Рецензия на сериала Klonoa Phantasy Reverie: Пляскане с уши

Съдържание:

Рецензия на сериала Klonoa Phantasy Reverie: Пляскане с уши
Рецензия на сериала Klonoa Phantasy Reverie: Пляскане с уши
Anonim

Оригиналният Klonoa е от 1997 г. и всъщност дойде точно след разцвета на 3D платформингите и затова малко пропусна лодката. Продължението от 2001 г. също не донесе успеха, който Namco очакваше.

Жалко, защото играта наистина имаше какво да предложи и с право беше добре приета в ревютата по това време. Сега, 25 години след първото издание, е време за още един шанс с компилация от Klonoa и Klonoa 2 в ремастерирана версия.

Image
Image

Клоноа и светът на мечтите

Историята на Klonoa и нейното продължение не са чак толкова голяма работа. Клоноа е фигура, подобна на куче, с големи висящи уши, която може да посещава различни области (наречени Визии) в света на сънищата Phantomile. Phantomile е заплашен от тъмна фигура, която иска отмъщение и превръща света на сънищата в кошмар.

Klonoa няма да позволи това да се случи, така че той и неговият помощник Huepaw се заеха да осуетят плановете на злодея. Различните светове, които Klonoa трябва да премине, са 2.5D проектирани в 3D свят. Това означава, че въпреки че платформингът се провежда в 2D, Klonoa също може да хвърля врагове в дълбините и пътеката се вие редовно в завои. Този ефект работи добре и предлага на създателите значителни възможности да се справят креативно със света на играта.

Платформите са населени с различни видове врагове, но за разлика от повечето платформинги, тук наистина имате нужда от тези врагове! Klonoa може да повдига и хвърля враговете си или да го използва, за да извърши двоен скок. Тази механика се използва широко чрез поставяне на превключватели или други врагове на места, които могат да бъдат достигнати само чрез хвърляне на враг към тях, или скриване на первази толкова високи, че наистина имате нужда от този двоен скок.

Редовно прогресът се определя от това как ще използвате враговете по полезен начин, за да постигнете целта си. Този начин за „използване“на врагове е доста уникален и е странно, че оттогава не сме го виждали да се използва по-често в игрите. Работи доста добре и прави платформата по-разнообразна, като въвежда пъзели тук и там.

Image
Image

Размахване с тези уши

Ако Klonoa все още не може да скочи достатъчно далеч с единичния или двойния си скок, той има друг трик в ръкава си: той може да пляска силно с ушите си, позволявайки му да се плъзне още малко. В някои случаи това може да осигури само необходимата ви помощ, за да получите само това едно било.

По време на махането, Klonoa се движи малко по-бавно, което понякога затруднява времето за скок до тънък ръб. Освен това Клоноа има склонността да продължава да върви веднага след като пуснете контролите, така че той не винаги реагира добре и понякога неволно се потапяте в дълбините.

Klonoa получи някои добри подобрения в качеството на живот, включително „лесен“режим, при който винаги можете да рестартирате от последната точка за запис, което е много полезно при такива неточности в контролите. Една погрешна стъпка веднага свършва и имате само три от тях!

Тези, които обичат предизвикателството, могат да запазят оригиналните настройки с три живота и три „сърца“, но съвременният геймър ще предпочете безкрайните рестартирания на контролни точки.

Image
Image

Klonoa е истински ремастър

С изключение на тази промяна в геймплея, Klonoa остава много верен на оригиналния изходен материал. Графиката е доведена до 4K и 60 FPS, но не са добавени допълнителни подробности.

Това прави играта да изглежда свежа и плодова, но се чувствате по-скоро сякаш играете на Switch, отколкото на съвременна PlayStation или Xbox. Дизайнът на нивата е абсолютно същият като на оригиналните игри и е стабилен като скала. Различните „Визии“ви позволяват да криволичете през 3D средата и да се пресичате една над и под друга, така че редовно да виждате път, който току-що сте изминали (или тепърва предстои).

Имайки това предвид, всъщност е забележително колко добре геймплеят успява да изпълни всички изисквания и желания на съвременния геймплей.

Преглед на серията Klonoa Phantasy Reverie: Нова възможност за Klonoa

Klonoa Phantasy Reverie Series връща две игри в светлината на прожекторите и дава на геймърите още един шанс да изпитат уникалния геймплей на тези игри, но в модерен вид.

Игрите са истински Remasters: почти нищо не се е променило в геймплея или нивата, но на всичко е даден свеж нов облик, което го прави отново да изглежда модерно. Допълненията, по-специално безкрайното рестартиране в точка за запис, са много хубави допълнения, които могат да избегнат много възможни разочарования. Klonoa заслужава втори шанс и за щастие нова публика вече може да се запознае с този уникален геймплей.

Плюсовете и минусите

  • Уникален геймплей
  • Добър дизайн на ниво
  • Приятно използване на 2.5D игрално поле
  • Добавки за качество на живот
  • Графиката е малко остаряла
  • Контролите понякога не са точни

Популярна тема