изненадващо дълбок в точките и преди всичко много забавен. Еуфорията, която изпитвате, когато току-що вкарате този важен гол и избегнете поражението, е фантастична.

Малко оскъден списък от герои и ограничен избор от съдържание за един играч не намалява това чувство на щастие. Mario Strikers Battle League Football очевидно е създаден за мултиплейър забавление, независимо дали е офлайн или онлайн. Не играете Mario Strikers с часове наред, но желанието да играете допълнителна игра скоро се появява. И само поради тази причина, Mario Strikers Battle League Football ще ви забавлява доста дълго време.

Плюсовете и минусите

  • Изненадващо дълбока механика
  • Мултиплейър забавление, както само Nintendo може
  • Strikers Club предлага страхотен начин да се състезавате онлайн
  • Количеството съдържание е малко оскъдно
  • Разликите между знаците можеха да са по-големи

Популярна тема