Live Преглед на живо - Уникална ролева игра за Nintendo Switch

Съдържание:

Live Преглед на живо - Уникална ролева игра за Nintendo Switch
Live Преглед на живо - Уникална ролева игра за Nintendo Switch
Anonim

Добре написан сборник с разкази

Начинът, по който създателите на Live A Live разказват историята си, не е нещо, което сме виждали често през последните години. В повечето RPG игри играете като един герой с една история и се опитвате да направите този герой възможно най-силен, като печелите точки опит. Live A Live е напълно различно в това.

В Live A Live играете като седем различни героя, всеки от своето време, а именно: праистория, средновековна Япония, имперски Китай, дивия запад, настоящето, близкото бъдеще и далечното бъдеще. Приказките са между 1 и 2,5 часа. На пръв поглед всички истории изглеждат отделни една от друга, но както можете да видите в трейлъра, накрая всичко се събира добре. Краят е наистина фантастичен и нещо, което трябва да изпитате сами.

Освен че всяка история е добре съставена и всичко се съчетава добре, играта също е много добре написана. В този римейк всички сцени са изцяло разказани от гласови актьори. Всеки герой има свой собствен глас и това подобрява историята още повече. Сценаристите имат много добро чувство за хумор.

Live A Live съдържа забавни и визуални шеги. Начинът, по който някои герои извършват определени действия, е много добре направен и добре обмислен. Историята, която се развива в праисторически времена, е особено добре обмислена. Пещерните хора все още не могат да говорят и в тази история героите издават само звуци, жестове, а в текстовите облаци има от време на време икони. Накратко, разиграването на историята е наистина страхотно изживяване.

Image
Image

Всяка история е уникална

Освен факта, че всяка от историите се играе в своето време, всички те имат и нещо уникално. Например, някои герои имат специална способност. Например персонажът, намиращ се в близкото бъдеще, има силата да чете мислите на другите, а праисторическият пещерен човек има добро обоняние, което му позволява да следва следи. Тези уникални способности се използват на Nintendo Switch с бутона Y.

Героите без специални способности винаги имат нещо уникално в своята история. Например, героят, намиращ се в Дивия запад, трябва да подготви село за нападение. Тази мисия трябва да бъде изпълнена по уникален начин и вече не виждате този стил на игра в другите истории. Следователно всяка история винаги е получавала нещо уникално, за да направи играта различна от другите истории.

Image
Image

Графично чудо

Графиката и стилът на оригиналния Live A Live са остарели, така че римейкът е преработен от началото до края. Новият HD-2D стил е същият като Octopath Traveler и Triangle Strategy. Live A Live е, подобно на другите две HD-2D игри, графично чудо.

Някои от кътсцените са толкова впечатляващи, че челюстта ви пада. Всяка история се развива в свой собствен период. Много умно е как създателите успяват да създадат перфектната атмосфера отново и отново. Игри като Live A Live показват, че една игра не е задължително да бъде възможно най-реалистична, за да направи впечатление. HD-2D стилът на Square Enix е впечатляващ. Дори на по-малко мощна конзола като Nintendo Switch, тази игра е красива за гледане.

Image
Image

Прости стратегически битки

РПГ от старата школа естествено включва и походови битки и Live A Live не е по-различно. Всеки конфликт се разрешава в Live A Live със стратегическа походова битка. Въпреки че игрите с този вид стратегическа битка понякога могат да бъдат доста сложни, това не е случаят с Live A Live. Битките са логично събрани и е необходимо сравнително малко обяснение. Следователно играта всъщност не предоставя обширен урок. Всеки път, когато се въведе нова механика, се появява ясно текстово обяснение, което можете да щракнете отново, ако е ясно. Така че в Live A Live не сте постоянно хвърлени на смърт с обяснение.

Битките не са твърде трудни и наистина не прекарвате много време, за да направите героите си възможно най-силни. Играете с герой само за кратко време и затова героите се изравняват доста бързо. Има една до две предизвикателни битки на история и можете лесно да играете през играта.

Следователно битките в Live A Live са по-скоро на заден план, играете играта повече заради историята. Липсата на разнообразие от врагове показва, че битките също не са били приоритет за разработчиците. В някои истории се сблъсквате с едни и същи врагове отново и отново, които винаги са подредени еднакво в началото на битката и които са лесни за победа с едни и същи атаки. Това прави някои части от играта малко монотонни и понякога дори малко скучни. Побеждаването на тези врагове е необходимо само за да направите героя си достатъчно силен, за да победите евентуално последния бос.

Image
Image

Live A Live – Една от най-уникалните ролеви игри на Nintendo Switch

Live A Live е игра с фантастична история, която е добре съставена и съдържа голяма доза хумор. Играта е графично впечатляваща и успява да изведе този стил на ново ниво, дори на по-малко мощна конзола като Nintendo Switch.

Единственият аспект, който е малко по-малко в Live A Live, е битката. Освен босовете, има малко вариации във враговете и битките изглеждат малко монотонни поради това. Това не променя факта, че Live A Live като цяло е страхотно изживяване, така че тази игра на Nintendo Switch определено си заслужава да опитате!

Плюсовете и минусите

  • Уникална RPG
  • Добре написана история
  • Графично феноменален
  • Забавен хумор
  • - Борбата понякога е малко монотонна

Популярна тема