Fire Emblem Warriors: Three Hopes Review - A Two Tone Song

Съдържание:

Fire Emblem Warriors: Three Hopes Review - A Two Tone Song
Fire Emblem Warriors: Three Hopes Review - A Two Tone Song
Anonim

Мина известно време, откакто успяхме да опознаем континента Fódlan в Fire Emblem: Three Houses. Но тези, които не могат да се наситят на обстановката и героите на тази игра, сега могат да се поглезят, защото можете да се върнете назад. Просто е в малко по-различна форма, отколкото може би сте очаквали.

В Fire Emblem Warriors: Three Hopes няма да намерите походова ролева игра като в „нормалните“игри на Fire Emblem. Вместо това ще бъдете изпратен на бойното поле в екстравагантна екшън ролева игра. Във всяка битка орди от врагове ще идват на пътя ви и можете да ги убиете без много усилия.

Image
Image

Известна начална точка

Въпреки факта, че работите по напълно различен начин по отношение на геймплея, някои играчи ще разпознаят твърде добре предпоставката на играта. Вие играете като наемник (Shez), който един ден идва на помощ на студентите от Офицерската академия. Всички са много впечатлени от представянето ви в тази битка и ви се предлага възможността да научите изкуството на войната в това училище.

Ако това звучи като историята на Byleth в Fire Emblem: Three Houses, то е защото е така. Но докато Шез и Байлет са запознати с благородството на Фодлан по подобен начин, тук нямаме работа с преразказ на една и съща история. Ветераните от Three Houses не трябва да се притесняват, че ще преминат в същото изживяване.

Image
Image

Войната (riors) никога не се променя

По отношение на геймплея изживяването със сигурност не е сравнимо. Както споменахме, бойното поле в Fire Emblem Warriors: Three Hopes работи много по-различно в сравнение с Three Houses. Въпреки това ще ви звучи познато, ако сте играли заглавие на Warriors преди.

С до четири персонажа, които могат да се играят (и понякога някои допълнителни войски, които контролирате непряко), вие отивате в битка срещу орди от врагове. Вашата цел е да завладеете крепостите на врага, да победите конкретни врагове, да защитите позиция или човек или комбинация от тези видове цели. Вашият шанс за успех зависи, наред с други неща, от вашето ниво и качеството на вашето оръжие.

В това отношение тази игра Warriors не се е променила малко от Dynasty Warriors или Hyrule Warriors. Еволюцията на основната формула за съжаление не е включена и производителността все още е малко нестабилна (въпреки че обикновено не пречи много). Играта наистина заимства необходимата механика от Three Houses, за да разклати малко нещата.

Социализиране по време на война

Между битките можете да правите всякакви неща, които ще разпознаете от Fire Emblem: Three Houses. Например, можете да се запознаете допълнително с войските си и по този начин да укрепите взаимните връзки между вас и другите герои. Герои със силна връзка след това могат да отприщят опустошителни съвместни атаки на бойното поле.

Класовата система от Three Houses също е възприета. В зависимост от класа на вашите герои, става по-лесно или по-трудно да победите определени врагове. Това може да направи Three Hopes доста стратегическа игра, защото най-силните ви герои в текущия им клас може да не са подходящи за битката, в която ги изпращате.

Така че определено си струва да не се съсредоточавате единствено върху битките. Отделянето на време от време на време, за да опознаете по-нататък съюзниците си, определено си заслужава. Не само защото ви дава предимство в битка, но и защото вашите съюзници понякога искат да изпуснат детайл в разговорите, който ще подобри разбирането ви за историята и света.

Image
Image

Два тона

В крайна сметка сте покрили по-голямата част от играта с това. Ако не сте на бойното поле, вие се подготвяте с вашите войски, а ако не се разхождате с вашите войски, вие сте на бойното поле. Ще се справите и с неща като да направите оръжията си по-силни тук и там, но в крайна сметка има два вида игра.

Това разнообразие е хубаво, защото битката чисто и сама бързо би станала монотонна. Но сега играта все още е само с два тона и по този начин няма много песни, които можете да пеете. Не е задължително да се отегчим от играта, но тъй като всичко, което правите между големите битки, има пряко въздействие върху следващата битка, в играта няма нищо, което да насочи вниманието ви към нещо различно от напредъка в играта.

В резултат на това често не ни се искаше да играем безкрайно, просто защото бяхме погълнати от играта. Всъщност имаше моменти, когато искахме да заличим Трите надежди. Не защото играта беше разочароваща или незабавна, а просто защото ни беше достатъчно от нея в най-буквалния смисъл на думата.

Image
Image

Богат свят

Жалко, защото светът, който ни беше представен, беше просто този, в който ни харесваше да бъдем. Fódlan има богата история и дори след небрежните 40 часа, които имаме в Fire Emblem Warriors: Three Hopes, ни се струва, че сме изпитали само частица от това, което има за изживяване.

Това не е защото не сме стигнали до края на играта, а защото има много повече за правене и разглеждане, отколкото можете да видите, докато играете наведнъж. Точно както в Fire Emblem: Three Houses, избирате къща в началото на играта, която определя маршрута ви през играта. Маршрутът, който играхме, разказа добра и интересна история, но е ясно, че ако искате да извлечете максимума от играта, можете да прекарате много часове в нея.

Разбира се, това е и положително послание в същото време. Точно като света, героите в играта също са трудни за насищане. Ако можете да понесете двата тона на играта малко по-добре, със сигурност няма да скучаете с тази игра за момента.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes преглед - Забавно, но може да умори

Fire Emblem Warriors: Three Hopes в общи линии е доста силна игра. Механиката, заимствана от Fire Emblem: Three Houses, внася добре дошла сложност в иначе добре познатия геймплей на Warriors. За съжаление, това просто не е достатъчно, за да предотврати усещането, че правите едни и същи неща отново и отново.

С малко повече разнообразие може би щеше да е по-привлекателно да играете играта повече. Има много причини да го искаме: не сме се наситили на света и на героите. Но за съжаление успяхме да сложим играта твърде добре.

Плюсовете и минусите

  • Готини герои
  • Интересна история
  • Много съдържание
  • Механиката на Fire Emblem усложнява…
  • …но механиката на Warriors остава в застой
  • Геймплеят може да бъде уморителен
  • Понякога малко трудно изпълнение

Популярна тема