Ревю на Monster Hunter Rise Sunbreak (PC) - За кралството

Съдържание:

Ревю на Monster Hunter Rise Sunbreak (PC) - За кралството
Ревю на Monster Hunter Rise Sunbreak (PC) - За кралството
Anonim

В началото

Sunbreak, разбира се, е разширение и според нас също най-добрата Switch игра за 2021 г. Но не сме играли Sunbreak на Switch. Вместо това преминахме към компютър. И тъй като нямаме Steam Deck, трябваше да пожертваме ръчната функционалност за това. Заслужаваше ли си?

Ами всъщност. Играта върви гладко и времето за зареждане е много кратко. Можем също така просто да използваме контролер, което е от съществено значение за играта Monster Hunter. При стартиране играта дори пита какво оформление на бутоните искаме да използваме. Можем да избираме от оформлението на Nintendo, Xbox и PlayStation. Много хубаво, защото въпреки че имаме свързан Xbox контролер, мозъкът ни продължава да клони към PlayStation.

Дразнещо е, че трябва да правим всичко отначало. Нашите стотици часове шлифоване и земеделие за перфектните оръжия, брони и особено деко са изчезнали. Точно сега, ето най-голямото ни раздразнение с Monster Hunter в неговата цялост, а сега Rise и Sunbreak конкретно. Защо няма кръстосано запазване? Това не е нова технология и феновете я изискват от ранните дни на World. Преди Rise да излезе, Capcom дори пусна анкета, в която феновете ясно посочиха, че го искат. Не се съмняваме, че изграждането на нещо подобно идва с предизвикателства. Но ако другите могат да го направят, Capcom със сигурност също може да го направи?

Image
Image

Нови ходове

След около двадесет до тридесет часа и все пак леко горчив вкус в устата ни, най-накрая можехме да започнем. Подобно на Iceborne, Sunbreak основно добавя нова трудност под формата на Master Rank. Това означава, че чудовищата удрят по-силно и могат да поемат повече удари. Ако това беше всичко, щяхме да сме много недоволни. За щастие, чудовищата също получават нови движения и техният AI е малко по-умен. Поради това дори старите чудовища имат някои изненади, които ще ви изправят отново на нокти.

Вече имаме и „Превключване на превъртания“. В Rise можете да промените някои движения или комбинации с „Switch Skills“. Това беше страхотно тогава, защото можеше да развиеш свой собствен стил на игра по-подробно. В Sunbreak вече можете да вземете два различни набора умения за превключване и да превключвате между тях чрез натискане на някои бутони и извършване на „размяна на умения“. Получавате дори мощен Dodge (да се чете: с повече iframes от нормален Dodge) веднага след размяна на умения. Много полезно.

В началото не направихме много с Switch Scrolls. От време на време сменяхме, ако ниша ситуация би била от полза и случайно сме го планирали. Но като цяло го оставихме. След това идват новите Switch Skills от Sunbreak и ние започваме да играем с тях повече. Например, ние наистина харесваме Destroyer Oil from the Sword and Shield, но не и нещо, което искаме да имаме с нас през цялото време. Има и няколко нови умения за броня, които се вписват добре в размяната на умения.

Image
Image

Нови чудовища

Освен това, разбира се, няма майсторски ранг без нови чудовища. Sunbreak не е изключение от това. Общо има осемнадесет нови чудовища или варианти на съществуващи чудовища. С изключение на шепа, която се въвежда рано, те също са хубави и пикантни. Бяхме впечатлени, когато Garangolm, голяма горила, която може би сте виждали в трейлърите, се изправи срещу нас за първи път. Горила с размерите на Кинг Конг е много по-внушителна!

Както винаги дизайнът на чудовищата е на първо ниво. Те са готини по опасен начин и Capcom винаги има определен слой фантастичен реализъм, който можем да оценим. Като начина, по който Orangaten върти шишарките, за да ги подпре и промени посоката след хвърляне. И последният шеф на историята е, заслужено, звяр, за който можете да кажете, че е най-добрият. Не, ти с главна буква.

Разбира се, не всички „нови“чудовища в Sunbreak са напълно нови. Много завръщане от предишни игри. Феновете бяха развълнувани да видят Гор Магала, а Асталос е един от любимите ни в част 4. Ние сме особено щастливи да видим Shogun Ceanataur и Daimyo Hermitaur отново. Не защото са толкова изключителни двубои. По-скоро защото те, подобно на раците, се отклоняват значително от обичайните форми и движения, които виждаме.

Image
Image

Нови области

Sunbreak също добавя две нови зони, които играчите да изследват. Цитаделата особено ни хареса. Тук се намират най-вече останките от някога могъщ замък. А някои чудовища дори са избрали тронната зала за свое гнездо, правейки фантастичен завършек на вероятно епична битка. Но Джунглата също е страхотна за тичане.

Новият център, Elgado, също е добре дошъл. Очевидно е бързо сглобен от авантюристи и местни жители, но това не го прави по-малко забавен за гледане. Има парни влакове, които се движат наоколо и има какво да намерите с вашия wirebug. Дори ще бъдете възнаградени за сърфиране със забавна шапка!

Това, за което сме особено щастливи, е, че най-накрая можете отново да използвате вашата среда. Това е нещо, което World (и Iceborne) направиха много добре, но някак се провалиха в Rise. Sunbreak го връща малко, ако не и в същата степен. И това, което има, е посочено малко прекалено ясно. Но все пак ни харесва, че можем отново да сме малко по-насочени към интелигентен боец. Като се има предвид разликата в размерите между нас и пробите, можем да използваме цялата помощ!

Image
Image

Заключение

Като цяло, ние сме много доволни от Monster Hunter Rise Sunbreak. Това е всичко, което очаквахме да бъде. Нови чудовища, нови движения и нови предизвикателства. В същото време Sunbreak не е толкова трудна, че трябва да използвате Swap Scrolls, точно както бихте могли да играете Rise, без да овладеете напълно wirebugs. Също така наистина харесваме факта, че отново има капани в района, които играчите да използват. Ако кръстосаните запазвания най-накрая бяха нещо, това разширение щеше да е много близо до перфектното.

Любопитни ли сте за Monster Hunter Rise Sunbreak? Имате пакет Switch за 59,95 евро и за 39,99 евро можете да играете разширението на компютър.

Плюсовете и минусите

  • Нови предизвикателства
  • Нови ходове
  • Нови чудовища
  • Можете да използвате вашата среда отново
  • - Все още няма кросплей/кръстосано запазване

Популярна тема